Popularizē «veselīgos» miltus 

Grauda spēkā mudina novērtēt miltus no visām grauda sastāvdaļām, ne tikai baltos, kas gatavoti no viducīša

Anda Asere, 11.12.2012
1/18

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Atvērtā tipa darbnīcu Grauda spēks daži sauc par vienu no Rīgas personīgākajiem veikaliem – īpašnieks ar katru aprunājas, iesaka vajadzībām atbilstošāko miltu veidu, nākamreiz pajautā, kā izdevies. Kad veikala īpašniekam Raimondam Biedrītim vaicāju, kā viņam tas izdodas, viņš saka: «Es nezinu. Visu laiku strādājam. Ir jāmīl tas, ko dari. Nevar samelot, nevar cilvēku apmānīt, neīsti smaidot – cilvēki to jūt. Un, ja patīk tas, ko dari, viss izdodas.» Protams, viss gan esot jādara kopā ar veselo saprātu un jārēķina līdzi – pamatā ir apgrozījums, spēja samaksāt darbiniekiem algas.

Biznesa sākuma posmā katru dienu Grauda spēkā degustācijai piedāvājis uz vietas gatavotu maizi, kēksus, mafinus utt. Taču jau pēc vairākiem mēnešiem šai aktivitātei tika pielikts punkts, jo, pirmkārt, cilvēki jau zināja, ko var pagatavot no šiem miltiem, otrkārt, rosība veikalā bija kļuvusi tik liela, ka cepšanai vairs nav atlicis laika.

Pašlaik jau vairākus mēnešus veikalā iespējams iegādāties arī maizi. «Biju plānojis, ka cilvēki nepirks vairāk par 10 kg maizes, t.i., – 20 kukuļiem dienā. Taču līdz šim rekords ir 50 kg dienā,» pārsteigts ir R. Biedrītis. Pirmos mēnešus viņš strādāja viens, izprata sistēmu un tikai nesen sāka algot darbinieku šim uzdevumam. Kad Grauda spēkā būs kārtīgi «iecepušies», paredzēts piedāvāt kliņģerus pēc pasūtījuma.

Kopš veikalā ir nopērkama maize, izdevies paplašināt klientu loku par 40%, aprēķinājis R. Biedrītis. Kopumā katru dienu veikalā iepērkas līdz simt cilvēkiem. Viņš uzskata, ka tas ir liels skaits veikalam, kas ir specifisks un atrodas patālāk no aktīvajām ielām ar lielāku gājēju plūsmu. «Rinda ir visu laiku, jo sevišķi pusdienas pārtraukumā, kad cilvēki nāk pirkt bulciņas,» saka melderis.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas bizness.

Laikraksta abonentiem elektroniskā versija DB arhīvā.

Tevi varētu interesēt

Ja veikalā nevar nopirkt pilngraudu miltus, nekas cits neatliek, kā malt tos...

Nepalaid garām

Akciju sabiedrība "Meridian Trade Bank" 22. janvārī ir mainījusi nosaukumu uz "Industra...

Tiesvedību un to radīto sarežģījumu dēļ Lielupes apkaimē slēgtais restorāns "36.līnija" atsācis...

Ir būtiski runāt par privātās dzīves, interešu un plānu saskaņošanu ar darbu, nevis...

Tiesa noraidījusi nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus brāļa prasību pret...

Skotijai ir viskijs, Somijai ir Nokia, Itālijai ir makaroni,Meksikai ir tekila, Karību...

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts...

No šīs sadaļas

Kontaktu tīkla veidošanas galvenais uzdevums ir panākt savu ideju izplatīšanu...

Dekorāciju veidotāju netrūkst; katram ir jāatrod savs rokraksts, teic radošās darbnīcas...

Darba devēja rūpes, ierīkojot ēšanai piemērotas telpas, darbinieki lielākoties uztver kā...

Latvieši Lietuvas start-up akseleratorā izstrādā mājaslapu statistikas un analīzes rīku...

Marmelādes darbnīcas radītie apavu aksesuāri ShoeBerry jau gozējas arī ārvalstu veikalu plauktos,...

Batikot un balināt audumus ir līdzīgi kā krāsot Lieldienu olas – nekad...

Uzņēmēju uzskati par to, vai vadīšana radošajās un tradicionālajās nozarēs atšķiras,...

Lai ideja materializētos, nereti radošiem cilvēkiem trūkst biznesa ķēriena un prasmju. Tā...

Veiksmes noslēpums ir iesaistīties visos uzņēmējdarbības procesos no A līdz Z....

Jaunā māmiņa izveido bērnu preču veikalu Pai:Pai, kur atrodams tikai vietējo ražotāju...