Jaunākais izdevums

Novembrī Ženēvā par rekordaugstu cenu iecerēts izsolīt 59,6 karātu rozā dimantu. Paredzēts, ka izsolē izdosies iegūt vairāk nekā 60 miljonus ASV dolāru, kas ir rekordsumma dārgakmeņu izsoļu vēsturē.

Dārgakmeņa ar nosaukumu Rozā zvaigzne (Pink Star) izsole paredzēta 13. novembrī, pavēstījis izsoļu nams Sotheby’s. Oktobrī minētais izsoļu nams iecerējis Honkongā izsolīt divus citus dimantus – vienu baltu, kura vērtība aplēsta 28 miljonu ASV dolāru apmērā, un otru zilu (19 miljoni ASV dolāru), raksta Bloomberg.

Analītiķi norāda, ka patlaban ir lielisks laiks dažādu dārgakmeņu izsolēm. Bagātnieki, kuru rīcībā ir ievērojami finanšu līdzekļi, jūtas apdraudēti un savu naudu pūlas ieguldīt vērtīgos priekšmetos. Krāsaini dimanti ir ārkārtīgi reti sastopami, tāpēc tiek ļoti augstu vērtēti.

Rozā dimantu Āfrikā izraka vairāku dimantu iegūšanas kompāniju apvienība De Beers, un plašāka publika ar to tika iepazīstināta 2003. gadā, kad tas tika izrādīts izstādē Monako. 2007. gadā dimants nonāca privātīpašumā, kad to iegādājās kāds anonīms pircējs.

Šādas krāsas dimanti veidojas plastiskās deformācijas rezultātā, kad izmaiņas spiedienā rada augošo kristālu struktūras anomālijas. Rozā dimanti ir populāri arī Holivudā. Tā, piemēram, Bens Afleks 2002. gadā Dženiferai Lopesai uzdāvināja saderināšanās gredzenu ar 6,1 karātu rozā dimantu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā mēnesī Ženēvā tiks izsolīts liels rozā dimants, kas kopš Luija XIV laikiem rotājis daudzu Francijas valdnieku kroņus, trešdien paziņojis izsoļu nams «Christie's».

19,07 karātu rozā dimants 1661.gadā tika uzdāvināts Luijam XIV un rotāja kroņus teju visiem valdniekiem, kas sekoja Saules karalim, tostarp tika iestrādāts imperatora Napoleona I kronī.

Dimants ir «mūžīgs skaistuma simbols», Francijas karaliskais dārgums, kas rotājis ne mazāk kā septiņus karaļus un karalienes,» norādīja «Christie's» pārstāvis.

Dimanta nosaukums «Le Grand Mazarin» cēlies no itāļu kardināla un diplomāta Mazarīni vārda. Mazarīni bija Francijas pirmais ministrs karaļu Luija XIII un Luija XIV laikā. Viņš atstāja šo dimantu un citus dārgakmeņus mantojumā Luijam XIV.

«Christie's» atklāja, ka dimants pašreiz atrodas privātā kolekcijā. Izsoļu nams cer 14.novembrī izsolē pārdot to par 5,1 līdz 7,7 miljoniem eiro. Tā būs pirmā reize 130 gados, kad dimants nonācis izsolē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sotheby’s izsoļu namā Hongkongā par 71,2 miljoniem ASV dolāru pārdots 59,6 karātu dimants Rozā zvaigzne (Pink star), kas ir vēsturiski augstākā cena, par kādu pārdots dimants vai juvelierizstrādājums, raksta CNBC.

Sākotnējā cena bija 60 miljoni dolāru. Šis ir lielākais rozā dimants, kam statusu piešķīris ASV Ģemoloģijas institūts. Par dārgakmeni cīnījās trīs pretendenti, intensīvi solot piecas minūtes. Izsolē uzvarēja Hongkongas juvelieris Čovs Tai Foks.

Līdz dārgākais dimants izsolē tika pārdots par 57,6 miljoniem dolāru pērnā gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Rozā dimants izsolē pārdots par rekordaugstu cenu - 50 miljoniem dolāru

Db.lv, 14.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dimants ar nosaukumu «Rozā mantojums» izsoļu namā Christie’s pārdots par rekordaugstu cenu – 50 miljoniem ASV dolāru, raksta CNBC.

19 karātu dimantu iegādājies ASV luksusa juvelierizstrādājumu ražotājs Harry Winston. Pārdevēja identitāte netiek atklāta.

«Dimants pārdots par ārkārtīgi augstu cenu – 50 miljoniem dolāru jeb 2,6 miljoniem dolāru par karātu, kas ir rekordaugsta cena pasaulē par rozā dimantu,» skaidro Christie’s luksusa grupas vadītājs Fransuā Kjurels. «Šis dimants man ir dimantu Leonardo da Vinči, un es nedomāju, ka pasaulē ir atrodams kas labāks,» viņš uzsver.

Ik pusgadu rīkotajā Ženēvas juvelierizstrādājumu izsolē pārdošanas apjomi sasniedza 110 miljonus dolāru, un 86% no lotēm atrada jaunos īpašniekus, savukārt 11 no objektiem tika pārdoti par vairāk nekā 1 miljonu dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsoļu namā Sotheby’s par rekordaugstu cenu pārdots auskaru pāris, raksta Bloomberg.

Auskaru pāris, kas sastāv no zila un rozā dimanta, pārdots par 57 miljoniem dolāru.

Auskaru Apollo Blue un Artemis Pink, kas nodēvēti par godu grieķu dieviem, vērtība iepriekš tika lēsta 50-68 miljonu dolāru diapazonā.Abus auskarus iegādājies viens pircējs, kurš nav vēlējies atklāt savu vārdu.

Viņš 14,54 karātu zilo dimantu pārdēvējis par The Memory of Autumn Leaves, bet 16 karātu rozā dimantu par The Dream of Autumn Leaves. Līdz šim augstākā cena, par kādu izsolīti auskari, bija 17,7 miljoni dolāru pērnā gada novembrī Christie’s izsoļu namā.

Pēdējā laikā modē ir krāsainie dimanti, kas iekaro augsto cenu pozīcijas. Pērn Christie’s par 58 miljoniem dolāru pārdeva 14,62 karātu dimantu Oppeheimer Blue, bet Sotheby’s – aizvadītajā mēnesī par 71 miljonu dolāru pārdots 59,6 karātu dimants Pink Star.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Juveliermākslas salonā Dimants tika atklāta itāļu juvelieru nama Luca Carati izstāde, piedāvājot apskatīt vairāk nekā 170 priekšmetus no 16 nama labākajām kolekcijām, informē izstādes rīkotāji.

Izstāde salonā norisināsies līdz 28. maijam.

Izstādē būs iespēja apskatīt juvelieru nama elegantāko un slavenāko kolekciju pērles - Plié – trīsdimensiju ziedi-transformerus no vērtīgu dārgakmeņu iegulām, Bluebell – kulonus, gredzenus un auskarus no baltā un rozā zelta, rotaslietas ar briljantiem un safīriemi Etoile – dažādu izmēru piekariņus, gredzenus un auskarus ar briljantiem, Wild Africa – zeltā iestrādātos baltos un konjaka krāsas briljantus, kuros attēloti Āfrikas plēsīgie dzīvnieki un daba. Tāpat izstādē pārstāvētas tādas kolekcijas kā Neoclassic, Leaves, Ginza, Tuttifrutti, Sakura, Clouds, Boa, Kate, Cabaret, Mademoiselle, Zoom/Portrait, Montaigne. Izstādes kurators ir Karlo Markalli (Carlo Marcalli) – juvelieru nama Luca Carati pārdošanas menedžeris un akcionārs un nama dibinātāja dēls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rets sārtais dimants, kas iegūts no lielākā Krievijā atrastā šīs krāsas neslīpētā dimanta, trešdien tika pārdots "Sotheby's" izsolē Ženēvā par 26,6 miljoniem ASV dolāru (22,6 miljoniem eiro).

Par "Rozes garu" nosauktā 14,83 karātu dimanta galīgā izsoles cena, ieskaitot komisijas maksu, bija pasaules rekords purpursārtam dimantam.Ovālais dārgakmens tika nosolīts dažu minūšu laikā interneta izsolē. Tā pircējs bija anonīms.

"Sotheby's" izsoļu rīkotājs Benuā Repelēns nosauca šo dimantu par "īstu dabas brīnumu" un piebilda, ka sārto dimantu cenas pieaug, jo tie kļūst arvien retāki.

"Rozes gars" tika noslīpēts no 27,85 karātu dārgakmeņa, kuru 2017.gadā atrada dimantu ieguves kompānija "Alrosa" Sahas Republikā.

Apmēram gadu ilgā darbā dimants tika noslīpēts līdz ovālai formai, saglabājot tā sārto krāsu.

Sārtie dimanti ir visretākais dimantu paveids, un tie ir visvairāk pieprasīti globālajā dimantu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru