Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoruden Piņķos tiks uzsākta jauna franču bērnudārza un skolas ÉCOLE FRANÇAISE EXUPÉRY būvniecība. Būvdarbus plānots uzsākt šā gada oktobrī, savukārt skolas nodošanas ekspluatācijā plānota 2016.gada augustā, teikts paziņojumā medijiem.

Bērnudārzs ir projektēts tā, lai tas spētu uzņēmt 128 audzēkņus. Bērnudarzā būs astoņas grupas, katrā 16 bērni. Katrā grupā paredzēta guļamtelpa, rotaļu un mācību istaba, sanitārais mezgls, ģērbtuve. Bērnudārzā būs arī specializētas klases nodarbībām: angļu valodai, latviešu valodai, krievu valodai, arts-plastiques, montesori, kā arī bibliotēka, baleta zāle, vingrošanas zāle un teātris ar skatuvi.

Bērnudārza virtuvē paredzēts galds gastronomijas nodarbībām vecākajās grupās. Tās pasniegs projekta ÉCOLE FRANÇAISE EXUPÉRY partneris, restorāna 36.line īpašnieks Lauris Aleksejevs.

Virs bērnudārza tiks izvietotas 12 galvenās mācību klases, kopīgā skolas ēdnīca un galerija uz skolas galveno ēku, kur atradīsies sporta zāle un aktu zāle, piecas lingvistikas un divas datoru klases, divas aprīkotas dabaszinību klases, mākslas darbnīca un mūzikas klase, kā arī plaša teritorija āra spēlēm un sporta būves.

ÉCOLE FRANÇAISE EXUPÉRY projekta īpašniece un idejas autore ir uzņēmēja Jeļena Bujanova.

Jau pirms jaunās ēkas Piņķos būvniecības, ÉCOLE FRANÇAISE EXUPÉRY uzsāk savu darbību Rīgā. Sākot ar septembri Rīgā, Ausekļa ielā 5 sāk daboties izglītības centrs, kur mazuļiem jau no 11 mēnešu vecuma ir iespēja apgūt franču valodu, kultūru, vēsturi un franču dzīves mākslu.

Nodarbības notiks trijās grupās: mazuļiem no 11 mēnešu vecuma (kopā ar vecākiem) līdz diviem gadiem, vidējā grupa bērniem no trīs līdz četru gadu vecumam un vecākā grupa – bērniem no piecu līdz sešu gadu vecumam.

Komentāri

Pievienot komentāru