Jaunākais izdevums

Dyson, Apvienotās Karalistes kompānija, kas ir pazīstama ar saviem putekļsūcējiem, ir izvēlējusies savu jauno elektrisko automašīnu ražot Singapūrā, ziņo BBC.

Jaunās ražotnes būvniecība Singapūrā tiks uzsākta jau šogad, bet pirmā gatavā automašīna no ražošanas līnijas varētu noripot 2021. gadā.

Dyson vietas izvēli pamato ar inženieru pieejamību, reģionālajām piegādes ķēdēm un tuvumu galvenajiem mērķa tirgiem.

BBC gan norāda, ka Singapūra biznesa izmaksu ziņā ir viena no dārgākajām vietām pasaulē. Dyson uzsver, ka lēmumam ražot Āzijā, nevis Apvienotajā Karalistē, nav nekāda saistība ar Brexit.

Dyson vēl nav atklājusi, kāda veida akumulatori tiks izmantoti tās automašīnās un kur tie tiks ražoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) Tiesa atcēlusi energomarķējuma regulu, kas iepriekš ierobežoja veikalos nopērkamo putekļusūcēju jaudu, liecina ES Tiesas publicētā informācija.

Regula ES darbojās jau četrus gadus, kopš 2014.gada 1.septembra, nosakot patēriņa marķējumu putekļusūcējiem. Marķējuma mērķis bija informēt patērētājus par enerģijas efektivitāti un tīrīšanas kvalitāti.

ES Tiesa regulu atcēlusi, jo britu tehnoloģiju kompānija «Dyson» vērsusies tiesā, norādot, ka regulējums maldina patērētājus par enerģijas efektivitāti, proti, putekļusūcēju parametri netiekot noteikti pēc testēšanas reālajā dzīvē.

Pēc kompānijas domām, Eiropas Komisijas (EK) izvēlētā testēšanas metode, kas izvēlēta, lai noteiktu putekļusūcēju enerģijas patēriņu, bijusi neprecīza. Proti, EK, testējot putekļusūcējus, to darījusi izmantojot tukšas putekļusūcēju tvertnes, taču kompānija iebilst, ka tas neatspoguļo ierīces izmantošanu reālā situācijā, jo ierasti tīrīšana notiek ar pilnu tvertni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Spice Home durvis vēris pirmais Tet sadzīves tehnikas veikals.

Digitālā iepirkšanās e-veikalos kļūst arvien iecienītāka, tomēr joprojām 42% iedzīvotāju tehnikas preces labprāt pērk veikalā uz vietas, un vairāk nekā trešdaļai ir būtiski pirms tehnikas iegādes veikalā saņemt konsultāciju, liecina Tet aptauja. Tādēļ Tet paplašina veikalu klāstu, atklājot līdz šim lielāko Tet veikalu, kur būs atrodams viss mājai vienuviet – gan sadzīves tehnika un televizoru modeļi, gan mobilo telefonu un citu digitālo ierīču piedāvājums.

Lai arī cilvēki savus pirkumus pārdomā arvien rūpīgāk, Tet pirmajos deviņos mēnešos ir izdevies kāpināt mazumtirdzniecības tehnikas apgrozījumu par 18%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2021. gadā. Tas panākts, pateicoties nepārtrauktai piedāvājuma klāsta paplašināšanai un klientu pieredzes pilnveidei. Tet pirmais sadzīves tehnikas veikals pircējiem ir pieejams ar vairākām jaunām tehnikas kategorijām, kuras klātienes veikalos līdz šim nebija pieejamas, piemēram, veļas mašīnas, ledusskapji un trauku mazgājamās mašīnas. Līdz ar to veikalā ir gandrīz visa mājām nepieciešamā tehnika – sākot ar iebūvējamo virtuves tehniku, beidzot ar skaistumkopšanas elektrotehniku un visā mājsaimniecībā izmantojamām ierīcēm.

Komentāri

Pievienot komentāru