Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem neatkarīgajiem riepu vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmumiem SIA Latakko kļūs par Skandināvijas Nordic Tyre Group daļu.

To liecina uzņēmuma sniegtā informācija. Lai šis darījums būtu pabeigts, tam nepieciešama tirgus uzraugu piekrišana. Darījumu konsultēja Auctus Capital (M&A konsultācijas) un drill (juridiskās konsultācijas).

Darījuma summa netiek atklāta.

«Pēc uzņēmumu grupas veiksmīga snieguma Skandināvijas tirgū esam priecīgi turpināt sasniegt savus mērķus arī Baltijā. Mēs esam apņēmušies vēl vairāk nostiprināt savas pozīcijas Ziemeļvalstīs un Baltijā un esam gatavi atbilstoši ieguldīt savus resursus,» tā darījumu komentē Nordic Tyre Group vadītājs saka Mats-Ove Erikssons.

Plašāks klāsts

«Kļūstot par Nordic Tyre Group daļu, tiks papildināts Latakko klientiem piedāvātais produktu klāsts un uzlabota klientu apkalpošana, izmantojot labāko praksi starp Grupas uzņēmumiem. Sadarbība tāpat nodrošinās plašāku un spēcīgāku izplatīšanas tīklu grupas piegādātājiem. Kā līdzīpašnieks jaunajā grupā, veicināšu veiksmīgu parēju jaunajam vairākuma īpašniekam,» skaidro SIA Latakko īpašnieks un direktors Jevgēnijs Kopilkovs.

Savukārt Nordic Tyre Group Somijā izpilddirektors Magnus von Haartmans uzsver: Latakko un pozīcija, ko tas ieņem Baltijas tirgū, mūsuprāt, ir tiešām iespaidīga. «Sasniegumu pamatā ir zinošs un mērķtiecīgs kolektīvs, kas fokusējas un augstas kvalitātes produktu un pakalpojumu sniegšanu gan klientiem, gan partneriem. Es cieši darbošos ar Latakko un ar nepacietību gaidu iepazīšanos ar komandu un veiksmīgu sadarbību starp visām valstīm,» tā Magnus von Hartmans.

Aptver visu reģionu

Nordic Tyre Group sastāvā ietilpst vairumtirdzniecības uzņēmumi Gummigrossen (Zviedrija), RengasDuo (Somija) un nesen pievienotie Starco nu Gummi-Centralen (Norvēģija). Tāpat, grupas sastāvā esošie Dekkateam un Dekk1 kopā veido vadošo neatkarīgo riepu mazumtirdzniecības ķēdi Norvēģijā ar 55 savā īpašumā esošiem un 90 partneru veikaliem, izplatot produktus visā valstī. Kopā ar Latakko, Nordic Tyre Group apgrozījums būs vairāk nekā 320 miljoni eiro, gadā pārdodot vairāk, nekā 3 miljonus riepu kļūstot par lielāko neatkarīgo riepu un disku izplatītāju Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā un Baltijā.Stratēģiskā sadarbība starp Latakko un Nordic Tyre Group arī turpmāk sekmēs un attīstīs piedāvātos produktus un pakalpojumus grupas klientiem un piegādātājiem. Pēdējo gadu laikā Nordic Tyre Group ir veikusi ievērojamas investīcijas patentētā IT platformā, kas ir visefektīvākā pasūtījumu un piegādes sistēma nozarē, norādīts uzņēmuma paziņojumā.

Iespaidīgs spēlētājs

SIA Latakko ar riepu vairumtirdzniecību nodarbojas ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā, turklāt Latvijā produkciju realizēja arī mazumtirdzniecībā. Pēc SIA Lursoft datu bāzē esošiem datiem SIA Latakko 2020. gadā strādāja ar 70,22 milj. eiro lielu neto apgrozījumu un nodarbināja 152 strādājošos un nodokļos valsts makā samaksāja 6.31 milj. eiro. Ik gadā kompānija pārdodot vairāk nekā 1 miljonu riepu. Uzņēmuma birojs un centralizētā noliktava ir bāzēta Rīgā, kamēr Lietuvā un Igaunijā ir vietējā pārstāvniecība. Latvijā Latakko nodarbojas ar riepu mazumtirdzniecību 6 veikalos.

«Šis darījums lieliski iederas Nordic Tyre Group izaugsmes stratēģijā, un Latakko pievienošana nodrošina spēcīgas sinerģijas ar esošajiem biznesa procesiem kā arī nostiprina pozīcijas reģionā, saka Ēriks Reņģītis, korporatīvo finanšu konsultāciju uzņēmuma Auctus Capital Partneris, kurš darbojās kā ekskluzīvs Latakko konsultants kopā ar advokātu biroju drill.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) un Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācija (LVCA) noteikuši nominantus apbalvojumam “Gada investors 2021” par pērnā gada Latvijas nozīmīgākajām investīcijām industrijā.

Uz apbalvojumu pretendē gan privātie investori (komerceņģeļi), gan juridiskie un institucionālie investori, gan privātā un riska kapitāla darījumu konsultanti.

“Gada investors 2021” konferences un apbalvošanas ceremonijas laiks ir pārcelts uz ceturtdienu, 31. martu, plkst. 16.00. Ņemot vērā notikumus Ukrainā, mainīta pasākuma programma, iekļaujot divas ekspertu paneļdiskusijas.

Pirmajā diskusijā informēs par ekonomikas tendencēm un attīstības scenārijiem Latvijā. Otrajā diskusijā uzņēmējdarbības un investīciju vides eksperti no Gruzijas un Izraēlas stāstīs par savu valstu pieredzi – kādas pārmaiņas notiek un kā var atbalstīt valsts ekonomiku kara laikā un pēckara periodā. Savukārt pārstāvis no Ukrainas dalīsies pieredzē galvenokārt par uzņēmējdarbības situāciju līdz karam. “Gada investors 2021” būs skatāms tiešsaistē, LatBAN un LVCA Facebook lapās un LatBAN YouTube kanālā.

Komentāri

Pievienot komentāru