Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto restaurēšanas darbnīca Riga Master Workshop (RMW) pēc gadu ilga darba ir pabeigusi restaurēt 1964.gadā būvētu Mercedes-Benz 300 SE kabrioletu, pastāstīja RMW īpašnieks Māris Bebris.

Divdurvju piecvietīgo sudraba krāsas kabrioletu Vācijas luksusa autobūves uzņēmums Mercedes-Benz savulaik pārdeva Malaizijā. 2006.gadā automašīna tika nopirkta izsolē. Jaunais īpašnieks sākumā to pārveda uz Lielbritāniju, bet vēlāk restaurācijas darbus uzticēja Latvijas meistariem.

Pēc restaurācijas automašīnas Mercedes Benz 300SE vērtība ir vairāk nekā 180 tūkstoši eiro, stāsta M. Bebris.

Iegādes brīdī automobilis bija tehniskā kārtībā, to varēja iedarbināt un braukt, tomēr daudzas metāla, koka un salona apšuvuma detaļas bija ievērojami bojātas un nolietotas.

Parametru ziņā 300 SE modelis tā ražošanas sākumā bija modeļu gammas priekšgalā, jo tā lielais 6-cilindru M189 motors ar 160zs jaudu nodrošināja braukšanas ātrumu 180 km/h.

Turklāt ievērības cienīgs ir fakts, ka šajā automodelī iebūvēja tolaik revolucionāru balstiekārtas sistēmu, atsperu vietā izmantojot gaisa spilvenus - pneimopiekari, kas ļauj regulēt auto augstumu, skaidro RMW. Citi revolucionāri jaunievedumi bija stūres pastiprinātājs, automātiskā ātrumkārba un kondicionieris.

Kopumā laikā no 1962. līdz 1967.gadam uzbūvētas708 Mercedes-Benz 300SE automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru