Citas ziņas

Rīgā sadauza koplietošanas auto Tesla, sabojājot arī citu personu īpašumu

Db.lv, LETA, 05.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ Rīgā, Ganību dambī, patlaban policijai nezināms vadītājs satiksmes negadījumā sadauzījis koplietošanas automašīnu "Tesla" un sabojājis citu personu īpašumu.

2.janvārī ap plkst.8.26 Rīgā, Ganību dambī, patlaban nenoskaidrots automašīnas "Tesla" vadītājs iebrauca stabā, žogā, traktorā un citos objektos, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Līna Kaļķe.

Policija notikuma vietā nesastapa ne vadītāju, ne pasažierus, līdz ar to nav oficiālas informācijas par cietušajiem. Ņemot vērā, ka vadītājs notikuma vietu bija pametis, policijas rīcībā nav informācijas par to, vai viņš bija vai nebija kādu apreibinošu vielu ietekmē.

Patlaban ir sākts administratīvā pārkāpuma process par negadījuma faktu un policija meklē, kura persona negadījuma brīdī sēdējusi pie stūres. Tāpat policija analizēs automašīnas videoreģistratora uzņemtos materiālus.

Likumsargi lūdz atsaukties negadījuma aculieciniekus, zvanot pa tālruņa numuriem 67 829 236 vai 110.

Latvijā izveidotā "Tesla" koplietošanas platformas "Ox Drive" pārstāvju izplatītajā preses paziņojumā apgalvots, ka "Tesla" koplietošanas auto vadītājs izraisījis "smagu ceļu satiksmes negadījumu, vadot transportlīdzekli lielā alkohola reibumā un būtiski, proti, par vairāk nekā 150 kilometriem stundā pārsniedzot atļauto ātrumu".

Uzņēmuma pārstāvji apgalvo, ka negadījumā cietis transportlīdzekļa vadītājs un trīs pasažieri, kā arī bojāts cits stāvošs transportlīdzeklis un trešo pušu īpašumi.

Sākotnējie ļoti pietuvināti aprēķini liecina, ka kopumā regresa prasība pret avārijas izraisītāju varētu sasniegt pat 100 000 eiro, ko veido pilna automašīnas "Tesla" vērtības kompensēšana un nodarītie materiālie zaudējumi trešajām pusēm - otra stāvošā transportlīdzekļa īpašniekam, pašvaldībai par sabojāto luksoforu un ceļa zīmēm, privātīpašniekam par bojāto bruģi, sētu un citām lietām.

Papildus "Ox Drive" platformas noteikumi paredz sodus arī par notikuma vietas pamešanu 1000 eiro apmērā un par braukšanu apreibinošo vielu ietekmē 2500 eiro apmērā.

"Visas koplietošanas automašīnas ir aprīkotas ar videonovērošanu, kas ļauj pēc šādām situācijām precīzi restaurēt notikumu gaitu un sniegt maksimālu atbalstu policijai izmeklēšanā, kā arī kalpo par pietiekamiem lietiskiem pierādījumiem regresa prasību celšanai," norāda "Ox Drive" līdzdibinātāja Egija Gailuma.

Platforma savu darbību sāka pērn jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru