Jaunākais izdevums

Interesi no pašvaldības iegādāties kādreizējo Daugavpils Ķīmiskās šķiedras uzņēmuma profilaktorija teritoriju Stropu apkaimē izrāda Lietuvas augsto tehnoloģiju uzņēmums "Pulsar Optics", kas saskāries ar dzīvokļu pieejamības problēmu Daugavpilī, vēsta Latvijas Radio.

Profilaktorijs padomju gados bija kūrorts uzņēmumā strādājošajiem, pēc tam - viesnīca un populāra atpūtas un nakts izklaižu vieta, bet tagad ēkas pārvērtušās par graustu.

Daugavpils dome šo īpašumu nopirkusi 2017. gadā par nepilniem 130 000 eiro, bet nevienu projektu objekta izmantošanai līdz šim nav realizējusi.

Tagad pašvaldības saņēmusi priekšlikumu no "Pulsar Optics", kas pērn sāka darbību Daugavpilī. Uzņēmumam ir interese veidot jaunu dzīvojamo kompleksu.

"Pulsar Optics" pārstāvis Germans Kavalskis Latvijas Radio skaidroja, ka uzņēmums patlaban Daugavpilī nodarbina ap 150 strādājošo, bet paplašinās un pieņem darbā jaunus darbiniekus, tādēļ jādomā, kur viņus izmitināt, un Daugavpilī ir sarežģīti ar jaunu dzīvokļu iegādi.

"Tāpēc sākām izskatīt un analizēt dažādus variantus, kur varētu pašiem uzbūvēt kādu dzīvojamo kvartālu un īstenot nekustamā īpašuma projektu," teica Kavalskis, norādot, ka bijušā profilaktorija teritorija ir viens no iespējamajiem risinājumiem.

Jautājums par triju hektāru plašā zemes gabala ar ēkām izsoli jau vērtēts Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijā un vēl jāizskata Finanšu komitejā. Gala lēmums jāpieņem domes sēdē.

Jau ziņots, ka Lietuvas augsto tehnoloģiju kompānijas "Yukon Advanced Optics Worldwide"' meitas uzņēmums SIA "Pulsar Optics" kopš 2021.gada Daugavpilī ražo termovizuālo, digitālo nakts un dienas redzamības optisko aprīkojumu civilajām vajadzībām, gatavo produkciju eksportējot galvenokārt uz Eiropu, Lielbritāniju un ASV.

Uzņēmumam piešķirts Latgales Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) kapitālsabiedrības statuss, un investīciju projektos Latgales SEZ teritorijā plānots ieguldīt 5,1 miljonu eiro, radot 112 jaunas darba vietas.

"Pulsar Optics" reģistrēta 2020.gadā, un tās pamatkapitāls ir viens miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pērn strādāja ar 21,52 miljonu eiro apgrozījumu un 7,24 miljonu eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miris optiskā aprīkojuma ražotāja "Yukon Advanced Optics Worldwide" dibinātājs un vadītājs Aleksandrs Oļševskis, pirmdien paziņoja kompānija, kuras galvenā mītne atrodas Lietuvā un kam ir ražotne Daugavpilī.

"Ar dziļām skumjām un patiesām bēdām mēs paziņojam, ka 61 gada vecumā pēkšņi miris uzņēmumu grupas "Yukon Advanced Optics Worldwide" dibinātājs un ilggadējais vadītājs Aleksandrs Oļševskis," teikts kompānijas paziņojumā.

Baltkrievijas pilsonis Oļševskis uzņēmumu nodibināja 1991.gadā Baltkrievijā. Pašlaik "Yukon Advanced Optics Worldwide" ir augsto tehnoloģiju grupa ar birojiem septiņās valstīs un vairāk nekā 1000 darbiniekiem.

Turpinās sprādzienveida attīstību 

Latgales speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumā SIA Pulsar Optics Daugavpilī strādā jau vairāk...

Uz Lietuvu Oļševskis uzņēmumu pārcēla 2004.gadā.

"Aleksandrs bija ne tikai profesionālis savā jomā, bet arī cilvēks ar neparastu talantu apvienot ikvienu. Viņš prata iedvesmot citus sasniegt augstākos rezultātus, radīt komandā uzticības un atbalsta gaisotni, kā arī bija neatlaidīgs un centīgs, lai sasniegtu kopīgos mērķus. Aleksandrs Oļševkis bija vizionārs, kurš ne tikai redzēja iespējas, bet arī zināja, kā tās īstenot. Viņa idejas un intuīcija pārveidoja „Yukon Advanced Optics Worldwide“ par starptautisku uzņēmumu grupu, kas kļuvusi par pasaules tirgus līderi civilās termiskās attēlveidošanas optikas jomā. Viņš bija cilvēks, kuramļoti rūpēja citu sāpes, pateicoties kam uzņēmums veica aktīvu sabiedrisko darbību, atbalstīja sociāli jūtīgas organizācijas, sniedza nozīmīgu atbalstu ukraiņu bēgļiem kara laikā Ukrainā," teikts medijiem izplatītajā paziņojumā.

Visa „Jukonas Advanced Optics Worldwide“ komanda izsaka visdziļāko līdzjūtību ģimenei, mīļajiem un draugiem: "Mēs vienmēr atcerēsimies Aleksandru kā izcilu biznesa vadītāju un cilvēku ar lielu sirdi".

Kompānija „Yukon Advanced Optics Worldwide“ uzņēmumu grupas vēsturi sāka veidot 1991.gadā, ar rokām darinot koka novērošanas optiku. Pirmie pieci koka izstrādājumi tika sagatavoti nepabeigtas mājas pagrabā Lidā (Baltkrievija), bet pašas ierīces tika pārdotas Lietuvā, Vācijā, Polijā un Itālijā. 1995.gadā uzņēmums sāka piedāvāt ražojumus Amerikas tirgū pēc sadarbības uzsākšanas ar partneriem no ASV. Pamatojoties uz šo partnerību, 1998.gadā tika nodibināts „Beltex Optic“, un tika izveidots „Yukon Advanced Optics“ zīmols, kura pamatportfelis ir tēmekļi un binokļi. Pieaugot dienas optikas klāstam, 1999. gadā uzņēmums sāka ražot pirmās nakts redzamības ierīces, un līdz 2005. gadam kompānijas pirmās paaudzes nakts ierīču daļa pasaules tirgū sasniedza 70%.

2004. gadā tika izveidota „Yukon Advanced Optics Worldwide“ uzņēmumu grupa, kur par galveno mītni tika izraudzīta Viļņa. 2005. gadā uzņēmumu grupa kļuva par pirmo ražotāju pasaulē, kas civilajam tirgum piedāvāja digitālās nakts ierīces. 2009. gadā tika reģistrēts „Pulsar“ zīmols, kas šodien veido būtisku „Yukon Advanced Optics Worldwide“ ražošanas daļu. 2012. gadā uzņēmums kļuva par pirmo ražotāju pasaulē, kas ieviesa termoattēlveidošanas ierīces civilās nozīmes optikai. Pašreiz „Yukon Advanced Optics Worldwide“ ir viena no progresīvākajām augsto tehnoloģiju uzņēmumu grupām, kas darbojas Eiropā, ar birojiem septiņās valstīs un vairāk nekā 1000 darbiniekiem.

"Yukon Advanced Optics Worldwide" drīz pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pērn pavasarī paziņoja, ka pārtrauc savas produkcijas tirdzniecību Krievijā, Baltkrievijā, kā arī Vidusāzijas un Kaukāza valstīs, liecina uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija.

"Yukon Advanced Optics Worldwide" izstrādātie termovizori un digitālā nakts un dienas optika tiek izmantota medību, jūras un drošības industrijā. Uzņēmums ir viens no nedaudziem ražotājiem, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu, un pašlaik tā piedāvājumā ir vairāk nekā 200 izstrādājumu.

"Pulsar Optics" reģistrēta 2020.gadā, un tās pamatkapitāls ir viens miljons eiro. Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 21,52 miljonu eiro apgrozījumu un 7,24 miljonu eiro peļņu. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augsto tehnoloģiju uzņēmums SIA "Pulsar Optics" investīciju projektu īstenošanai Latgales Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) teritorijā plāno ieguldīt 5,1 miljonu eiro, informē Latgales SEZ pārstāvji.

SIA "Pulsar Optics" ir Lietuvas augsto tehnoloģiju kompānijas "Yukon Advanced Optics Worldwide"' meitas uzņēmums, kurš kopš 2021.gada Daugavpilī ražo termovizuālo, digitālo nakts un dienas redzamības optisko aprīkojumu civilajām vajadzībām, gatavo produkciju eksportējot galvenokārt uz Eiropu, Lielbritāniju un ASV.

SIA “Pulsar Optics” investīciju projektu īstenošanai Latgales SEZ teritorijā plāno veikt ieguldījumus 5,1 milj. eiro apmērā, kopumā Daugavpilī radot 112 jaunas darba vietas. Tiks realizēti divi ieguldījumu projekti: ražošanas iekārtu iegādei un telpu pielāgošanai plastmasas liešanas un mehāniskās apstrādes ražošanas vajadzībām 2,03 milj. eiro apmērā, kā arī uzņēmuma darbības paplašināšanai jaunu darba vietu izveidē, paredzot saņemt Latgales SEZ kapitālsabiedrībām likumā paredzētos nodokļu atvieglojumus par sākotnējo ieguldījumu rezultātā radītajām jaunizveidotajām darba vietām 2,8 milj.eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latgales speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumā SIA Pulsar Optics Daugavpilī strādā jau vairāk nekā 200 darbinieku, investīcijas pārsniedz 5 miljonus eiro, un uzņēmums turpina plesties.

Lietuvas mātes uzņēmuma Yukon Advanced Optics Worldwide izpilddirektors Aleksandrs Olševskis intervijā Dienas Biznesam prognozē, ka sprādzienveida attīstība turpināsies vēl visu 2023. gadu.

Kas ir Yukon Advanced Optics Worldwide, ko ražo, un kādi ir realizācijas tirgi?

Uzņēmums Lietuvā pastāv jau 17 gadus. Biznesā esmu krietni ilgāk. Pats esmu no Baltkrievijas. Savulaik iepazinos ar amerikāņu partneriem, organizējām uzņēmumu, pēc tam bija neliela firma, kas vēlāk plašāk attīstījās Lietuvā. Šobrīd Lietuvā ir galvenais uzņēmums, pats arī strādāju Lietuvā. Mēs gan ražojam, gan pārdodam, gan nodarbojamies ar produkcijas mārketingu. Pirmkārt, kā jau noprotams no nosaukuma, tā ir optiskā produkcija. Tie ir dažādi optiskie produkti medniekiem. Ražojam arī personīgās drošības lietas. Ražojam arī civilās novērošanas ierīces, nakts redzamības iekārtas, dažādus digitālus risinājumus ierīcēm. Realizācijas tirgi ir Eiropa un Amerikas Savienotās Valstis. Kopējais kompānijas apgrozījums 2021. gadā bija 230 miljoni ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lauriuss Kairijs iecelts par Yukon Advanced Optics Worldwide pagaidu direktoru

Db.lv, 21.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar augsto tehnoloģiju uzņēmumu grupas "Yukon Advanced Optics Worldwide" valdes lēmumu ģenerāldirektora amatā uz laiku iecelts finanšu direktors un valdes loceklis Lauriuss Kairijs (Laurius Kairys).

Šāds lēmums pieņemts pēc uzņēmuma ilggadējā vadītāja un dibinātāja Aleksandra Olševska pēkšņās nāves.

Miris Yukon Advanced Optics Worldwide dibinātājs 

Miris optiskā aprīkojuma ražotāja "Yukon Advanced Optics Worldwide" dibinātājs un vadītājs Aleksandrs...

"Turpināsim Aleksandra iesākto darbu un īstenosim uzņēmumu grupas ilgtermiņa stratēģiju 2023.-2025.gadam. Būtiskie mērķi saglabājas nemainīgi – piedāvāt optisko ierīču tirgum vēl modernākus un progresīvākus termoattēlveidošanas risinājumus, kas vēl vairāk nostiprinās mūsu kā tirgus līdera pozīcijas optisko tehnoloģiju jomā,” saka L. Kairijs.

Pēc L.Kairija teiktā, uzņēmuma saistības pret darbiniekiem un biznesa partneriem saglabājas nemainīgas un tiek izpildītas laikā.

L. Kairys ir pieredzējis finanšu un vadības speciālists ar vairāk nekā desmit gadu pieredzi Lietuvas banku sektorā, kā arī vairāk nekā septiņus gadus strādā “Yukon Advanced Optics Worldwide”.

Augsto tehnoloģiju uzņēmumu grupa “Yukon Advanced Optics Worldwide” izstrādā tehnoloģiski progresīvas optiskās ierīces: termokameras, digitālo nakts un dienas optiku izmantošanai glābēju, medību, aktīva dzīvesveida, jūras un drošības nozarēs. Uzņēmumu grupa ir pionieris civilās termoattēlveidošanas ražošanā, kuras produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 70 pasaules valstīm, kuru galvenie tirgi ir ASV un Eiropa.

“Yukon Advanced Optics Worldwide” ir viens no dažiem ražotājiem, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu. Uzņēmums piedāvā vairāk nekā 200 produktus. Lietuvā strādājošais uzņēmums nodarbina ap 300 darbinieku, un visu grupu kopumā veido deviņi uzņēmumi septiņās valstīs, no kuriem viens – SIA “Pulsar Optics” - atrodas Daugavpilī. Kompānija nodarbina vairāk nekā 1000 darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augsto tehnoloģiju uzņēmumu grupai “Yukon Advanced Optics Worldwide” iecelta jauna izpilddirektore – Volha Alšeuskaja (Volha Alsheuskaya).

Šādu lēmumu pieņēmusi koncerna, kurā ietilpst arī Daugavpilī strādājošais SIA “Pulsar Optics”, valde un akcionāri. Iepriekš pagaidu pienākumus pildīja finanšu direktors Lauriuss Kairijs (Laurius Kairys).

V. Alšeuskaja ir ilggadēja uzņēmumu grupas darbiniece, uzkrājot 15 gadu pieredzi un zināšanas tehnoloģiskajos un ražošanas procesos dažādās koncerna nodaļās Lietuvā, Skotijā u.c.

No 2023. gada V. Alšeuskaja iecelta par Administratīvās un juridiskās nodaļas vadītāju, kas ir atbildīga par visu koncerna iekšējo procesu pārraudzību.

Augsto tehnoloģiju uzņēmums “Yukon Advanced Optics Worldwide” specializējas tehnoloģiski progresīvu optisko ierīču izstrādē: termokameras, digitālās nakts un dienas redzamības optikas, ko izmanto meklēšanas un glābšanas, medību, aktīva dzīvesveida, jūrniecības un drošības nozarēs.

Komentāri

Pievienot komentāru