Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Biznesa TOP500 elektronikas un elektrotehnikas nozares trešais lielākais uzņēmums Latvijā SIA AE Partner šo gadu uzsāk ar paplašināšanās plāniem Liepājas ražotnē un sadarbību ar jauniem un ilgtspējīgiem partneriem.

Tā stāstā par uzņēmumu atklāj AE Partner prokūriste Jolanta Pavītola. 2003. gadā uzņēmums Plus Process Liepaja (šodien AE Partner ) izveidojās kā Dānijas uzņēmuma Plus Proces Controls meitas uzņēmums, kura vadībā stājās Klauss Ravns (Claus Ravn). 2007. gadā organizatoriskā struktūra mainījās.

Latvijas uzņēmuma līdzšinējais vadītājs Klauss Ravns un viņa kolēģis no Dānijas Mihaēls Holms (Michael Holm), divi entuziasti, apvienojās un atpirka Latvijas uzņēmuma daļu, neilgi pēc tam iegādājoties arī pašu mātes uzņēmumu Dānijā. Iepriekšējie uzņēmuma īpašnieki bija nolēmuši savu nākotni veltīt kam citam, kā rezultātā meita kļuva par mammu. K. Ravns un M.Holms kā vienlīdzīgi īpašnieki vadīja AE Partner līdz 2018.gada vidum, kad Mihaēls Holms nolēma pievērsties pavisam citādam dzīves stilam un izvēlēties citus izaicinājumus. K. Ravnam šodien pieder 89% uzņēmuma daļu, kas joprojām atrodas gan Latvijā, gan Dānijā.

Pirmā krīze

Uzņēmums sekmīgi darbojās, veidoja jaunas sadarbības un uzsāka ražot jauna tipa paneļus. Tad sākās globālā finanšu krīze. “Tas mums bija smags laiks. Tobrīd strādājām uz pašizmaksas robežas. Uzņēmums faktiski nepelnīja neko! Tobrīd palīdzēja arī fakts, ka darbaspēka izmaksas ir zemākas nekā Dānijā. Varējām labāk saglabāt konkurētspēju” sacīja J. Pavītola, piebilstot, ka pilnībā no krīzes tas neglāba. Proti, sekoja darbinieku skaita samazināšana, ko nācās veikt pat divās kārtās. Darbiniekiem, kuri tika atbrīvoti, solījām, ka pēc krīzes aicināsim turpināt darbu uzņēmumā, kas arī vairumā gadījumu tika realizēts. Tobrīd no 64 uzņēmuma darbiniekiem bija jāatlaiž 16 cilvēku, kas ir 25% no kopskaita.

“Mēs bijām ļoti ciešs kolektīvs. 64 darbinieku komandā visi cits citu pazīst. Tas bija sāpīgs periods, bet pēc situācijas stabilizēšanās mums izdevās pieņemt atpakaļ lielāko daļu atbrīvoto darbinieku, kuri nebija izbraukuši no Latvijas,” atklāja J. Pavītola. Pēc atkopšanās no 2008. gada krīzes uzņēmuma apgrozījums katru gadu ir stabili palielinājies.

Izaugsme turpinās

“Mēs esam patiešām priecīgi, ka par spīti visām grūtībām apgrozījumu ir izdevies audzēt arī pēdējos trīs gados, un tajā pašā laikā tas ir lielas atdeves un neatlaidīga darba rezultāts,” saka J. Pavītola.

Visu rakstu lasiet 21.februāra žurnālā Dienas Bizness!

ABONĒJIET, lasiet elektroniski vai meklējiet preses tirdzniecības vietās!

Komentāri

Pievienot komentāru