Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai ieinteresētu bērnus par inženierzinātnēm, raisot vēlmi savu nākotnes profesiju saistīt ar šo perspektīvo jomu, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sadarbībā ar Rīgas domi veido inženierzinātņu un dabas zinātņu izglītojošo centru bērniem un ģimenēm.

Sadarbības līguma parakstīšana notiks 14. jūnijā.

Straujās pārmaiņas darba tirgū palielina pieprasījumu pēc augsti kvalificēta darbaspēka, taču bērnu interese un izpratne par tehniskām un dabas zinātnēm samazinās. Jaunais zinātkāres centrs piedāvās iespēju bērniem un jauniešiem inženierzinātnes izzināt aizraujošā un interaktīvā veidā, bet izglītības iestādēm izmantot telpas un aprīkojumu eksakto priekšmetu padziļinātai apguvei un laboratoriju darbu veikšanai.

«Futurimo Rīga» atradīsies Pārdaugavā, Meža ielā 6. Tas būs paredzēts gan pirmskolas un skolas vecuma bērniem, gan viņu vecākiem un skolotājiem. Centrā būs vairākas pastāvīgās ekspozīciju zāles, regulāri tiks rīkotas mainīgās izstādes. Centrā būs arī bagātīgi aprīkotas jaunrades darbnīcas, kur bērniem un jauniešiem radoši un praktiski darboties. Tiks rīkoti eksperimenti, zinātnes šovi, notiks nodarbības visa vecuma bērniem plašā tēmu lokā, būs iespēja iepazīt inženierzinātnes caur starpdisciplinārām aktivitātēm utt.

Šobrīd notiek telpu remontdarbi un ekspozīcijas veidošana.

Eksponātu izveidē RTU aicinās piedalīties arī skolu jauniešus – 22. jūlijā notiks hakatons jeb ideju konkurss, kurā varēs piedalīties 15 līdz 19 gadus veci jaunieši, lai kopā ar RTU studentiem un zinātniekiem veidotu idejas centra ekspozīcijai «Nākotnes pilsēta». Labākā skolēnu ideja tiks realizēta.

Sadarbības līgums ar Rīgas domi tiks slēgts uz pieciem gadiem. Pašvaldība plāno ieguldīt 150 000 eiro centra izveides, eksponātu iegādes un izveides, kā arī satura veidošanas un aprīkošanas izdevumu finansēšanā. Plānots, ka jaunais zinātkāres centrs darbu sāks nākamā gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru