Būvniecība un īpašums

Realizēta Tango projekta pirmā kārta

Elīna Pankovska, 09.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā starp Dzirnavu, Blaumaņa un Tērbatas ielām, darbu uzsākusi divu līmeņu autostāvvieta T. Parking ar 440 autostāvvietām, kuras viens līmenis izvietots pazemē, bet otrs – nedaudz zem ielas līmeņa.

Autostāvvietas atklāšana noslēdz pirmo kārtu multifunkcionālā centra projekta apbūvē. Pirmās kārtas būvniecībā ieguldīti 5,6 milj. Ls.

«Atbilstoši mūsu plāniem pērn noslēgta divu līmeņu autostāvvietas būvniecība Tango projekts ietvaros. Tālākā apbūve tiek plānota atbilstoši sākotnēji izveidotajai vīzijai par šo Rīgas centrā esošo kvartālu un tā izmantošanas iespējām. Šobrīd mūsu uzdevums ir piesaistīt investīcijas un finansējumu tādā apjomā, lai nodrošinātu projekta virzību un kvalitāti. Kopumā projekta īstenošanai ir nepieciešami vēl vismaz 30 milj. Ls. Prognozējam, ka šī gada laikā mēs sāksim projekta otrās kārtas būvniecību,» norāda projekta attīstītāja pārstāvis Juris Dreimanis.

Tango projektu kvartālā starp Tērbatas, Blaumaņa un Dzirnavu ielām īsteno uzņēmums TA projekts. Tā īstenošana notiks četrās kārtās, no kurām pirmā šobrīd ir noslēgusies. Pārējo kārtu īstenošana esot atkarīga no investīciju un finansējuma piesaistes. Atbilstoši izstrādātajam projektam, kvartālā plānots izveidot viesnīcu, dzīvojamās mājas, birojus, restorānus un kafejnīcas, nelielus veikalus, veselības, sporta un skaistumkopšanas centrus, kā arī apzaļumotus iekšējos pagalmus.

Savulaik projekts dēvēts par Tango projektu, par advokāta Jāņa Lozes projektu, un paredzēja dzīvojamā un darījuma kvartāla izveidi. 2009. gadā Tango projekta īpašumi nonāca kompānijas TA Projekts «rokās», kura pieder ekspremjera Andra Šķēles uzņēmumam – SIA TA Sabiedrība.

Komentāri

Pievienot komentāru