Auto

Renault-Nissan Aliance ieguldīs 160 milj. ASV dolāru Dienvidkorejā

Gunta Kursiša, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Renault-Nissan Alliance plāno investēt 160 miljonus dolāru Dienvidkorejā, cerot palielināt ražošanas kapacitāti par 80 tūkst. Nissan Rouge vienībām, kas ir viens no «Renault Samsung Motors atdzimšanas plāna» punktiem.

Investīcijas ir daļa no kompānijas starptautiskās stratēģijas ieviešanas plāna, kas paredz arī Renault Samsung Motors ražošanas palielināšanu Busanas rūpnīcā. Kompānija cer rūpnīcā sasniegt konkurētspējīgas izmaksas un pēc tam uzsākt jaunu modeļu ražošanu Dienvidkorejas un eksporta tirgiem, informē kompānijas pārstāvji, uzsverot, ka Dienvidkoreja ir «Renault paplašināšanās atslēga».

Paredzams, ka krosovera Nissan Rouge ražošana Busanā, Korejā, tiks uzsākta 2014. gadā. Šogad rūpnīcā plānots saražot 180 tūkst. dažādu modeļu automašīnas pārdošanai Dienvidkorejā, kā arī eksportam uz 60 citām valstīm. Busanas ražošanas kapacitāte patlaban ir 300 tūkst. automašīnu gadā.

Renault šobrīd attīstās ārpus vēsturiski ierastajiem tirgiem. Kompānija plāno, ka 2013. gadā 50% no tās pārdošanas apjoma tiks realizēti ārpus Rietumeiropas. 2011. gadā Renault ārējie tirgi veidoja 43 %, bet 2010. gadā - 37 % no kopējā apjoma.

Dienvidkorejā Renault cer paplašināt savu tirgus daļu līdz 10% iepretim 7% no kopējā tirgus, kas kompānijai šajā valstī bija 2011. gadā.

Tāpat Renault Samsung Motors «atdzimšanas plāns» paredz mazu krosoveru un nulles emisijas modeli SM3 ZE. Šobrīd RSM piedāvā SM3 kompaktu, SM5 vidējā izmēra sedanu un SM7 - lielo sedanu (Ķīnā tiek piedāvāts kā Renault Talisman), kā arī QM5 SUV, kas ārpus Dienvidkorejas zināms kā Renault Koleos.

Komentāri

Pievienot komentāru