Pakalpojumi

RBSSKALS Serviss darbību neietekmēs RBSSKALS Būvvadība tiesā iesniegtais TAP pieteikums

Lelde Petrāne, 08.09.2016

Jaunākais izdevums

Apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzēja RBSSKALS Serviss darbību neietekmēs RBSSKALS grupas uzņēmuma RBSSKALS Būvvadība tiesā iesniegtais lūgums par tiesiska aizsardzības procesa (TAP) ierosināšanu.

«RBSSKALS Serviss ir RBSSKALS grupas uzņēmums, bet tai pašā laikā neatkarīgs un patstāvīgs uzņēmums ar savu saimniecisko darbību. Māsas kompānijas RBSSKALS Būvvadība tiesā iesniegtais TAP pieteikums nekādā veidā neietekmē mūsu saimniecisko darbību, saistības, aktīvus vai likviditāti,» šodien izplatītā paziņojumā norāda RBSSKALS Serviss valdes loceklis Pauls Upenieks.

RBSSKALS Serviss nodrošina apsaimniekošanas pakalpojumus Rīgā un reģionos vairāk nekā 2 miljonu kvadrātmetru apjomā dzīvojamām un sabiedriskām ēkām, teritorijām, inženiertīkliem un nodarbojas ar telpu uzkopšanas, ģenerālās tīrīšanas pakalpojumiem.

Kā vēstīts, RBSSKALS grupas uzņēmums RBSSKALS Būvvadība šodien Zemgales priekšpilsētas tiesā iesniedzis lūgumu ierosināt tiesiskās aizsardzības procesu (TAP), lai tā ietvaros «reorganizētu kompānijas darbību un pārvarētu krīzi būvniecības nozarē Latvijā».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu objektu pārvaldības, uzturēšanas un apsaimniekošanas uzņēmums — Civinity grupa — ir noslēdzis darījumu un iegādājies namu apsaimniekošanas uzņēmumu RBSSKALS Serviss. Civinity grupā ietilpst SIA Jūrmalas Namsaimnieks, AS Hausmaster, SIA Homemaster un tagad SIA RBSSKALS Serviss.

Šonedēļ ir noslēgušās sarunas par SIA RBSSKALS Serviss iegādi, un darījums tiks pabeigts pēc attiecīgo izmaiņu reģistrācijas Latvijas Republikas Komercreģistrā. Abas puses ir vienojušās saglabāt darījuma detaļas konfidenciālas.

SIA RBSSKALS Serviss vadība netiks mainīta.

Civinity grupas vadība norāda, ka SIA RBSSKALS Serviss klienti turpinās saņemt līdzšinējos pakalpojumus atbilstošā kvalitātē un apjomā, ko klientiem turpinās nodrošināt SIA RBSSKALS Serviss.

Tāpat Civinity turpinās izvērtēt un meklēt iespējas tālākai attīstībai Latvijas tirgū un līdz gada beigām plāno vēl vismaz vienas kompānijas iegādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

CIVINITY grupa paziņojusi par sev piederošā nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmuma SIA RBSSKALS Serviss nosaukuma maiņu.

No šodienas, 13. decembra, uzņēmums darbosies ar zīmolu CIVINITY SOLUTIONS, tostarp tiek mainīts tā juridiskais nosaukums, un turpmāk uzņēmums sauksies SIA CS Komercserviss.

CIVINITY grupā uzņēmums ietilpst kopš šā gada septembra. Tuvākajā laikā tiks uzsākts līdzšinējā RBSSKALS Serviss rebrendinga process.

Kopš uzņēmuma īpašnieku maiņas RBSSKALS Serviss klientiem sniegtajos pakalpojumos izmaiņas neesot notikušas un neesot paredzētas arī turpmāk.

Latvijā CIVINITY grupas sastāvā ietilpst SIA Jūrmalas Namsaimnieks, a/s Hausmaster, SIA Home Master un SIA CS Komercserviss (iepriekšējais nosaukums RBSSKALS Serviss).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pārdots nekustamo īpašumu apsaimniekotājs Latio namsaimnieks

LETA--BNS, 11.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas nekustamo īpašumu apsaimniekotājs City Service ar Latvijas meitasuzņēmuma starpniecību iegādājies kompāniju Latio namsaimnieks, City Service informēja Varšavas biržu.

Latio namsaimnieks apsaimnieko dzīvojamās ēkas 290 000 kvadrātmetru platībā un sniedz pakalpojumus komerciālajiem objektiem

Latvijā City Service līdz šim darījumam apsaimniekoja dzīvojamās ēkas 279 000 kvadrātmetru platībā un komerciālās telpas 900 000 kvadrātmetru platībā.

City Service darbojas Baltijas valstu, Polijas, Spānijas un Krievijas tirgos. Kopējā tā apsaimniekojamo ēku platība ir vairāk nekā 35 miljoni kvadrātmetru.

Lielākais atsevišķais City Service akcionārs ar 84,83% akciju ir Lietuvas koncerns Icor.

City Service akcijas kotē Varšavas biržā, līdz aprīļa beigām tās kotēja arī Viļņas biržā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iegādājoties AS Hausmaster un SIA RBSSkals Serviss, Civinity grupa kļūst par lielāko privāto nekustamā īpašuma apsaimniekotāju Latvijā

Lietuvā bāzētā starptautiskā uzņēmumu grupa Civinity Latvijā ienāca 2014. gadā, privatizējot SIA Jūrmalas namsaimnieks, par tās iegādi šķiroties no turpat 2.96 milj. eiro lielas summas. Taču tās klātbūtne solās būt daudz pamanāmāka tagad – jūlijā noslēgts AS Hausmaster un SIA Homemaster iegādes darījums, bet tikko pabeigtas sarunas par SIA RBSSkals Serviss pirkumu.

Par Civinity grupas plāniem, apsaimniekošanas tirgus atšķirībām Latvijā un kaimiņos intervijā DB stāsta Civinity ģenerāldirektors un AS Hausmaster valdes priekšsēdētājs Vitolds Sapožņikovs (Vitoldas Sapožņikovas).

Fragments no intervijas:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvās ēkas Talejas ielā 1 jumta par 68 737 eiro tiks uzstādīts speciāls siets 5000 kvadrātmetru platībā, sacīja VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons.

VID ēkas jumta termoizolācijai ir izmantoti akmens oļi, skaidroja Blodons. Ēkas ekspluatācijas laikā tika konstatēts, ka oļus cenšas pārvietot putni, un atsevišķos gadījumos ir novērojama oļu krišana biroja ēkas teritorijā.

«Lai izvairītos no šādiem gadījumiem, atbilstoši speciālistu ieteikumiem sākotnēji uz ēkas jumta tika uzstādīta putnu atbiedēšanas skaņas iekārtas. Lai arī sākotnēji tās deva vēlamo rezultātu, ar laiku putni pie skaņas pierada un efektivitāte mazinājās,» skaidroja Blodons.

Lai nodrošinātu putnu atbiedēšanu, iekārtām tika uzstādītas papildu jaunas skaņas, pie kurām putni nebija pieraduši, tika uzstādīti putnu atbiedēšanai paredzēti baloni, kā arī tika pieņemts lēmums uz jumta uzstādīt speciālu sietu, kas putniem liedz pārvietot esošās frakcijas akmens oļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Šogad turpināsies aktivitāte apvienošanās un pārņemšanas darījumu tirgū

Žanete Hāka, 17.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atšķirībā no 2015.gada, kad Latvijas apvienošanās un pārņemšanas (M&A) darījumu tirgū vērā ņemama aktivitāte sākās tikai pavasarī, pērn tā visa gada garumā bija salīdzinoši vienmērīga, jaunākajā Murinus Advisers apskatā norāda uzņēmuma eksperti.

Kopumā publiski izziņoti tika aptuveni 50 darījumi - aptuveni tikpat, cik gadu iepriekš. Augstākā darījumu aktivitāte gada garumā acīmredzami koncentrējās trīs nozarēs. Veselības aprūpes sektorā biržā kotētais farmācijas uzņēmums Olainfarm AS kļuva par gada darbīgāko pircēju, iegādājoties četrus uzņēmumus, tostarp organiskās kosmētikas un medicīnas piederumu ražotājus, kā arī privātu medicīnas klīniku.

Pēdējais no tiem - Klīnika DiaMed SIA - vienlaikus bija arī viena no gada ievērojamākajām privātā kapitāla ieguldījumu realizācijām; 74,98% uzņēmuma kapitāla daļu Olainfarm AS iegādājās no Eko Investors pārvaldītā Otrā Eko Fonda.

Papildus šiem darījumiem, vairāki briļļu, lēcu un optometrijas instrumentu tirgotāja Optometrijas Centrs SIA vadības komandas dalībnieki iegādājās uzņēmuma kontrolpaketi darījumā, ko finansēt palīdzēja mezanīna kapitāla fonds BPM Capital, kas iegulda Baltijas valstīs un Polijā.

Komentāri

Pievienot komentāru