Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šujot smukumpēdiņas, kļūst skaidrs – Latvijas sievietes ir lielas gardēdes, kurām sirdij tuva gan paliek arī klasika – melnā un baltā krāsa

To novērojusi Rasa Štālberga, šo sieviešu aksesuāru ražotāja SIA BenitoDream īpašniece. Uzņēmuma pamatnodarbošanās ir mazo zeķīšu jeb smukumpēdiņu šūšana. Tās atšķiras no agrākos laikos nopērkamajām pēdiņām – šīm izmantots mežģīņu audums. R. Štālberga eksperimentē arī ar krāsainu likras audumu ar pumpiņām, puķītēm utt.

Izpētot tirgu, uzņēmēja secinājusi, ka pavisam vienkāršas pēdiņas lielākoties nopērkamas dažādos lielveikalos un plaša patēriņa preču veikalos. Specializētajos veļas un zeķbikšu veikalos nopērkamas gan vienkāršas ikdienai domātas, gan ekskluzīvas pēdiņas. Kopumā viņa uzskata, ka niša ir samērā brīva, taču daudz jāstrādā, lai savu biznesu attīstītu.

Ziemā R. Štālberga uzrakstīja biznesa plānu un pieteicās Hipotēku bankas konkursā Lec biznesā!, kur uzvarēja un ieguva grantu un iespēju kopā ar mentoru īstenot savus pirmos lielos mērķus. «Nav noslēpums, ka jebkura uzņēmuma sākšana prasa lielu finansiālu ieguldījumu un sākumā tie ir pašu līdzekļi. Katrs jaunais uzņēmējs visu laiku, kad sāk darbību, skatās, kā var piesaistīt papildu līdzekļus, atbalstu, lai varētu savu produktu attīstīt ātrāk,» skaidro R. Štālberga.

Līdz ar pirmajām siltajām dienām, interese par BenitoDream pēdiņām pieauga. Šis ir izteikti sezonāls produkts, tāpēc R. Štālberga bija pārsteigta, ka pēdiņas pirktas arī ziemā – lielākoties dāvanām.

Viņa novērojusi, ka Latvijas sieviešu vidū aksesuāri ir ļoti iecienīti. Sākumā domāts, ka lielākā daļa klienšu būs vecumā no 25 līdz 35 gadiem, bet līdzšinējā pieredze rāda, ka vecuma ierobežojumu neesot – pucēties vēlas visas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labrīt!

Šodien Latvijas iedzīvotājiem ar mediju palīdzību būs iespēja ielūkoties, kas norisinās divos nozīmīgos galvaspilsētas objektos - daudzu mīlētajā un daudzu peltajā Gaismas pilī un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenajā ēkā Krišjāņa Valdemāra ielā.

Pasākumi abos objektos organizēti vien ar divu stundu starpību. Plkst.13 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) ēkā notiks atvērto durvju diena, lai Rīgas domes Īpašuma departaments, SIA Re&Re un LNMM varētu iepazīstināt ar pirmajiem paveiktajiem darbiem. Savukārt plkst.11 notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas prezentācija, kuras laikā varēs iegūt plašāku informāciju par aktuālākajām norisēm Gaismas pils projektā. Sekojiet līdzi db.lv. Ziņosim!

Komentāri

Pievienot komentāru