Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas nozīmīgākie darījumi saņēmuši Baltijas M&A un privātā kapitāla apbalvojumus.

Virtuālā apbalvošanas ceremonija noslēdza M&A un Privātā kapitāla forumu.

Gada M&A darījums

Boku, vadošs vispasaules mobilo maksājumu un mobilās identifikācijas piedāvātājs, iegādājās Igaunijas fintech jomas uzņēmumu Fortumo par maksimālo atlīdzību 41 miljona USD apmērā. Darījums apvieno divas ienesīgākās DCB tirgū.

Gada privātā/riska kapitāla darījums

Skeleton Technologies, Igaunijā bāzēts Eiropas lielākais īpaši jaudīgu kondensatoru enerģijas uzkrāšanas sistēmu ražotājs, piesaistīja 41,3 miljonus eiro D sērijas finansējuma kārtā. Iespējams, šis ir kļuvis arī par vissvarīgāko ieguldījumu kārtu tīro tehnoloģiju tirgū Eiropā šogad.

Baltijas gada izejošais darījums

Igaunijas uzņēmums Nortal iegādājās Schütze, Vācijā bāzētu uzņēmumu, kas piedāvā stratēģiskas konsultācijas un programmatūras izstrādes risinājumus. Apvienošanās stiprina Nortal Eiropas ekspansijas stratēģiju.

Īpašā balva: Baltijas gada publiskais piedāvājums

Valstij piederošs enerģētikas uzņēmums Ignitis Group tika kotēts Nasdaq Vilnius un Londonas fondu biržā pēc visu laiku lielākā Baltijas IPO – šajā procesā tika piesaistīti 450 miljoni eiro.

Uzvarētājus izvēlējās neatkarīga Baltijas ekspertu komiteja: Jūratė Majauskienė, Lietuvas Finanšu analītiķu asociācija, Summa Advisers; Jūratė Aželionytė, Eiropas Investīciju fonds; Kadri Lindpere, Igaunijas Privātā un riska kapitāla asociācija; Prof. Enn Listra, TalTech Biznesa un vadības skola; Mārtiņš Bičevskis, Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācija; Lauris Balga, Superia Corporate Finance.

Darījumus atlasa komanda, kuras sastāvā ir tirgus lietpratēji un eksperti. Uzvarētāju atlasē tiek ņemti vērā darījuma lielums, tā stratēģiskā nozīme Baltijas reģiona attīstībā, sarežģītība un inovācija, kā arī reģiona profesionāļu iesaiste.

Sadarbībā ar Sorainen triju valstu biznesa laikraksti – Dienas Bizness (Latvija), Äripäev (Igaunija) un Verslo žinios (Lietuva) – organizē 10. gadskārtējo Baltijas M&A un privātā kapitāla forumu. Katru gadu forumā piedalās vairāk nekā 200 pārstāvju no privātā un riska kapitāla fondiem, kā arī investīciju baņķieri, konsultanti, juristi, uzņēmumu vadītāji un īpašnieki no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas.

Komentāri

Pievienot komentāru