Jaunākais izdevums

Ražotāju cenas Vācijā augustā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, pieauga par 45,8%, tādējādi reģistrēts visu laiku straujākais kāpums, ziņo valsts statistikas birojs "Destatis".

Jūlijā ražotāju cenas gada griezumā palielinājās par 37,2%.

Statistikas birojs norāda, ka ražotāju cenu kāpumu valstī veicina Ukrainas kara radītā negatīvā ietekme.

Enerģijas cenas Vācijā augustā gada griezumā pieaugušas par 139%, kas skaidrojams ar dabasgāzes un elektroenerģijas cenu kāpumu.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ražotāju cenas Vācijā augustā pieauga par 7,9%, kas arī ir visu laiku straujākais kāpums. Augustā reģistrētā izaugsme seko jūlijā fiksētajam 5,3% pieaugumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju cenas Volstrītā trešdien kritās, bet Eiropas biržās pieauga, savukārt naftas cenas kāpa līdz vairāku mēnešu augstākajiem līmeņiem pēc OPEC valstu naftas ieguves samazināšanas.

Ķīnā jūlijā bijusi gada deflācija 0,3% apmērā, tādējādi Ķīnā deflācija reģistrēta pirmo reizi vairāk nekā divu gadu laikā, savukārt ražotājcenas Ķīnā jūlijā samazinājušās par 4,4%, liecināja valsts statistikas biroja publiskotie dati.

Šie dati seko otrdien publicētiem datiem par Ķīnas eksporta kritumu, kas jūlijā bijis straujāks nekā jūnijā.

Neraugoties uz vājiem Ķīnas ekonomikas datiem, jēlnaftas cenas pieauga un "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā palielinājās par 1,6% līdz 87,55 dolāriem par barelu, kas ir augstākais līmenis kopš janvāra. Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena pieauga par 1,8% līdz 84,40 ASV dolāriem par barelu, kas ir augstākais līmenis kopš 2022.gada novembra.

Komentāri

Pievienot komentāru