Jaunākais izdevums

Pērn negatīvu publicitāti izpelnījušais Nīderlandes ceļojošais atrakciju parks visu oktobri darbosies Rīgā pie tirdzniecības centra Elkor Plaza, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Atļauja darbināt šīs atrakcijas esot izsniegta tikai pēc tam, kad tika saņemti visi nepieciešamie dokumenti, kas apliecināja veiktās tehniskās pārbaudes.

Nīderlandes uzņēmējam piederošās atrakcijas Latvijas galvaspilsētā neierodas pirmoreiz, norāda laikraksts. Atrakciju darbību organizēja un turpina organizēt uzņēmums Games Serviss Group.

Pagājušajā gadā nīderlandiešu piedāvātās izklaides iespējas izraisījušas «karstas» diskusijas, jo kaimiņvalsts pilsētā Palangā šajās atrakcijās bērni vairākas stundas bijuši iesprostoti vienā no karuseļiem un karājušies ar galvu uz leju. Pie vainas bijuši izdeguši drošinātāji. Apmēram mēnesi pēc tam atrakcijas pārveda uz Rīgu, bet ne konkrēto iekārtu ar bīstamajiem drošinātājiem. Aizvadītajā gadā Rīgas dome, ņemot vērā informāciju par atrakciju parka darbību Lietuvā, neizsniedza atļauju šādas izklaides vietas atvēršanai uz karstām pēdām, bet pieprasīja uzrādīt dokumentus, kuri apliecinātu, ka atrakcijas ir drošas, arī sertifikātus no tehniskajiem ekspertiem. Tāpēc izklaides parka atklāšana aizkavējās par vairāk nekā divām nedēļām, atgādina Neatkarīgā.

Pagājušā gada ķibeles ceļojošo atrakciju īpašnieku nav nobiedējušas. Atļauja izklaides parka darbībai izsniegta no 6. līdz 29. oktobrim, jo pašvaldībai nebija iemesla to liegt, sacījis Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Piepūšamās atrakcijas uzņēmumā LGK atrakcijas

Žanete Hāka, 27.03.2015

Daļa klientu uz uzņēmumu nāk jau ar gatavām skicēm, kur uzzīmēts, kādai jāizskatās atrakcijai, bet daļa klientu atrakcijas izvēlas no esošajiem produktiem, piemēram, aplūkojot katalogus. Vēl daži klienti atnāk un sāk zīmēt dizainu uz papīra, aptuveni izstāstot, kādas ir viņu vēlmes, stāsta A. Vītols.

Foto: Lelde Petrāne, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā aplūkot, kā top piepūšamās atrakcijas uzņēmumā SIA LGK atrakcijas.

LGK atrakcijas ir Siguldā bāzēts uzņēmums, kas nodarbojas ar piepūšamo konstrukciju (piepūšamās atrakcijas, piepūšamās teltis, piepūšamos vides reklāmas objektus, piepūšamo sporta inventāru) ražošanu, nomu, apkalpošanu un rotaļu laukumu ražošanu. Uzņēmums atrakciju izgatavošanas jomā strādā jau aptuveni 20 gadus, stāsta kompānijas pārstāvis Agnis Vītols. Lielākā daļa produkcijas patlaban tiek tirgota ārvalstu sadarbības partneriem, jo Latvijas tirgus ir pārāk mazs, lai spētu darboties tikai tajā. Savukārt Latvijā lielākā ienākumu daļa rodas no piepūšamo atrakciju nomas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2017. gada aprīļa beigās Latvijā plānota jaunā izklaides parka Avārijas brigāde atklāšana. Par ideju, tās īstenošanu un finansējuma piesaisti intervijā biznesa portālam db.lv stāsta pārstāvis Mārtiņš Brezauckis.

Jaunais izklaides parks būs paredzēts ģimenēm ar bērniem līdz 14 gadu vecumam. Parka teritorija aptver vairāk nekā 24 ha un tas atradīsies Lielvārdes novadā, autoceļa Tīnūži - Koknese malā, pretī nobrauktuvei uz Lēdmani. Parks piedāvās Avārijas brigādes pilsētiņu, dinozauru taku, ūdens spēļu laukumu, leļļu taku. Tāpat parkā būs virvju trase, mazā autoskola bērniem, karuseļi un piepūšamās atrakcijas.

- Kad radās ideja par šāda atrakciju parka projektu? Cik ilgs ir bijis process no idejas līdz tās īstenošanai?

Ideja par to, ka Latvijā vajag savu tematisko atpūtas parku radās jau 2014.gadā, kopā ar bērniem apmeklējot dažādus atpūtas un izklaides objektus ģimenēm. Bet skaidrāka vīzija par to, ko tieši un kādā veidā attīstīt, izkristalizējās tikai 2015. gada vidū. Tad arī pieņēmu lēmumu pilnā mērā veltīt savu darbu šim projektam. Viens no uzstādījumiem sev bija radīt tādu parku, kurā būtu patīkami pavadīt brīvo laiku un atgriezties tur atkārtoti. Parka pirmo posmu atklāsim 2017. gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas province slēgusi visas 32 stiklotās atrakcijas, ieskaitot tiltus, celiņus un skatu laukumus, jo tiek veiktas to drošības pārbaudes, ziņo BBC. Stiklotās atrakcijas drošības apsvērumu dēļ tiek slēgtas arī citviet valstī.

Atrakcijas, kas atrodas 24 vietās Hebejas provincē, ir slēgtas jau kopš 2018. gada marta, taču tas nav plaši izziņots.

Pēdējos gados stiklotās atrakcijas Ķīnā sazēlušas kā sēnes pēc lietus, taču tās arī saistītas ar nelaimes gadījumiem un vismaz diviem nāves gadījumiem. Tiek lēsts, ka Ķīnā ir 2300 stikla tilti.

Stikla atrakcijas ir mēģinājums piesaistīt arvien kaut ko jaunu meklējošos tūristus, taču tās kļūst īpaši bīstamas, piemēram, lietus laikā.

Stikla tiltu bumu valstī aizsāka Zhangjiajie tilts Hunaņas provincē, kas atvēršanas brīdī 2016. gadā bija augstākais un garākais stikla tilts pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skatoties Discovery kanāla raidījumu, kur rādīts, kā uz Marsa nolaižas zonde, Gintam Šāvējam radās ideja izveidot atrakciju Crazy Roller

Marsa zondi ieraugot, viņam prātā ienāca doma, kā būtu, ja šādā ierīcē ievietotu cilvēku un ripinātu. Patlaban gan ar zondi vienīgā līdzība ir palikusi tāda, ka tās abas ripo.

Kontrolēta ripošana

Ideja uz papīra «uzlikta» 2008. gadā, kad autors to iesniedza konkursā Ideju kauss, kur ieguva 3. vietu. Pēc tam idejas īstenošanai G. Šāvējs piesaistīja inženieri Robertu Brīvlauku, un 2009. gadā radīti pirmie atrakcijas prototipi, bet vēl pēc gada radīta pirmā atrakcija ūdens variantam. 2011. un 2012. gadā pirmās sezonas aizvadīja ierīce, kas ripo no kalna. Pirmie eksemplāri tika pārdoti Latvijas tirgū, taču aktīva tirdzniecība šajos gados nenotika, stāsta R. Brīvlauks, jo jaunam produktam nepieciešams darboties vismaz pāris sezonas, lai to testētu, varētu novērst visas nepilnības. Tieši šāda produkta pasaulē nevienam neesot, tādēļ arī pašiem bija jādomā, kā ieviest veiksmīgākus risinājumus. Līdz 2012. gadam atrakcijai izveidoti vairāk nekā 15 prototipi, pielāgojot to gan uzņēmēju, gan gala lietotāju, atrakcijas baudītāju vēlmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Kopumā 2018. gada sezonas investīcijas ir plānotas robežās no EUR 500 000 - EUR 900 000

Pirmo sezonu izklaides parks «Avārijas brigāde» (ABpark) noslēdzis ar vairāk nekā 86 000 apmeklētāju, ko parka idejas autors Mārtiņš Brezauckis vērtē kā ļoti labu rezultātu. Viņš biznesa portālam db.lv atklāj, ka nākamajā sezonā nedaudz sadārdzināsies parka ieejas biļetes.

Mārtiņš Brezauckis atbild uz biznesa portāla db.lv jautājumiem:

Kā Tu vērtē aizvadīto, pirmo sezonu? Kad tā noslēdzās?

Īsā atbilde ir – labi!

Protams, šī bija tāda kā mācību sezona visiem - gan pašam, gan kolēģiem, darbiniekiem, apmeklētājiem. Pozitīvā ir daudz vairāk nekā negatīvā, jo nepārtraukti sekojām atsauksmēm, novērsām nepilnības, uzlabojām visu, kas ir uzlabojams. Esam paši ieviesuši dažādas jaunas pieejas organizatoriskiem procesiem, lai apmeklētāju pieredze būtu maksimāli pozitīva. To noteikti vislabāk spēja novērtēt tie, kas parku apmeklēja atkārtoti, un tādu nebija mazums, katru reizi tas bija arvien jaunā kvalitātē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Atrakcijas ir pastāvīgs, dzīvotspējīgs un peļņu nesošs bizness, kas sevi ir pierādījis 26 gadu garumā, būdams nepārtraukts veiksmes stāsts,» laikrakstam Dienas Bizness uzsver uzņēmējs Ivars Beitāns.

99% peļņas tiek gūti ārzemēs, tomēr arī Latvijā gumijlēkšana, lidojumi vēja tunelī un nobrauciens pa gaisa trošu ceļu ļauj nopelnīt.

Pagājuša gada vasarā Sigulda Adventures (ar šo zīmolu dažādas atrakcijas piedāvā uzņēmumi SIA LGK grupa, SIA LGK Atrakcijas un SIA Aerodium) izklaides piedāvājumu portfeli papildināja ar nobraucienu pa gaisa trošu ceļu ar Zērgli.

Lidojums vēja tunelī tiek piedāvāts Belfāstā (Lielbritānijā), divu mēnešu laikā to varēs baudīt arī Floridas pilsētā Maiami un Misuri štatā (ASV), līdz šī gada beigām atrakcija būs arī Lasvegasā (ASV). «Lielbritānijā investīcijas atpelnījām nepilna gada laikā, kas no biznesa viedokļa ir ļoti ātri,» secina I. Beitāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Konstatē būtiskus pārkāpumus piepūšamo atrakciju pakalpojumā

Žanete Hāka, 21.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) veicis tirgus uzraudzības projektu, kura ietvaros pārbaudītas piepūšamo atrakciju pakalpojumu sniegšanas vietas. Līdz šim īstenotas 8 pārbaudes un pārbaudītas 9 piepūšamās atrakcijas, kur visos gadījumos konstatētas nepilnības, informē PTAC.

Tāpat atklātas būtiskas neatbilstības attiecībā uz drošuma prasībām, kas rada savainošanās riskus piepūšamo atrakciju lietotājiem. PTAC aicina patērētājus būtu uzmanīgus un nelietot aizdomīgas iekārtas, kur pakalpojumu sniedzējs nenodrošina to uzraudzību.

Saskaņā ar normatīvo regulējumu pakalpojumu sniedzējam ir jāpārliecinās, ka piepūšamās iekārtas atbilst drošuma prasībām, tās tiek uzstādītas un lietotas saskaņā ar ražotāja sniegtajām norādēm un patērētāji tiek informēti par iekārtu pareizu lietošanu un brīdināti par riskiem. Pakalpojuma sniedzējam ir jāuzrauga piepūšamo iekārtu lietošana un jāseko, lai tās tiktu izmantotas atbilstoši.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Piedzīvojumu parkā Ventspilī ieguldīs gandrīz miljonu latu

Vēsma Lēvalde, 11.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils piedzīvojumu parkā tūrisma sezonas sākumā plānots atvērt vairākas jaunas atrakcijas, tostarp mākslīgā ledus slidotavu un bērnu autoskolu.

(Papildināta trešā rindkopa)

Šonedēļ noslēdzas iepirkumu procedūras un tiek slēgti līgumi par jauno atrakciju – bērnu autoskolas, bampermašīnu, bamperlaivu un mākslīgā ledus slidotavas – piegādi un uzstādīšanu, informē Piedzīvojumu parka apsaimniekotājs OC Ventspils.

Jau noslēgti līgumi par bērnu autoskolas Ventspils ēku maketu izgatavošana ar PS Collezione - Timesaving, kas, saskaņā ar IUB informāciju, piedāvājusi līgumcenu 42 tūkstoši latu; par bērnu autoskolas automašīnu piegādi un tramplīnlaivu, un bamperlaivas atrakcijas piegādi ar SIA JVA Sports (kopējā līgumcenu summa 118,9 tūkst.Ls), kā arī par bampermašīnu piegādi ar SIA Kener un SIA Eddi (līgumcena 62,5 tūkst.Ls). Piedzīvojumu parka atrakcijas zonu un tajā esošo noliktavu izbūvēs SIA Ostas celtnieks par 728 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Konstatē pārkāpumus piepūšamo atrakciju pakalpojumu sniegšanas vietās; veidos Drošu atrakciju asociāciju

Žanete Hāka, 11.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā piepūšamo atrakciju popularitāti, kā arī sākoties vasaras sezonai, būtiski, lai pakalpojumu sniedzēji, piedāvājot publiskos piepūšamo atrakciju pakalpojumus, veiktu nepieciešamos drošības pasākumus, kā arī vecāki būtu vērīgi, tādējādi mazinot traumu gūšanas riskus atrakciju lietotājiem – bērniem, informē Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC).

PTAC pārbaužu rezultāti rāda, ka no 11 veiktajām pārbaudēm visās pakalpojuma sniegšanas vietās konstatētas neatbilstības, kas var ietekmēt bērnu drošību.

2014. gada pārbaužu 11 pārbaužu ietvaros apsekotas 12 piepūšamo atrakciju iekārtas, kur visos gadījumos konstatētas neatbilstības, savukārt 4 gadījumos pat apturēta piepūšamo atrakciju pakalpojumu sniegšana (2 gadījumos iekārtas bijušas ar lielu nolietojumu un 2 gadījumos iekārtu lietota neatbilstoši to konstrukcijai).

Pārbaužu laikā konstatēts, ka pakalpojumi tiek sniegti ar nezināmas izcelsmes iekārtām – astoņām iekārtām nebija norādīts ražotājs, identifikācija un ražošanas gads. Visās pakalpojuma sniegšanas vietās patērētāji netiek pienācīgi informēti par pareizu iekārtu lietošanu un trūkst brīdinājumi, piemēram, nemest kūleņus, nekarāties konstrukcijas saturošajās sienās. Trūka informācijas par iekārtas uzstādīšanu, pārbaudi un apkopi, pareizas ekspluatācijas nosacījumiem, rīcību avārijas vai nelaimes gadījumos. Tāpat trūkst informācijas par iekārtas uzstādīšanu un pareizu lietošanu. Piepūšamās atrakcijas mēdz būt novietotas blakus dažāda veida šķēršļiem, (kokiem, žogiem un betona konstrukcijām), tādējādi apdraudot lietotājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība šodien lems par izejas stratēģiju no Covid-19 ierobežojumiem, pirmdien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Valdības sēdes sākums paredzēts plkst.10, taču vispirms būs sēdes slēgtā daļa.

Atsevišķi jautājumi par Covid-19 sertifikātu turpmāku izmantošanu aizvien vēl palikuši neskaidri.

Kariņš pirmdien atzīmēja - ņemot vērā, ka nav zināms, vai un kādi Covid-19 saslimstības viļņi varētu būt nākotnē, valdības stratēģija paliek nemainīga - labākais risinājums ir vakcinēties un balstvakcinēties, lai samazinātu smagas saslimšanas risku, pauda politiķis.

Premjers arī akcentēja, ka ir jāturpina nēsāt maskas un testēties, lai saslimšanas gadījumā neietu sabiedrībā.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) pozitīvi novērtēja, ka pēc divām nedēļām kopš Jaunās konservatīvās partijas aicinājuma koalīcijas kolēģiem pārskatīt Covid-19 regulējumu ir panākta vienošanās par ierobežojumu mazināšanu. Politiķe cita starpā norādīja, ka ir svarīgi, ka skolās tiek saglabāta maksimāli bieža testēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas būvvalde ir atļāvusi abu atpūtas kompleksa Akvalande ēku ekspluatāciju, aģentūrai BNS pastāstīja būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka.

Viņa atgādināja, ka pērn decembra sākumā būvvalde atļāva ekspluatēt Akvalande kompleksa ēku, kurā notiek dažādas ūdens atrakcijas, bet ceturtdien atļauta arī ēkas, kurā atrodas baseins, ekspluatācija.

Žūka sacīja, ka 30.decembrī būvvalde saņēma Akvalandes telpu nomnieka Big Plus iesniegumu, kam bija pievienots sertificēta būvinženiera atkārtots baseina ēkas tehniskās apsekošanas atzinums un informācija, ka būvinženiera ieteikumi ir izpildīti un lūgums atkārtoti atsākt ēkas ekspluatāciju. Būvinspekcijas pārstāvji šogad 6.janvārī atkārtoti apsekoja abas ēkas un konstatēja, ka abu ēku ekspluatācijas bīstamības pazīmes ir novērstas, tādēļ būvvalde atļāva ēkas, kurā atrodas baseins, ekspluatāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

Pēc Db.lv raksta ABpark finansējumu ūdens spēļu laukumam iegūst dažu minūšu laikā

Lelde Petrāne, 10.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kādu laiku pēc publikācijas db.lv, kurā stāstīju par investoru meklējumiem, ar mani sazinājās uzņēmuma Capitalia vadītājs un apvaicājās, vai finansējums joprojām ir aktuāls. Tajā brīdī tas tiešām bija aktuāli, jo vēlējos ātrāk pabeigt vairākas atrakcijas, lai tās pēc iespējas ātrāk būtu pieejamas apmeklētājiem. Ņemot vērā, ka parks ir sezonāls, tam ir ļoti kritiska nozīme attīstībā, jo rudenī vairs nevienu ar jaunām atrakcijām nepārsteigsi. Līdz šim nebiju strādājis ar kompānijām, kas izmanto pūļa un privātā finansējuma piesaisti, bet process izrādījās ātrs, viegli izprotams un efektīvs,» biznesa portālam db.lv stāsta izklaides parka «Avārijas brigāde» (ABpark) īpašnieks Mārtiņš Brezauckis.

«Kopumā no sākuma līdz galam viss aizņēma aptuveni divas nedēļas, bet nepieciešamais finansējums 153 tūkstošu eiro apmērā platformā capitalia.com tika savākts pāris minūšu laikā. Tas pierādā, ka ABpark jau ir ieguvis atpazīstamību un individuāli cilvēki ir gatavi investēt savus līdzekļus, lai palīdzētu attīstīties augošam projektam. Diemžēl klasiskajā finanšu sektorā tāda atsaucība un ieinteresētība nav vērojama. Pat savā sadarbības bankā, kas redz visus operatīvos datus un finanses, nav iespējams saņemt kredītlīniju, lai gan segums ir milzīgs,» savā pieredzē dalās uzņēmējs.

Piesaistot finanšu līdzekļus sadarbībā ar Capitalia, ABpark galvenais mērķis bija pabeigt ūdens spēļu laukuma būvniecību un paplašināt ēdināšanas tīklu parka teritorijā. «Tas tagad ir veiksmīgi izdarīts,» teic M. Brezauckis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No marta Latvijā tiek pārtraukta Covid-19 izplatības dēļ noteiktā ārkārtas situācija un stājas spēkā atvieglojumi virknē Covid-19 epidemioloģiskās drošības prasību, paredz Ministru kabinetā apstiprinātie grozījumu rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Ekonomikas ministrijā (EM) informē, ka no šodienas darbu atsāks atrakcijas un izklaides pasākumu organizēšanas vietas iekštelpās, kā azartspēļu vietas un naktsklubi. Pakalpojumu sniegšana šajās vietās organizējama epidemioloģiski drošajā jeb "zaļajā" vidē, vienlaikus ievērojot visas noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Tiek atcelta prasība pēc Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta pakalpojumiem, kas tiek sniegti ārā, tirdzniecībā, kā arī individuāli sniegtos pakalpojumos, kur tiek lietota sejas maska un nav tiešs kontakts ar pakalpojumu sniedzēju.

Vienlaikus pakalpojuma sniedzējiem saglabāta iespēja izvēlēties pakalpojumu sniegt epidemioloģiski drošā režīmā, tāpēc pakalpojumu saņēmējam jāseko līdz informācijai, kādu norādījis pakalpojumu sniedzējs savā tīmekļvietnē, pie ieejas. Šis nosacījums neattiecas uz pakalpojumiem, kas ir būtiski cilvēku tiesību un sabiedrības drošības nodrošināšanai, piemēram, pasta pakalpojumi, sabiedriskā transporta pakalpojumi, finanšu pakalpojumi, kuriem jābūt pieejamiem ikvienam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Yas Waterworld Abu Dabī aizņems platību, kas ekvivalenta 15 futbola laukumiem. Apmeklētāji varēšot baudīt 43 atrakcijas un ūdens caurules, raksta Relaxnews.

Milzīgais akvaparks, kas tiek būvēts uz Jas salas, piedāvāšot unikālas atrakcijas, ieskaitot Dawwama, kas, pēc parka īpašnieku apgalvojumiem, esot lielākā nobraucieniem domātā ūdens caurule pasaulē.

Caurule būs 238 metrus gara, un vienlaicīgi pa 20 metrus plato tuneli varēs šļūkt seši cilvēki.

Parks varēšot lepoties ar vēl vienu rekordu - lielākajiem mākslīgajiem viļņiem pasaulē. Tie domāti sērfotājiem - gan amatieriem, gan profesionāļiem. Viļņu augstums sasniegs trīs metrus.

Atrakciju parkā būs pieejami 8 restorāni un veikali.

Yas Waterworld, kas tiks atklāts 24. janvārī, varēs uzņemt līdz 6000 cilvēkiem dienā. Biļetes maksās 61 ASV dolāru pieaugušajiem un 50 ASV dolārus bērniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Tukuma pusē izveidots Baltijā pirmais kukurūzas labirints

Gunta Kursiša, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tukuma novada Slampes pagastā, aptuveni septiņu kilometru attālumā no Tukuma, vietējais uzņēmējs Andris Zemītis izveidojis Baltijā līdz šim vēl nebijušu atrakciju – kukurūzas labirintu.

2500 kvadrātmetru plašā kukurūzas laukā izveidots labirints ar vairākiem strupceļiem un atzīmes vietām, kuras spēles dalībniekiem ir jāapmeklē visas, lai savāktu lielāku punktu skaitu. Tāpat aptuveni 1,6 metrus augstajā kukurūzu labirintā ir vairākas izejas, lai bērni, kas, domājams, būs lielākā atrakciju apmeklētāju daļa, labirintā nepazūd.

Patlaban kukurūzas ir izaugušas aptuveni 1,6 metru garumā, īsākajās vietās - 1,2 metru garumā, tādēļ labirints būs sevišķi interesants bērniem, stāsta idejas autors un labirinta izveidotājs A. Zemītis. Diemžēl pašreizējos klimatiskajos apstākļos, kad temperatūra dažkārt noslīd līdz pat 11 grādiem pēc Celsija, kukurūzas garākas neaug, bet siltākos laikapstākļos var izaugt līdz divu metru garumam. «Patlaban labirints ir lielāks izaicinājums bērniem, un to, savācot visus atzīmes punktus, var izstaigāt aptuveni pusstundas laikā,» norāda kukurūzas labirinta izveidotājs, piebilstot, ka vidēji cilvēki labirintā pavada 35 - 45 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Jums ir bail no augstuma, tad šī atrakcija nav domāta jums, raksta CNN. Taču tos, kuriem patīk adrenalīna radītās sajūtas, Solis tukšumā varētu iepriecināt. Tas ir stikla kubs ar caurspīdīgu apakšu, kas ļauj lūkoties uz Alpiem. Tā mērķis ir piesaistīt tūkstošiem tūristu gadā.

Par šīs atrakcijas iedvesmas avotu kalpojusi struktūra, kas palīdz aplūkot ASV Lielo kanjonu.

Solis tukšumā iespējams 3842 metrus augstajā Aiguille du Midi virsotnē.

Pēc trīs gadus ilga darba Compagnie Mont Blanc, uzņēmums, kas pārvalda pacēlājus un atrakcijas šajā reģionā, radījis struktūru, kas veidota no rūdīta stikla trīs slāņiem. Tā varot izturēt vēju, kura ātrums sasniedz 200 kilometrus stundā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Plāno aizliegt izmantot cirka izrādēs savvaļas sugu dzīvniekus

Žanete Hāka, 10.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemkopības ministrija, ņemot vērā iesaistīto valstisko un nevalstisko organizāciju priekšlikumus, plāno virzīt grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, paredzot aizliegt savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs, informē ministrija.

Plānots, ka aizliegums neattieksies uz priekšnesumiem, kuros uzstāsies suņi, kaķi, zirgi vai citi lauksaimniecības dzīvnieki.

Jau ziņots, ka Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvās padomes pirmajā sēdē 2015. gada 9. novembrī tika apspriests jautājums par savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu atrakcijās un cirkos. Padomes sēdē tika pieņemts lēmums rosināt aizliegt izmantot savvaļas sugu dzīvniekus atrakcijās un cirkos. Padome arī nolēma izveidot darba grupu, kam uzdots sagatavot priekšlikumus grozījumiem normatīvajos aktos un sniegt par tiem ziņojumu nākamajā padomes sēdē.

Atbilstoši Dzīvnieku aizsardzības likumā noteiktajam, Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvā padome ir konsultatīva institūcija, kas izglīto sabiedrību un dod ieteikumus valsts pārvaldes iestādēm un pašvaldībām dzīvnieku aizsardzības un labturības jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Reģionālā investīciju banka (RIB) ir piešķīrusi 300 000 eiro lielu kredītu SIA Latvian amusement agency investīcijām izklaides parka Avārijas brigāde (ABpark) paplašināšanā.

Finansējums izmantots jaunu un jaudīgāku atrakciju iegādei, iesākot jaunu posmu tā attīstībā, lai kļūtu par vienu no vadošajiem ārtelpu atpūtas centriem Ziemeļvalstīs.

"Ar katru gadu kļūstam atpazīstamāki – mūsu nākotnes idejām un plāniem notic arvien vairāk potenciālo sadarbības partneru. Reģionālā investīciju banka ir mūsu pirmais sadarbības partneris no banku vidus un bankas iesaistīšanās noteikti paātrinās ABpark attīstītību, tostarp izklaides parka apmeklētājiem jau šogad ir iespēja izbaudīt šīs sadarbības pirmos augļus jaunu atrakciju formā. Jau esam iegādājušies Svārsta atrakciju un ERGO ūdenspasaules atrakcijas. Esam paplašinājuši kopējo izklaides parka teritoriju no aptuveni 19 hektāriem līdz 28 hektāriem un jaunās parka daļas apgūšana ilgs aptuveni trīs gadus. Nākotnē plānojam piedāvāt arī izmitināšanas un SPA pakalpojumus," komentē ABpark līdzīpašnieks Mārtiņš Brezauckis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Papildināta - Pamatīgi sasvēries Siguldas gaisa trošu vagoniņš; to atsāk izmantot vēl pirms iemeslu izmeklēšanas

Db.lv/LETA, 08.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pamatīgu izbīli piedzīvojuši Siguldas gaisa trošu vagoniņa pasažieri, kuri devušies pāri Gaujas senlejai - sestdienas vakarā vagoniņš, kurā atradās vairāk nekā 10 cilvēki, pamatīgi sasvēries, vēsta telekanāls LNT.

Negadījums noticis reisā no Krimuldas uz Siguldu ap plkst.18 vakarā. Pēc tam, kad Krimuldas pusē vagoniņā bija iekāpuši pasažieri, durvis bija aiztaisītas un troses motors esot sācies griezties, lai dotos ceļā pār senleju virs Gaujas. Tajā brīdī vagons sasvēries par 45 grādiem.

Krimuldas puses stacijā nav apkalpojošā personāla, kas varētu steigties palīgā, tāpēc pasažieri rīkojušies uz savu galvu. Kamēr vagoniņā iekšā esošā operatore ieteikusi nekustēties, cilvēki bijuši tik nobijušies, ka dauzīja laukā gan logu, gan spieda vaļā durvis. Tas arī izdevies, un ļaudis izkļuvuši no vagona. Puse izkļuvusi ārā pa atspiestajām durvīm, puse - pa logu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Papildināta galerija - Rīga Plaza bērnu spēļu laukuma izveidē palīdzējuši ķīnieši

Lelde Petrāne, 22.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Modes un izklaides centrā Rīga Plaza atklāts - kā apgalvo paši izveidotāji - Latvijā lielākais bērnu spēļu laukums, kura tematika ir džungļi. Kā atklāšanas pasākumā portālam db.lv pastāstīja Abrakadabra vadītāja Regīna Romanova, spēļu laukuma izveidē tirdzniecības centrs sadarbojies ar Ķīnas kompāniju.

Latvijas ražotāju produkcija nav izmantota. Ar konkrēto Ķīnas kompāniju tirdzniecības centrs sadarbojoties jau ilgstoši, un tā spējot piedāvāt, no izmaksu un kvalitātes viedokļa raugoties, pievilcīgu aprīkojumu.

Kopā laukuma ierīkošanas izmaksas ir ap 80 000 EUR.

Kopējā spēļu laukuma platība ir 250 m2. Tas ir aprīkots ar atrakcijām un izvietots vairākos līmeņos.

Spēļu laukumā ir arī attīstošie rotaļu stendi.

Jaunais spēļu laukums tirdzniecības centrā ierīkots ar mērķi radīt iespēju bērniem aktīvi pavadīt brīvo laiku. Atrakcijas ir piemērotas bērniem līdz desmit gadu vecumam. Spēļu laukuma trijos stāvos ir pieejami – 3 lielie slīdkalniņi, interaktīvais paklājs – klavieres, slepenas ejas un labirinti, četras gaisa pistoles ar bumbiņām, šļūcamās atrakcijas ar trosi, bumbiņbaseins, greizais spogulis, gumijas bumbas, dažādi klucīši un lielās puzles.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valstī ārkārtējo situāciju uz trim mēnešiem izsludinās no pirmdienas, 11.oktobra, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem, piektdien nolēma Ministru kabinets.

Valdības ārkārtas sēdes sākumā Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovkis pauda, ka ārkārtējā situācija varētu stāties spēkā jau sestdien, 9.oktobrī. Taču valdība spēkā stāšanās datumu pārcēla, dodot sabiedrībai ilgāku laiku iepazīties ar jauno regulējumu.

Paredzēts, ka personām, kas nav vakcinētas pret Covid-19 vai nav to pārslimojušas, turpmāk būs atļauta iepirkšanās tikai pirmās nepieciešamības veikalos, tādējādi liedzot iespēju apmeklēt, piemēram, lielveikalus. Tāpat nolemts ierobežot arī vakcinētas personas - piemēram, pasākumos "zaļajā" jeb drošajā zonā tiks noteiktas papildu epidemioloģiskās drošības prasības, proti, jāvalkā maskas, jāievēro distance, tāpat paredzēts ieviest arī konkrētus dalībnieku ierobežojumus noteiktos pasākumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 14. maijā plkst. 11:00 Piedzīvojumu parkā jau tradicionāli ar krāšņu velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Šogad velobrauciena moto ir “Ieripo vasarā!”

Atbilstoši moto velobrauciena dalībnieki ir aicināti padomāt par sava velosipēda un apģērba noformējumu. Kā jau ierasts, interesantākā noformējuma īpašnieki, saņems pārsteiguma balvas! Pavisam plānots apbalvot dalībniekus septiņās dažādās nominācijās.

Velobrauciens notiks divās trasēs: 2,1 km garajā bērnu trasē un 8,6 km garā trasē. Bērnu distance (2,1 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Pionieru iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā. Garā trase (8,6 km) – Starts Piedzīvojumu parkā – Saules iela – Lielais prospekts – Kroņu iela – Loču iela – K.Valdemāra iela – Ostas iela – Prāmju iela – Kuldīgas iela – Ganību iela – Krustkalnu iela – finišs Piedzīvojumu parkā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Latvijas ABpark īpašnieks no Lietuvas dinozauriem nebaidās

Laura Mazbērziņa, 13.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesen Lietuvā atvērts jauns dinozauru tematikai veltīts izklaides parks «DinoDragon», kurš atrodas vien aptuveni 100 kilometrus no Rīgas un 115 kilometrus no Latvijā esošā izklaides parka «Avārijas brigāde» («ABpark»). «ABpark» īpašnieks Mārtiņš Brezauckis biznesa portālam db.lv atzīst, ka pagaidām ir samērā grūti novērtēt konkurenta ietekmi, jo tikko sākta tikai otrā darbības sezona.

Tomēr, ņemot vērā to, ka abu izklaides parku darbības modeļi esot atšķirīgi, viņš cer, ka būtisku ietekmi nejutīs.

Lietuvas «DinoDragon» sevi piesaka kā lielāko šāda veida parku Baltijas valstīs, jo tajā apvienotas trīs dažādas izklaides: Dinozauru-pūķu un milzīgo vaboļu parks, ZOO parks un Tarzāna taka. Visa parka teritorija ir 16 hektāri. Dinozauru-pūķu un milzīgo vaboļu parkā - līdzīgi kā Latvijas «ABpark» - tiek piedāvātas dažāda izmēra rūcošas dinozauru kopijas. Latvijas «ABpark» gan vēl piedāvā arī «Avārijas brigādes» pilsētiņu, karuseļus, leļļu izstādi un citas aktīvās atpūtas atrakcijas.

M. Brezauckis uzsver to, ka «ABpark» piedāvā vienu parka ieejas biļeti un netiek prasītas nekādas papildu piemaksas par atrakcijām , kā tas ir «DinoDragon». «ABpark» lielākoties apmeklējot Latvijas iedzīvotāji, taču šogad izteikti pieaudzis apmeklētāju skaits no Igaunijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strādājot pie jaunā Rīgas attīstības plāna, pilsētas dome iecerējusi tajā iezīmēt vietu 20 hektāru plašam atrakciju parkam, kas būtu lielākā šāda veida izklaides vieta Baltijā. Līdz šim vērtēts tā izvietojums Mežaparkā, pret ko aktīvi iebilst iedzīvotāji. Līdzīgu izpēti veiks arī par Lucavsalu un Zaķusalu, raksta laikraksts Diena.

Rudenī notikusī Mežaparka detālplānojuma apspriešana esot raisījusi spraigas diskusijas iedzīvotāju vidū, kuri iebilda pret atrakciju parka ieceri tajā.

«Šis projekts ir pietiekami interesants, un Mežaparks ir viena no labākajām vietām, kur tematisko parku varētu izvietot. Tādi paši pētījumi būs par Lucavsalu un Zaķusalu, varbūt vēl par kādu vietu, kur tas varētu parādīties. Tā ir tēma, ko mēs skatīsim triju gadu laikā,» teicis Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Vadims Jerošenko (SC).

Lai gan Mežaparka detālplānojuma darba uzdevumā nebija paredzēts izvērtēt atrakciju parka izvietojumu šajā teritorijā, tomēr pēc RD pasūtījuma veikta šāda analīze, norāda laikraksts. Balstoties uz Skandināvijas valstu pieredzi, analīzē aprēķināts - apmeklētāju skaits gadā varētu būt no 500 līdz 700 tūkstošiem. Šāda veida parkiem raksturīgas tādas atrakcijas kā amerikāņu kalniņi, karuseļi, ūdens un izglītojošas atrakcijas, šovi un ielas animācija, tehniskās izrādes, arī filmu, teātra, tehnoloģiju elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspertīzes apliecina Siguldas gaisa trošu ceļa drošību un no otrdienas vagoniņš atsāk darbību, informē Siguldas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jurkāne.

AS Inspecta Latvia veiktā ekspertīze, kuras laikā tika veikta dokumentācijas analīze un automātiskās elektriskās vadības sistēmas apskate apliecina, ka gaisa trošu ceļa elektriskā vadības sistēma ir darbspējīga. Slēdzienā atklātās nepilnības saistītas ar optiskā devēja darbību pieturvietā Krimulda, kurā pēc pēdējās vagoniņa apkopes 3.septembrī optiskais devējs bija nepareizi noregulēts, kā rezultātā vagons nepareizi apstājās pieturvietā.

SIA LGK atrakcijas pārstāvji 15.septembrī Siguldas novada pašvaldību informēja, ka optiskais devējs pieturvietā Krimulda ir nomainīts, kā arī mainīti un uzlaboti vagoniņa demferi, kas stabilizē iebraukšanu stacijā.

Komentāri

Pievienot komentāru