Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau piekto gadu alūksniešus un pilsētas viesus pa Alūksnes ezeru vizina plosts Kaija balvenieša Jāņa Kļanska vadībā. Bieži braucienus pa ezeru bagātina gides Ilonas Riekstiņas vēsturiskais stāstījums un Reiņa Riekstiņa akordeona muzikālais pavadījums.

Plosts ir kļuvis par Alūksnes atpazīstamības zīmi, vēsta reģionālais laikraksts Alūksnes Ziņas.

Kad pirms pieciem gadiem J.Kļanskis, kura ikdienas darbs ir Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnas šoferis Balvos, sāka īstenot ideju par plostu, neviens pat iedomāties nespēja, ka cilvēku interese un atsaucība būs tik liela un plosts kļūs par vienu no tūristu iecienītākajiem objektiem Alūksnē. Sākotnēji Eiropas Savienības finansiāli atbalstītā un J.Kļanska paša rokām celtā plosta ieguldījums tūristu piesaistē Alūksnē ir būtisks. Kapteinis gan neslēpj, ka pirmais gads nebija viegls, taču tagad veicas ļoti labi.

«Ja sākotnēji tas bija eksperiments Jāņa privātajam biznesam un nebija zināms, vai tas izdosies, tad šobrīd gribas teikt, ka tas ir izdevies un veicas labi. Esam ieguvuši pastāvīgus klientus, piemēram, regulāri pie mums brauc Latvijas lielo tūrisma firmu grupas,» stāsta I.Riekstiņa.

Plostu iecienījuši ne vien tūristi no Latvijas, bet arī no ārzemēm. Šis gads ir īpaši ražīgs, un ar plostu jau vizinājušies ciemiņi no Taivānas, Jaungvinejas, Jaunzēlandes, Sardīnijas, Portugāles, Norvēģijas, Dienvidāfrikas, Irānas, Saūda Arābijas, Krievijas, Igaunijas, Zviedrijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latgalietis Arturs Gailītis Madonas pusē attīstījis savu biznesu SIA Rezidence, ko pats dēvē par organizāciju #viedi. Lai gan sākotnēji viņš plānoja Madonā pavadīt tikai dažus mēnešus, ir apritējuši trīs gadi kopš pārcelšanās, un uzņēmējs spriež, ka Kāla ezerā noķēris pareizo vilni.

Tagad A. Gailītis strādā katru dienu, taču nebūt no deviņiem līdz pieciem. To, ko viņš pašlaik dara, viņš nesauc par darbu, bet par savu dzīvi un ikdienu. Viņa dibinātajai SIA Rezidence klusā sezona īsti nepienāk, ja nu vienīgi tāda ir nedēļa vai pusotra pavasarī, kad netiek organizēts neviens pasākums. Ikdienā uzņēmumā darbojas divi cilvēki, no kuriem viens ir pats A. Gailītis, taču, kad tiek īstenoti projekti un pasākumi, viņš Madonas pusē piesaista veselu komandu ar palīgiem.

A. Gailītim piemīt radošais gēns, taču viņš atzīst, ka, iespējams, viņā ir arī kaut kas no uzņēmēja. Par sevi saka, ka ir apveltīts ar uzņēmējiem tik svarīgo apņēmību un drosmi. Beidzis pamatskolu Madonā un vidusskolu Vecpiebalgā, devies uz Rīgu, kur studēja kultūras vadību Ekonomikas un kultūras augstskolā. Strādājis gan par pārdevēju, gan parādu piedziņā, kādu laiku tipogrāfijā, līdz nonāca pie pasākumu organizēšanas. Savas prasmes iemēģinājis arī restorāna vadībā. Tomēr pēc 10 gadiem Rīgā A. Gailītis piedzīvoja lūzuma punktu un atgriezās Madonā. «Šeit es atguvos, un idejas te ģenerējas krietni labāk. Viss notiek un sastājas tā, kā tam ir jānotiek», bilst A. Gailītis.

Komentāri

Pievienot komentāru