Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma S.O.E jeb Sound of Eden pamatnodarbošanās ir akustisko sistēmu – skandu – izstrāde un ražošana. Vaļasprieks par biznesu izaudzis pamazām, bet mērķtiecīgi, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Pirmie divi gadi bija smagi, atzīst uzņēmuma īpašnieks Edijs Apenītis.

Sound of Eden izmanto skaļruņus, kas ir ražoti Vācijā un Dānijā.

«Ražojot High End skandas, ir svarīgs ne tikai pats skanējums, bet arī skandām izmantotais korpuss. Diemžēl Liepājā bija ļoti grūti atrast korpusa ražotājus, kas atbilstu kvalitātes prasībām, jo korpusam ir jābūt ideāli precīzam, labi nopulētam, nolakotam – lai šāda līmeņa izstrādājums izskatītos perfekti. Pašlaik sadarbojos ar vienu Rīgas uzņēmumu,» skaidro īpašnieks.

Grobiņniekam biznesa ideja radusies, meklējot informāciju un mēģinot uztaisīt skandas pašam. Viss sākās ar vienkārša formāta skandām un platjoslas skaļruņiem. Kādu brīdi E. Apenītis darbojies kopā ar labu draugu, un nonākuši pie atziņas, ka vienkāršie risinājumi nesniedz cerēto.

«Ceļa sākums nebija saulains, pirmos divus gadus apgrozījums bija ļoti mazs. Pašreiz pakāpeniski attīstāmies, bet paļauties tikai uz Latvijas tirgu nevaram, jo uzņēmuma piedāvātais produkts nav pirmās nepieciešamības prece. Šajā uzņēmējdarbības jomā ir grūti, jo High End ražotāju un produkcijas ir daudz. Ja ir vēlme ražot un piedāvāt tirgū augstākās kvalitātes produktus, tad jāizmanto augstākās kvalitātes komponentes, kas būtiski sadārdzina gala produkta cenu.»

Pašlaik tiek izstrādāti projekti klientiem Lielbritānijā un Beļģijā. Notiek sarunas ar Lietuvas skandu tirgotājiem.

Biznesa uzsākšanai kredīts nav ņemts, daļu līdzekļu nodrošinājis KBI (Kurzemes Biznesa inkubators).

Plašāk - laikrakstā Kursas Laiks.

Komentāri

Pievienot komentāru