Pakalpojumi

Restorāns Bibliotēka No1 piesaka jaunu zīmolu Klaips

Lelde Petrāne, 22.08.2019

Jaunākais izdevums

Restorāns «Bibliotēka No1» ir radījis jaunu zīmolu - «Klaips» - un atvēris pirmo gastrobāru Ādažos. Plānots, ka jaunā koncepta gastrobāri nākotnē tiks atvērti arī Rīgā un citās Latvijas pilsētās.

Gastrobāra izveidē investēti aptuveni 100 tūkstoši eiro.

Jaunā koncepta autors ir «Bibliotēka No1» vadītājs Oskars Skara, kas veidojis gan rekonstruētā restorāna, gan arī jaunā gastrobāra «Klaips» interjeru. Savukārt, jaunā koncepta ēdienkarti radījis «Bibliotēka No1» šefpavārs Kaspars Barsukovs.

«Mūsu komandas pārliecība ir, ka arī citās Latvijas pilsētās cilvēki ir pelnījuši daudzveidīgu, svaigu un kvalitatīvu ēdienu par atbilstošu cenu. Tāpēc esam radījuši jaunu zīmolu – gastrobārs «Klaips», kas demokrātiskā, bet ļoti stilīgā veidā turpina Bibliotēka No1 filozofiju par labāku dzīvi katru dienu,» paskaidro O. Skara.

«Klaips» piedāvās gan gaļas un zivju, gan veģetāros ēdienus, piemēram, ramen un tom yum zupas, svaigu pokiju un mocarellas salātus, kā arī burgeri ar liellopu gaļu vai veģetāro versiju ar baklažānu un parmezāna siera kotleti. Gastrobārs piedāvā arī iecienītos tako un saldi sāļās beļģu vafeles, kā arī marinētu kukurūzas cāli, lēni gatavotas ribiņas un vērša vaigus. Ir arī speciāla bērnu ēdienkarte.

«Klaips» ambīcija ir kļūt par Ādažu pilsētas saviesīgās dzīves centru, tāpēc gastrobārs jau tuvākajā laikā piedāvās arī dažādus tematiskos pasākumus, piemēram, vīna degustācijas un šefpavāra gatavotas vairāku kārtu vakariņas.

«Klaips» pie galdiņiem var uzņemt līdz 70 viesu. Gastrobārs atrodas pašā Ādažu pilsētas sirdī – Gaujas ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Restorānam Bibliotēka No1 jauns koncepts

Lelde Petrāne, 24.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorānam Bibliotēka No1 pēc rekonstrukcijas tapis gan jauns interjers, gan koncepts – vīna restorāns/ bārs, kuru rotā mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznas un zīmējumi. Radīta jauna vīna un kokteiļu, kā arī ēdienkarte, kurā klasiku papildina tapas, kā arī pusdienu piedāvājums – iespēja paēst par demokrātisku cenu.

«Ejot līdzi laikam, Bibliotēka No1 ir transformējusies «divi vienā». Pirmo restorāna stāvu esam veidojuši kā vīna restorānu un bāru, kurā paēst labas pusdienas un vakariņas vai vienkārši nesteidzīgi iedzert vīnu kopā ar draugiem vai kolēģiem. Otrais stāvs pārtapis «Privat Dining» konceptā īpašiem dzīves notikumiem. Tēlaini runājot, pirmais restorāna stāvs tagad ir luksuss par pieejamu cenu, bet otrais – oāze gardēžiem un Latvijas restorānu nozares vizītkarte,» stāsta restorāna īpašnieks un interjera autors Oskars Skara.

Līdzšinējo atturīgo restorāna pirmā stāva interjeru nomainījušas košas krāsas un samts, īpašs tā lepnums ir dzīvā «zaļā siena», kas kopā ar Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznām svin dabas un mākslas satikšanos Rīgas sirdī. Savukārt, restorāna otrais stāvs kļuvis greznāks un veidots kā grezna bibliotēka. Maija vidū tiks atvērta no jauna labiekārtotā restorāna parka terase.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Mārtiņš Rītiņš kļuvis par restorāna Bibliotēka No1 vadītāju

LETA, 19.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar restorāna "Bibliotēka No1" īpašnieku maiņu šefpavārs Mārtiņš Rītiņš no trešdienas kļuvis par restorāna vadītāju, pastāstīja komunikācijas speciāliste Margrieta Akmens.

Iepriekš restorāna vadītāja amatā bija restorāna pārvaldnieka SIA "Tūrisma infrastruktūras attīstības fonds" valdes loceklis Oskars Skara.

Akmens norādīja, ka apmeklētājiem restorāns durvis atkal vērs marta otrajā nedēļā.

Viņa skaidroja, ka sākotnēji restorāns turpinās darbu ar līdzšinējo nosaukumu, taču ar jaunu ēdienkarti. Līdz šā gada beigām restorānam tiks izstrādāts jauns zīmols un koncepcija.

Savukārt Rītiņš atklāja, ka ēdienkarte tiks veidota "kā viņa paraksts".

"Patlaban kopā ar "Bibliotēka No1" komandu veiksim restorāna apmeklētājiem pirmajā acu uzmetienā neredzamus uzlabojumus. Atjaunosim restorāna sirds - virtuves - inventāru, un izveidosim jaunu produktu piegādātāju tīklu, lai restorāns iespējami ātri atkal var uzņemt viesus," sacīja Rītiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, ka šī gada graudaugu raža būs virs vidējās, kas ir būtiski labāk salīdzinot ar pērno gadu, informē eksperti no Zemkopības ministrijas, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) un AS «Rīgas Dzirnavnieks».

LLKC Augkopības nodaļas vadītājs Oskars Balodis informē, ka šobrīd paredzams, ka gada raža būs lielāka kā pērn un tās apjoms būs virs vidējiem rādītājiem. «Šogad Latvijā ir iesēti tik daudz ziemāji, kā vēl nekad. Gandrīz visas kravas kvieši atbilst pārtikas kategorijai, līdz ar to zemniekam tirgū ir iespēja pārdot tos par augstāku cenu, kas kompensē ražas kritumu laika apstākļu dēļ,» stāsta O.Balodis. Ziemāji - rudzi, kvieši, rapsis ir ražīgākie kultūraugi Latvijā. Rudenī lauki bija ļoti labi sacerojuši, taču sausums aprīlī un maijā ir nedaudz ietekmējis potenciālās ražas apjomu. Reti kad arī kvalitāte sniedzas tik augstu, ka praktiski visi kultie kvieši ir piemēroti pārtikas ražošanai, kā tas novērojams šogad. Kviešos šogad ir ļoti augsts proteīna līmenis, kas ir viens no kvalitātes galvenajiem rādītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Vastint Latvia” attīstītajā projektā – biroju kompleksā “Business Garden Rīga” - durvis vēris restorāns “Brunch Garden”, kura vizītkarte ir augiem bagātīgais interjers.

Restorāna piedāvājumā apvienota klasiskā un street food virtuve, veselīgs uzturs un ātra apkalpošana.

“Restorāns “Brunch Garden” atšķiras no klasiskā pusdienu kafejnīcas formāta. Restorāna viesiem piedāvājam daudzveidīgu ēdienu klāstu, pasniedzot to gan no ēdienkartes, gan iepriekš sagatavotos dienas piedāvājumos. Savukārt Chef Special ēdieni, līdzīgi kā klasiskajos restorānos, tiks pagatavoti katram individuāli,” stāsta restorāna attīstītājs un interjera risinājumu autors Oskars Skara.

Restorāna koncepts balstīts idejā par zaļu dārzu, kurā, pateicoties interjera iekārtojumā izmantotajiem dzīvajiem telpaugiem un pat kokiem, tiek nojauktas robežas starp interjeru un ārtelpu. Restorāns var lepoties arī ar vienu no lielākajām dzīvo augu sienām Latvijā – gandrīz 20 m garumā sienas ir pilnībā nosegtas ar dažādiem augiem, kopējai zaļās sienas platībai sasniedzot vairāk nekā 45 m2.

Komentāri

Pievienot komentāru