Finanses

Pērn reģistrēto komercķīlu kopējā maksimālā prasījuma summa augusi par 39,9%

Dienas Bizness, 16.01.2018

Jaunākais izdevums

#Pagājušā gadā reģistrēto komercķīlu dinamika uzrāda pozitīvu tendenci – 2017.gadā pieaudzis gan reģistrēto ķīlu skaits, gan arī pieaugusi to kopējā maksimālā prasījuma summa.

Lursoft apkopotā informācija rāda, ka aizvadītajā gadā kopumā reģistrētas 4715 komercķīlas jeb par 5,91% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt to kopējā summa veidojusi 20,45 miljardus eiro. Salīdzinot ar 2016.gada datiem, pērn reģistrēto komercķīlu kopējā maksimālā prasījuma summa augusi par 39,90%.

Apkopojot datus par nozarēm, kurās pagājušajā gadā reģistrēts lielākais komercķīlu skaits, redzams, ka starp līderiem izvirzījušās gan ražojošās sfēras, gan arī tirdzniecība un dažādu pakalpojumu sniedzēji.

Ievērojami lielāks skaits ķīlu nekā citām nozarēm 2017.gadā reģistrēts lauksaimniecības uzņēmumiem. Lursoft aprēķinājis, ka pērn reģistrētas 945 ķīlas uzņēmumiem, kuri kā savu pamatnodarbošanos norādījuši augkopību un lopkopību. Salīdzinot ar gadu iepriekš, jāteic, ka nozare gada laikā piedzīvojusi ievērojamu komercķīlu skaita pieaugumu, jo 2016.gadā augkopības un lopkopības jomas uzņēmumiem reģistrēta 501 ķīla, kas nozīmē, ka gada laikā to skaits teju dubultojies.

Teju divas reizes lielāks komercķīlu skaits 2017.gadā reģistrēts arī vairumtirdzniecības uzņēmumiem. Lursoft statistika rāda, ka pērn šīs nozares uzņēmumiem reģistrētas 357 komercķīlas, savukārt 2016.gadā – 191.

Salīdzinot, kā mainījies nozaru TOP 5 aizvadītajā gadā, redzams, ka 2017.gadā starp biežākajiem ķīlu devējiem vairs nav atrodami mazumtirdzniecības uzņēmumi. Tā vietā saraksta 4.pozīcijā ar 262 komercķīlām 2017.gadā ierindojušies finanšu pakalpojumu uzņēmumi.

Savukārt, apkopojot datus par nozarēm, kuru uzņēmumiem 2017.gadā reģistrētas kopsummā apjomīgākās komercķīlas, redzams, ka starp TOP 5 līderiem augkopības un lopkopības nozare nemaz nav atrodama. Tās vietā pirmajā pozīcijā ierindojušies uzņēmumi, kuri nodarbojas ar finanšu pakalpojumu darbībām, kuriem pagājušajā gadā reģistētas komercķīlas par kopumā 2,17 miljardiem eiro. Saraksta otrajā vietā iekļuvuši neustamo īpašumu jomā strādājošie uzņēmumi ar komercķīlām 2,13 miljardu eiro vērtībā, savukārt 3.vietā ierindojušies pārtikas ražotāji ar komercķīlām 1,31 miljarda eiro vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Ieķīlātas Piņķos plānotās outlet veikalu pilsētas attīstītāja kapitāldaļas

LETA, 16.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Rietumu bankas» līdzīpašniekam Leonidam Esterkinam piederošā kompānija SIA «Esterkin Family Investments» ieķīlājusi tai piederošās SIA «Outletico», kas ir Piņķos plānotās «outlet» veikalu pilsētas «Via Jurmala Designer Outlet Village» attīstītājs, kapitāldaļas, liecina «Lursoft» informācija.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 47,04 miljoni eiro, un tā ir lielākā pagājušajā nedēļā reģistrētā komercķīla.

Komercķīlas devējs ir «Esterkin Family Investments», ņēmējs - «Rietumu banka», bet parādnieks ir «Outletico». Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no 2017.gadā noslēgta kredīta līguma.

Komercķīla reģistrēta piektdien, 13.septembrī. Līdz ar jaunās ķīlas reģistrāciju, dzēsta iepriekš 2017.gada novembrī reģistrētā komercķīla, ar kuru arī bija ieķīlātas «Outletico» kapitāldaļas.

Vienlaikus piektdien, 13.septembrī, reģistrētas izmaiņas «Outletico» dalībnieku sastāvā, liecina «Firmas.lv» informācija. «Esterkin Family Investments» līdzdalība kompānijas kapitālā pieaugusi no 50,5% līdz 54,25%, bet Jūlijas Mihaiļenko līdzdalība samazinājusies no 5% līdz 1,25%. Savukārt otrs lielākais «Outletico» dalībnieks joprojām ir Andrejs Dozorcevs ar 39% kapitāldaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Mapon reģistrē jaunu komercķīlu, ieķīlājot visu mantu par labu SEB banka

Db.lv, 14.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Draugiem Group» ietilpstošais autoparku pārvaldības risinājumu ražotājs SIA «Mapon» reģistrējis jaunu komercķīlu, par labu AS «SEB banka» ieķīlājot visu mantu, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīla nodrošina overdrafta līgumu, un tās nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 900 tūkstoši eiro. Jaunā komercķīla reģistrēta 11.janvārī, un tā ir vienīgā šobrīd uzņēmumam aktuālā komercķīla, liecina «Lursoft» izziņa.

Uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka banku finansējums piesaistīts, lai nodrošinātu straujāku attīstību eksporta tirgos.

SIA «Mapon» dibināts 2006.gadā, un tas piedāvā dažādām vajadzībām piemērotus izsekošanas risinājumus. 2017.gadā SIA «Mapon» apgrozījums bija 2,972 miljoni eiro un uzņēmuma tīrā peļņa bija 83 tūkstoši eiro. Tajā gadā uzņēmums nodarbināja vidēji 41 darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA «Skai Baltija», kas nodarbojas ar «Sky» pārtikas produktu ražošanu, reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 4,777 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Skai Baltija» par labu AS «BlueOrange Bank» ieķīlājis visu savu mantu. Komercķīla nodrošina uzņēmuma saistības, kas izriet no šogad aprīļa beigās noslēgtā kredīta līguma.

Komercķīla reģistrēta šī gada 2.maijā, un tā ir vienīgā SIA «Skai Baltija» aktuālā komercķīla.

SIA «Skai Baltija» dibināts 1998.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 438 240 eiro, un tā īpašnieki ir divas privātpersonas.

Ieprieķs SIA «Skai Baltija» pārvaldīja «Sky» lielveikalus, taču kopš 2018.gada janvāra SIA «Skai Baltija» nodarbojas ar pārtikas produktu ražošanu, bet mazumtirdzniecība atdalīta un ar to nodarvojas uzņēmums SIA «RX Tirdzniecība».

SIA «Skai Baltija» 2018.gada finanšu rezultāti vēl nav pieejami, bet 2017.gadā uzņēmuma neto apgrozījums bija 30,095 miljoni eiro, un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 41 tūkstotis eiro. Tas nodarbināja 259 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā veidoja 2,349 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas produktu vairumtirgotājs SIA "Voldemārs", kas strādā ar zīmolu "Valdo", reģistrējis komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 1,12 miljoni eiro, liecina "Lursoft" publiskotā informācija.

Komercķīlas ņēmējs ir "Swedbank".

"Voldemārs" ir ieķīlājis krājumus, nemateriālos līdzekļus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Reģistrētā komercķīla nodrošina noslēgtās kredītlīnijas līgumu.

Komercķīla reģistrēta pirmdien, 13.februārī.

Šī ir patlaban uzņēmuma vienīgā aktīvā komercķīla.

Jau vēstīts, ka "Voldemārs" apgrozījums 2021.gadā pieauga par 9,2% un bija 19,225 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa saruka par 23,4% - līdz 222 341 eiro.

Kompānija "Voldemārs" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 908 054 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas pilsonis Valdemārs Valkiūns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stikla apstrādes rūpnīca SIA «Transparence» par labu AS «Luminor Bank» ieķīlājusi visu mantu un reģistrējusi jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 1,209 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīla nodrošina bankas prasījumus, kas izriet no noslēgtā ovedrafta līguma.

19.decembrī reģistrētā komercķīla ir septītā uzņēmumam aktuālā komercķīla.

SIA «Transaprence» dibināta 2003.gadā, un uzņēmums ražo rūdītu stiklu, stikla paketes un struktūrstiklojumu. 2017.gadā tas pārdeva produkciju 4,799 miljonu eiro apmērā un tā peļņa pēc nodokļiem bija 9024 eiro. Uzņēmums nodarbināja 70 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VSIA "Dailes teātris" reģistrējis komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 654 000 eiro, liecina "Lursoft" publiskotā informācija.

Komercķīlas ņēmējs ir "Swedbank". Komercķīla nodrošina aizdevuma līgumu.

Pēc "Lursoft" vēstītā, "Dailes teātris" ir ieķīlājis ķermeniskos pamatlīdzekļus.

Šī ir pirmā komercķīla, kas līdz šim reģistrēta "Dailes teātrim".

Komercķīla reģistrēta trešdien, 7.jūnijā.

Pēc "Dailes teātra" publiskotās informācijas, šogad 20.maijā tika sasaukta teātra dalībnieku sapulce saistībā ar lēmumu par aizdevuma ņemšanu digitālo akustisko sistēmu iegādei "Dailes teātra" Lielās zāles pielāgošanai akadēmiskās mūzikas atskaņošanai un muzikālā teātra vajadzībām.

2022.gadā "Dailes teātris" strādāja ar 3,052 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,8 reizes vairāk nekā 2021.gadā, savukārt teātra peļņa pieauga par 51,5% un bija 5990 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēbeļu ražotājs SIA «Kvist» reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 3,7 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «Swedbank» ieķīlājis krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus, prasījuma tiesības un uzņēmumu kā lietu kopību. Komercķīla nodrošina kredītlīnijas līgumu, kas noslēgts starp banku un SIA «Kvist».

Komercķīla reģistrēta 23.janvārī, un tā ir vienīgā šobrīd aktuālā uzņēmuma komercķīla, liecina «Lursoft» izziņa.

SIA «Kvist» dibināta 2011.gadā, un nodarbojas ar augstas kvalitātes koka mēbeļu ražošanu klientiem Dānijā un citviet pasaulē. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 422 268 eiro.

2016.gadā SIA «Kvist» apgrozījums bija 22,159 miljoni eiro, bet tas strādāja ar zaudējumiem 600 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmums nodarbināja 543 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā nomaksāja 2,098 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

Papildināta - Altum dubultojusi komercķīlas nodrošināto prasījumu maksimālo summu līdz 80 miljoniem eiro

Db.lv, 20.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas valstij piederošā AS «Attīstības finanšu institūcija Altum» pagājušajā nedēļā pārjaunojusi komercķīlu, dubultojot nodrošināto prasījumu maksimālo summu līdz 80 miljoniem eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

AS «Attīstības finanšu institūcija Altum» 16.novembrī reģistrētā komercķīla ir lielākā pagājušajā nedēļā reģistrētā.

AS «Attīstības finanšu institūcija Altum» par labu Latvijas Republikas Finanšu ministrijai ieķīlājusi prasījuma tiesības, nodrošinot 2012.gadā noslēgto aizdevuma līgumu un tā grozījumus. Līdz ar jaunās ķīlas reģistrāciju dzēsta iepriekš 2015.gadā reģistrētā komercķīlas, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 40 miljoni eiro.

Komercķīlas pārjaunošana, dubultojot maksimālo summu, ir veikta atbilstoši gada 22.maijā pieņemtajiem MK noteikumiem «Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai», informē Altum Sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Zieglera mašīnbūve pārjauno komercķīlu

Dienas Bizness, 12.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmums SIA «Zieglera mašīnbūve» pārjaunojis komercķīlu, samazinot tās nodrošinātā prasījuma summu līdz 3,525 miljoniem eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «Swedbank» ieķīlājis uzņēmumu kā lietu kopību, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Komercķīla nodrošina aizdevuma un kredītlīnijas līgumus.

Līdz ar jaunās komercķīlas reģistrāciju 7.februārī, dzēsta iepriekš 2014.gadā reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 4,06 miljoni eiro.

Šī ir vienīgā SIA «Zieglera mašīnbūve» aktuālā komercķīla, liecina «Lursoft» izziņa.

SIA «Zieglera mašīnbūve» dibināta 1997.gadā, un tā ražo mašīnbūves nozares produkciju. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 196 902 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Vācijā reģistrētā kompānija «Martin Ziegler GmbH and Co. KG».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

HansaMatrix, ieķīlājot visu mantu, reģistrē jaunu komercķīlu

Žanete Hāka, 28.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augsto tehnoloģiju uzņēmums AS «HansaMatrix» reģistrējis jaunu komercķīlu, ar kuru ieķīlāta visa uzņēmuma manta, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir AS «SEB banka». Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no kredīta līguma, un tās nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 3 miljoni eiro.

Jaunā komercķīla reģistrēta 27.martā, un uzņēmumam kopumā šobrīd ir aktuālas 23 komercķīlas.

Kā pastāstīja kompānijas finanšu direktors Māris Macijevskis, komercķīla ir saistīta ar februārī SEB bankas apstiprināto HansaMatrix papildus ilgtermiņa finansējumu 2,5 miljoni eiro apmērā, kuru plānots izmantot investīcijām 2019.gadā. Plānotās investīcijas ļaus HansaMatrix turpināt izaugsmes stratēģiju, kuras pamatā ir ražošanas jaudu palielināšana, pētniecības un attīstības, kā arī inovāciju darbības, lai optimizētu un papildinātu pašreizējo pakalpojumu un produktu klāstu. Visas investīcijas tiks veiktas Latvijā, esošajās Uzņēmuma darbības vietās Mārupē, Pārogrē un Ventspilī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pharmeko Lettland ieķīlā krājumus, pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības

Db.lv, 01.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogu un sēņu pārstrādātājs un tirgotājs SIA «Pharmeko Lettland» reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 1,5 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «SEB banka» ieķīlājis krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no šī gada jūlijā starp banku un uzņēmumu noslēgtā overdrafta līguma.

31.jūlijā reģistrētā komercķīla ir trešā SIA «Pharmeko Lettland» aktuālā komercķīla.

SIA «Pharmeko Lettland» pamatdarbības veids ir savvaļas un kultivēto ogu un sēņu pārstrāde un tirdzniecība. Uzņēmums dibināts 2008.gadā. Tā lielākais īpašnieks ar 51% daļu ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums «Stolk Medicinal Plants B.V.», Itālijas pilsonis Alessandro Monesi ir 34% pamatkapitāla daļu īpašnieks, bet 15% daļu ir Itālijā reģistrētā uzņēmuma «IL Sentiero S.A.S. Di Bianchessi Massimo E C.» īpašumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmums SIA «Zieglera mašīnbūve» reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 4,309 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Zieglera mašīnbūve» ieķīlājusi uzņēmumu kā lietu kopību, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības par labu AS «Swedbank». Komercķīla nodrošina aizdevuma un kredītlīnijas līgumus.

Līdz ar jaunās komercķīlas reģistrāciju 2.martā, dzēsta šogad 7.februārī reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma summa bija 3,525 miljoni eiro.

Šī ir vienīgā SIA «Zieglera mašīnbūve» aktuālā komercķīla, liecina «Lursoft» izziņa.

SIA «Zieglera mašīnbūve» dibināta 1997.gadā, un tā ražo mašīnbūves nozares produkciju. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 196 902 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Vācijā reģistrētā kompānija «Martin Ziegler GmbH and Co. KG».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairumtirdzniecības uzņēmums SIA «Greis» reģistrējis jaunu komercķīlu, ieķīlājot visu savu mantu, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir AS «BlueOrange Bank». Komercķīla nodrošina prasījumus 4,55 miljonu eiro apmērā, kas izriet no starp banku un SIA «Greis» noslēgtā ovedrafta līguma.

Jaunā komercķīla reģistrēta 16.augustā, un tā ir otrā uzņēmumam šobrīd aktuālā komercķīla.

SIA «Greis» reģistrēta 1995.gadā, un uzņēmums nodarbojas ar tabakas izstrādājumu, pārtikas un nepārtikas preču vairumtirdzniecību. Tā pamatkapitāls ir 714 200 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir AS «Family Investment».

2017.gadā SIA «Greis» neto apgrozījums bija 51,544 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma tīrā peļņa bija 433 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja 47 darbiniekus, un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 17,49 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apavu tirgotājs SIA «Eiropas Apavi» pārjaunojis komercķīlu, palielinot ar ķīlu nodrošināto prasījumu maksimālo summu no 1,4 miljoniem eiro līdz 1,89 miljoniem eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «Swedbank» ieķīlājis krājumus un ķermeniskos pamatlīdzekļus, nodrošinot kredītlīnijas līgumu. Jaunā komercķīla reģistrēta 16.augustā, un līdz ar to dzēsta iepriekš šī gada februārī reģistrētā komercķīla.

SIA «Eiropas Apavi» šobrīd ir trīs aktuālas komercķīlas, liecina «Lursoft» izziņa.

SIA «Eiropas Apavi» reģistrēta 2003.gadā, tās pamatkapitāls ir 99 400 eiro. Uzņēmums vienādās daļās (pa 50%) pieder Vladimiram Brazovskim un Sergejam Čebatko.

2017.gadā SIA «Eiropas Apavi» strādāja apgrozījumu 9,706 miljonu eiro apmērā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 69 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja 160 darbiniekus, un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 1,266 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu ražotājs AS «Kalceks» 29.novembrī reģistrējis jaunu komercķīlu, par labu AS «Citadele banka» ieķīlājot visu savu mantu, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Jaunreģistrētā komercķīla nodrošina prasījumus 4,350 miljonu eiro apmērā. «Lursoft» izziņa liecina, ka šī ir vienīgā uzņēmuma šobrīd aktuālā komercķīla.

Farmācijas uzņēmums AS «Kalceks» dibināts 1992.gadā, un tas specializējas patentbrīvo medikamentu izstrādē, galvenokārt slimnīcu segmentam. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 750 071 eiro, un tā 98,67% akciju īpašnieks ir zāļu ražotājs AS «Grindeks».

2017.gadā AS «Kalceks» neto apgrozījums bija 5,141 miljons eiro, bet tā peļņa pēc nodokļiem bija 770 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 19 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā veidoja 1,054 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas IKEA veikala pārvaldītājs reģistrējis komercķīlu 7,5 miljonu eiro apmērā

LETA, 11.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas mēbeļu kompānijas «IKEA» Rīgas veikala pārvaldītājs SIA «Paul Mason Properties» pagājušajā nedēļā reģistrējis komercķīlu ar nodrošinātā prasījuma maksimālo summu 7,5 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» klientu portfelis.

«Paul Mason Properties» šī ir pirmā komercķīla, uzņēmumam par labu «SEB bankā» ieķīlājot visu tam piederošo mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no šogad maijā noslēgtā overdrafta līguma.

Šogad rudenī Rīgā plānots atvērt «IKEA» veikalu, kura kopējā platība būs 35 000 kvadrātmetru. Veikals platības ziņā aptuveni par trešo daļu pārspēs Viļņas «IKEA», piedāvājot arī plašāku preču sortimentu. Nepieciešamības gadījumā veikala telpas būs iespējams paplašināt par vēl aptuveni 6000 kvadrātmetriem. Nākotnē uzņēmuma plānos ietilpst arī preču saņemšanas punktu izveidošana Latvijas reģionos, kur pircēji varēs saņemt «IKEA» iegādātās preces tuvāk mājām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Depo DIY pārjaunojis komercķīlu, palielinot nodrošināto prasījumu summu līdz 78,1 miljonam eiro

Db.lv, 03.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvmateriālu un saimniecības preču tirgotājs SIA «Depo DIY» pārjaunojis komercķīlu, palielinot ar ķīlu nodrošināto prasījumu maksimālo summu par 10,6 miljoniem eiro - līdz 78,1 miljonam eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «SEB banka» ieķīlājis krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības, lai nodrošinātu prasījumus, kas izriet no līguma par kredītvēstuļu līnijas atvēršanu un overdrafta līguma.

Ķīlas pārjaunojums reģistrēts piektdien, 30.novembrī, un līdz ar to dzēsta iepriekš, 2017.gadā reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 67,5 miljoni eiro.

«Lursoft» izziņa liecina, ka šī ir vienīgā SIA «Depo DIY» aktuālā komercķīla.

SIA «Depo DIY» reģistrēts 2004.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir SIA «DMT Pluss».

2017.gadā SIA «Depo DIY» palielināja neto apgrozījumu līdz 219,105 miljoniem eiro, bet tā peļņa pēc nodokļiem nedaudz saruka un bija 11,931 miljons eiro. SIA «Depo DIY» vidējais nodarbināto personu skaits pagājušajā gadā pieauga līdz 1604 darbiniekiem. Uzņēmuma kopējie maksājumi valsts kopbudžetā sasniedza 32,876 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alkoholisko dzērienu ražotāja un tirgotāja «Amber Beverage Group» grupā ietilpstošais mazumtirgotājs SIA «Bravo» reģistrējis jaunu komercķīlu, ieķīlājot visu savu mantu, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir «Luminor Bank AS», un tā nodrošina saistības, kas izriet no overdrafta un garantiju un kredīta vēstuļu līnijas līguma. Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 29,510 miljons eiro.

Jaunā komercķīla reģistrēta 22.janvārī, un tā ir uzņēmuma trešā aktuālā komercķīla.

SIA «Bravo» dibināta 1991.gadā un pārvalda «Latvijas Balzams» veikalu tīklu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 700 590 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Luksemburgā reģistrētā kompānija «Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.», kuras patiesā labuma guvējs ir Jurijs Šeflers (Yuri Shefler).

2017.gadā SIA «Bravo» apgrozījums pieauga līdz 10,475 miljoniem eiro, taču uzņēmums strādāja ar zaudējumiem 418 tūkstošu eiro apmērā. Tirgotājs nodarbināja 147 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 827 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Guļbūvju ražotājs SIA «Eko Nams» reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 1,35 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums ieķīlājis visu savu mantu par labu AS «Attīstības finanšu institūcija Altum».

Komercķīla reģistrēta 6.decembrī, un tā ir vienīgā šobrīd uzņēmumam aktuālā komercķīla.

SIA «Eko Nams» reģistrēta 2000.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 200 875 eiro un tā dalībnieki ir piecas privātpersonas, no kurām lielākais īpašnieks ar 52,8% kapitāldaļu ir Ervīns Poga.

2017.gadā SIA «Eko Nams» neto apgrozījums bija 1,463 miljoni eiro un tā peļņa pēc nodokļiem bija 181 tūkstotis eiro. Uzņēmums nodarbināja 26 dabiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 159 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eugesta un Partneri, reģistrējot 1,5 miljonu eiro vērtu komercķīlu, ieķīlā krājumus

Žanete Hāka, 12.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plaša patēriņa preču izplatītājs SIA «Eugesta un Partneri» reģistrējis jaunu komercķīlu, ar kuru uzņēmums ieķīlājis krājumus, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir AS «SEB banka», komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - 1,5 miljoni eiro. Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no galvinieka pakalpojuma līguma.

Komercķīla reģistrēta 8.februārī.

SIA «Eugesta un Partneri» dibināta 1996.gadā, un tā nodarbojas ar ātrās aprites patēriņa preču (FCMG, fast moving consumer goods) vairumtirdzniecību, mārketinga, loģistikas un merčendaizinga pakalpojumu sniegšanu vietējiem un ārvalstu uzņēmumiem.

2017.gadā SIA «Eugesta un Partneri» strādāja ar apgrozījumu 64,019 miljonu eiro apmērā, bet uzņēmuma tīrā peļņa bija 962 tūkstoši eiro. Uzņēmums tajā gadā nodarbināja vidēji 307 darbiniekus. Tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 12,307 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauna komercķīla reģistrēta pārtikas ražošanas uzņēmumam AS “Dobeles dzirnavnieks”, liecina Lursoft dati.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 11,55 milj.EUR un par labu AS “Swedbank” uzņēmums ieķīlājis akcijas un obligācijas, uzņēmumu kā lietu kopību, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus, kā arī prasījuma tiesības.

Šogad šī ir otrā AS “Dobeles dzirnavnieks” reģistrētā komercķīla.

AS “Dobeles dzirnavnieks” konsolidētais apgrozījums 2018. gadā sasniedzis 121,40 miljonus eiro, kas bija par 4,3% jeb 4,96 miljoniem eiro vairāk nekā 2017. gadā, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis, savukārt koncerna peļņa samazinājusies par 6,2%, sarūkot līdz 4,2 milj.EUR.

“AS “Dobeles dzirnavnieks” mātes uzņēmums pērn apgrozījis 117,35 miljonus eiro un nopelnījis 3,77 milj.EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus darītava SIA «Užavas alus» reģistrējusi jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 2,775 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «Citadele banka» ieķīlājis visu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas, tajā skaitā filtra katlu, pudeļu mazgāšanas mašīnu, pildītāju un koķētāju, alus tvertnes un citas iekārtas.

Jaunā komercķīla reģistrēta 12.jūnijā, un tā ir vienīgā šobrīd uzņēmuma aktuālā komercķīla.

SIA «Užavas alus» dibināta 1995.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 30 000 eiro, tā lielākais dalībnieks ir Oskars Pumpurs, kuram pieder 99% kapitāldaļu, bet 1% daļu īpašnieks ir uzņēmuma vienīgais valdes loceklis Uldis Pumpurs.

2017.gadā SIA «Užavas alus» apgrozījums bija 3,318 miljoni eiro, uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 429 tūkstoši eiro. Tas nodarbināja 44 darbiniekus, un uzņēmuma kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 1,098 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cūku audzēšanas uzņēmums SIA «Baltic Pork» pārjaunojis komercķīlu, palielinot nodrošinātā prasījuma maksimālo summu līdz 7,666 miljoniem eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «SEB banka» ieķīlājis ganāmpulku, krājumus, pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Komercķīla nodrošina 2010.gadā noslēgtu kredīta līgumu.

Līdz ar jaunās komercķīlas reģistrāciju 13.februārī, dzēsta iepriekš 2010.gadā reģistrētā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 4,695 miljoni eiro.

SIA «Baltic Pork» reģistrēta 2000.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 505 020 eiro. Tā vienīgais īpašnieks ir Norvēģijā reģistrētais uzņēmums «INTERNATIONAL PORK INVESTMENT AS».

2017.gadā SIA «Baltic Pork» neto apgrozījums bija 6,646 miljoni eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,218 miljoni eiro. Tas vidēji nodarbināja 35 darbiniekus, un uzņēmuma kopējie maksājumi valsts kopbudžetā veidoja 1,142 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metāllūžņu pārstrādes uzņēmums SIA «Tolmets» reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 45 miljoni eiro, un tā ir lielākā pagājušajā nedēļā reģistrētā komercķīla, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «Rietumu Banka» ieķīlājis krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus, prasījuma tiesības un 15 transporta līdzekļus, tostarp divus «Bentley» markas automobiļus.

Komercķīla nodrošina AS «Rietumu Banka» prasības, kas izriet no šī gada maijā ar uzņēmumu noslēgtā kredītlīnijas līguma.

SIA «Tolmets» šobrīd ir aktuālas kopumā 10 komercķīlas, liecina «Lursoft» izziņa.

SIA «Tolmets» dibināts 1999.gadā, un tas nodarbojas ar metāllūžņu savākšanu un pārstrādi. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 000 000 eiro. Tā īpašnieki ir Vladimirs Carkovs, kuram pieder 48% pamatkapitāla daļu, Jurijs Homutovs, kuram arī pieder 48% uzņēmuma daļu, un Roberts Ivanovs, kuram pieder 4% pamatkapitāla daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metāla kannu un ugunsdzēsības aparātu korpusu ražotājs SIA «Valpro» pārjaunojis komercķīlu, samazinot nodrošinātā prasījuma maksimālo summu līdz 2,4 miljoniem eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Uzņēmums par labu AS «Swedbank» ieķīlājis uzņēmumu kā lietu kopību, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības. Komercķīla nodrošina divus aizdevuma līgumus un kredītlīnijas līgumu.

Līdz ar jaunās komercķīlas reģistrāciju pirmdien, 19.martā, dzēsta iepriekšējā komercķīla, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa bija 5,684 miljoni eiro.

SIA «Valpro» dibināts 1992.gadā un ir viens no lielākajiem metāla apstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs ar specializāciju metāla kannu, ugunsdzēsības aparātu un to korpusu ražošanā, kā arī gāzes balonu inspicēšanā un atbilstības pārvērtēšanā.

SIA «Valpro» aizvadītāja finanšu gadā no 2016.gada 1.oktobra līdz 2017.gada 30.septembrim strādājis ar 13,980 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 998 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru