Ekonomika

Restorānam 280 eiro sods par neuzlīmētu smēķēšanas aizlieguma zīmi

Zane Atlāce - Bistere, 20.12.2019

Jaunākais izdevums

Ģimenes restorāna "Zviedru vārti" īpašniecei Ziemassvētku laikā rūgtumu sirdī iepilinājusi Rīgas pašvaldības policija, uzliekot 280 eiro sodu par to, ka pie ieejas nav uzlīmēta smēķēšanas aizlieguma zīme.

Par šādu situāciju sociālajā tīklā "Facebook" padalījusies restorāna īpašniece Agneta Sica. Jautāta, vai iepriekš saņēmusi brīdinājumu par šo, uzņēmēja teic, ka sods uzlikts uzreiz, bez aizrādījuma vai brīdinājuma. "Jāatzīmē, ka šī summa ir tik augsta, jo pēc likuma sods par vienu un to pašu pārkāpumu pienākas katram īpašniekam (valdes loceklim). Vienu restorānu vadu es, otru - mamma. Katram restorānam sods 70 eiro x 2. Un tas ir minimālais. Interesanti, ja valdē būtu septiņas personas, tad minimālais sods arī būtu 7x70 eiro utt.," norāda A.Sica.

"Tā vien šķiet, ka Rīgas pašvaldības policija ir šeit, lai iznīcinātu mazos uzņēmējus! Kad regulāri zvanam policijai, lai atrisinātu čigānu un bezpajumtnieku problēmu Vecrīgā, mūsu zvani vai nu tiek ignorēti, vai arī atbrauc neapmierināti darbinieki: "Ko no mums gribat?,"" sašutusi ir uzņēmēja.

Lūgta pastāstīt sīkāk par minēt problēmu, uzņēmēja teic, ka Jēkaba kazarmu dienesta ieejas bezpajumtniekeim ir ļoti iemīļotas labierīcību un guļvietas. "Rezultātā meitenes nespēj ielaist restorānā preču piegādātājus, jo tas ir bloķēts vai gluži vienkārši smird. Ziemā retāk, bet vasarā katru nedēļu bijām spiesti saukt pašvaldības policiju, jo apsaimniekotāji šo problēmu ignorē. Ikdienā mēs bieži mērojam ceļu uz tirgu, kas ved caur pazemes tuneli. Tajā čigāni spieto bariem un arī šī problēma no policijas puses netiek risināta. Vieglākā ēsma čigāniem ir tūristi - ir skumji noskatīties, kā gaišā dienas laikā tiek nekaunīgi apzagti pilsētas viesi, kas visticamāk tiek atstāti bez dokumentiem un iespējas nokļūt atpakaļ mājās," sašutusi ir A.Sica.

Viņa izprot, ka pašvaldības policijas darbinieki tikai dara savu darbu. "Gan jau viņiem ir jāizpilda plānotais budžets, un gads neganti tuvojas finišam. Tomēr par šīm kļūdām visā sistēmā ir jārunā un jārod risinājums. Galu galā - policija ir šeit, lai palīdzētu sakārtotu vidi, kurā dzīvojam, vai vienkārši lai akli sekotu nepilnīgiem likumiem un liktu sodus, kam to var ērtāk izdarīt (no čigāniem un bezpajumtniekiem iekasēt nesanāk)?," teic A.Sica.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Zemene informē, ka tirdzniecības vietu plānotas pārbaudes laikā konstatēts, ka SIA "Royal cafe" kafejnīcās Aldaru ielā 11 un Torņa ielā 4, Rīgā, pie ieejas nebija izvietotas smēķēšanas aizlieguma zīmes, kā arī konstatēts, ka abās adresēs tiek organizēta ielu tirdzniecība (vasaras kafejnīcas), kurās tika atskaņota mūzika, izmantojot skaņu pastiprinošas iekārtas bez atļaujas.

"Konkrētajā gadījumā policijas darbinieki par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīja sešus administratīvā pārkāpuma protokolus. Par likumā paredzēto informatīvo uzrakstu vai simbolu par smēķēšanas aizliegumu neizlikšanu - uzliek naudas sodu iestādes vadītājam no septiņdesmit līdz simt četrdesmit eiro. Par tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas vai pakalpojumu noteikumu pārkāpšanu - uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņiem līdz divsimt desmit eiro, bet juridiskajām personām - no piecpadsmit līdz septiņsimt euro. Administratīvo pārkāpumu Izskatīšanas laikā SIA "Royal cafe" valdes locekles norādīja, ka viņām nebija laika iepazīties ar normatīvajiem aktiem, kā arī, izteica pārmetumus par veiktajiem kontroles pasākumiem, norādot uz citu uzņēmēju iespējamiem pārkāpumiem," skaidro L.Zemene.

Par smēķēšanas aizlieguma informatīvo uzrakstu vai simbolu neizlikšanu abām valdes loceklēm par katru objektu tika uzlikts likumdevēja noteiktais minimālais naudas sods 70 eiro apmērā, savukārt par tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas vai pakalpojumu noteikumu pārkāpšanu abos objektos uzlikts attiecīgi minimālais naudas sods 15 eiro un izteikts mutvārdu aizrādījums, piebilst L.Zemene.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Latvijas hokeja izlase pirmo reizi vēsturē iekļūst pasaules čempionāta pusfinālā

LETA, 25.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pieveica Zviedrijas valstsvienību, pirmoreiz vēsturē iekļūstot pusfinālā.

Latvija svinēja uzvaru ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0).

Vārtus Latvijai guva Dans Ločmelis, Miks Indrašis un Jānis Jaks, bet Zviedrijai - Timotijs Liljegrēns.

Pēc līdzīga sākuma zviedri pārņēma iniciatīvu, bet nekļūdīgi spēlēja abu vienību vārtsargi Artūrs Šilovs un Larss Jūhanssons.

Tomēr pirmie vārtus guva mājinieki, kad pēc metiena pa Jūhanssona vārtiem ripa nokļuva aizvārtē, kur to ieguva Rihards Bukarts un piespēlēja vārtu priekšā. Miks Indrašis, traucējot mājinieku aizsargam, netika pie metiena, taču ripa nokļuva pie Dana Ločmeļa, kurš no vārtu priekšas ar metienu vārtu kreisajā augšējā stūrī izvirzīja Latviju vadībā. Rezultatīva piespēle tika ieskaitīta arī Indrašim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķekavas novadā sākta Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma būvniecība, informē Ķekavas novada pašvaldība.

Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2022. gada februārim.

Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde, tad būvdarbu ietvaros kā pirmie darbi būs teritorijas iežogošana, būvtāfeles izvietošana, konteinertipa telpu izvietošana noliktavas un strādnieku sadzīves vajadzībām, būvmateriālu nokraušanas laukuma ierīkošana, nepieciešamās teritorijas atmežošana un citi būvlaukuma sagatavošanas darbi, kā arī tiks uzsākti zemes darbi – augsnes virskārtas noņemšana un izlīdzināšana.

Projekta ietvaros Baložu vidusskolas piebūve nodrošinās piemērotu mācību vidi un radīs papildus vietas vēl 280 bērniem. Skolā tiks izbūvēta piebūve divos stāvos ar šādām telpām: 12 mācību klašu telpas, tajā skaitā dabaszinību kabineti (fizika, ķīmija), aktu zāle ar paaugstinājumu, ēdamzāle, metodiskā telpa, sanitārie mezgli un palīgtelpas (siltummezgls, noliktavas inventāra novietnei, garderobe, ģērbtuves, gaiteņi u.c.); skolotāju telpas, ventkamera, palīgtelpas (inventāra novietnei, gaiteņi u.c.), nodrošinot ergonomisku mācību vidi, tiks ieviesti informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi, tajā skaitā ierīkojot mobilās darba vietas izglītojamajiem darbam ar datoru (piecas mobilās datorklases).

Komentāri

Pievienot komentāru