Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu izstrādātā lietotne “Pikap” piedāvā iznomāt visdažādāko veidu transportlīdzekļus - automašīnas, motociklus, kemperus. Transportlīdzekļu koplietošanas platformai attīstoties, tagad nomai pieejamas arī buru jahtas.

“Pikap” ir aplikācija, kur jebkuram cilvēkam ļauts nopelnīt ar savu transportlīdzekli brīžos, kad pats to neizmanto. Savukārt īrniekiem iespējams atrast izdevīgāko braucamo jebkurai dzīves situācijai.

Šobrīd “Pikap” platformā vairāki buru jahtu īpašnieki piedāvā izīrēt savus peldlīdzekļus, piemēram – FACIL 26, CARINA 20 un HELSMAN 23. Buru jahtas iespējams nomāt sākot no stundas līdz pat dienai un ilgāk. Pirmais jahtklubs, kas piedāvā savas jahtas lietotnē Pikap ir Sporta burāšanas centrs.

“Pikap” izstrādātāju ideja jau sākotnēji bija neaprobežoties tikai ar automašīnu un motociklu koplietošanu. “Buru jahtas ir pirmais solis uz mērķi aptvert visdažādāko transportlīdzekļu piedāvājumu Latvijā. Ceļā uz zaļāku nākotni, transportlīdzekļu koplietošana spēlē būtisku lomu,” par nākotnes plāniem dalās aplikācijas izstrādātājs, uzņēmējs Raimonds Dambis.

Dažādu peldlīdzekļu koplietošanas tirgū izstrādātāji saredz plašas iespējas. “Šajā nišā saredzam neierobežotas attīstības iespējas. Latvijā ir pateicīgi ūdeņi, kur burāt, atpūsties uz ūdens, un peldlīdzekļu noma ir lieliska iespēja, kā paspēt izbaudīt Latvijas vasaru,” ska R.Dambis.

“Pikap” lietotne dibināta 2021. gada rudenī, bet savu aktīvo darbību sāka 2022. gada pavasarī. Pāris mēnešu laikā laikā nomai pieejamo transportlīdzekļu piedāvājums tuvojas simtam, un tie galvenokārt atrodas Rīgas reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru