Finanses

Rekordzems darījumu skaits starp jaunattīstības un attīstīto valstu kompānijām

Žanete Hāka, 26.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienošanās un pārņemšanas darījumu aktivitāte starp jaunattīstības un attīstīto valstu kompānijām pērn sarukusi līdz rekordzemam līmenim un, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kritusies par 17,3%, liecina jaunākais KPMG pētījums.

Kā raksta Reuters, tas liecina, ka uzņēmumi aizvien ir piesardzīgi vārgās ekonomikas atveseļošanās dēļ un augošās politiskās neskaidrības dēļ.

ASV kompānijas pērn veikušas 220 darījumus, salīdzinot ar 226 darījumiem.

Kopumā pērn visā pasaulē starp jaunattīstības un attīstīto valstu uzņēmumiem notikuši 1682 darījumi, salīdzinot ar 2033 darījumiem iepriekšējā gadā.

Otrajā pusgadā notika 810 darījumi, un šajos darījumos iesaistīts mazākais jaunattīstības valstu kompāniju skaits kopš 2005.gada, kad KPMG sāka apkopot datus.

ASV uzņēmumu skaits, kuri noslēdza darījumus, otrajā pusgadā saruka līdz 98, salīdzinot ar 122 pirmajā pusgadā, kas ir mazākais ASV uzņēmumu vadītais iegādes darījumu skaits kopš aptaujas sākuma.

Kā liecina pētījums, jaunattīstības valstu kompānijas gada otrajā pusē iegādājušās par 7% lielāku skaitu attīstīto valstu aktīvu nekā gada sākumā. Tomēr gada laikā jaunattīstības valstu kompānijas iegādājušās par 20% mazājk attīstīto valstu kompāniju.

Populārākais iegādes mērķis bija ASV kompānijas – gada otrajā pusē iegādātas 36 ASV kompānijas.

Savukārt attīstīto valstu kompānijām pievilcīgi šķita Dienvidu un Austrumu Āzijas valstu uzņēmumi, ar kuriem veikts 81 darījums.

Komentāri

Pievienot komentāru