Jaunākais izdevums

Līdz 31. maijam ir atvērta pieteikšanās uz mobilitātes inkubatora programmu “Urban Mobility Incubator”, kurā dalībniekiem būs iespēja attīstīt savu ideju, prototipēt to reālā pilsētvidē, satikt investorus, kā arī saņemt atbalstu €6000 vērtībā.

Inkubatoru piedāvā inovāciju kustība “Vefresh” sadarbībā ar Elektronikas un datorzinātņu institūtu, Rīgas domi, kopstrādes telpu “Teikums” un ar EIT Urban Mobility Reģionālās inovāciju shēmas atbalstu. Programmai pieteikties tiek aicinātas komandas ar dažādās attīstības pakāpēs esošām idejām klimatneitrālas mobilitātes nodrošināšanai.

Dalībnieki tiek aicināti pieteikt idejas, kas risina kādu no pilsētas definētajiem klimatneitrālas mobilitātes izaicinājumiem. Piemēram, elektromobilitātes un satiksmes mierināšanas zonu veicināšana vai jaunās paaudzes sabiedriskā transporta pieturvietas vai vienotas lietotnes izstrāde.

“Inkubatora programma ir paredzēta risinājumiem, kas uzlabo pilsētas mobilitātes iespējas. Gaidām komandas ar jau nopietnākām iestrādnēm, kā arī jaunas komandas ar pilsētai noderīgām idejām un entuziasmu attīstīt savus prototipus. Kopā plānots uzņemt līdz 8 komandām, kas no jūlija līdz septembrim strādās pie sava risinājuma prototipa izveides un testēšanas VEF apkaimē. Dalībnieki, saskaņā ar epidemioloģisko situāciju valstī, darbosies kopstrādes telpā “Teikums” Jaunajā Teikā vai tiešsaistē,” uzsver Vefresh vadītājs Viesturs Celmiņš.

Dalībniekus ikdienas darbā atbalstīs starptautiski pieredzējuši biznesa, tehnoloģiju un produktu pārdošanas mentori. Atbalstu jaunāko tehnoloģisko un zinātnes sasniegumu iesaistei sniegs Elektronikas un Datorzinātņu institūts. Institūta direktors Modris Greitāns skaidro: “Tehnoloģiskā un zinātnes kapacitāte, ko EDI šajā projektā ir paredzējis nodrošināt, ļaus ne vien saprast vai produkts ir dzīvotspējīgs un realizējams īsā laika posmā, bet arī spēs paaugstināt izstrādātā prototipa vērtību. Mūsu institūtā ir pieejami augsti kvalificēti speciālisti - pētnieki un inženieri, kā arī laboratorijās ir pieejamas modernas iekārtas, kas sniegs neatsveramu pievienoto vērtību inkubatora dalībniekiem.”

Pēc 10 nedēļu programmas beigām drošu prototipu testēšanu pilsētvidē, speciālos testēšanas punktos, nodrošinās Rīgas dome, kas maijā arī oficiāli pieņēmis, ka VEF apkaime ir viena no trīs pilotteritorijām Rīgā.

Pēc prototipu uzstādīšanas inkubatora dalībnieki rudenī risinājumu prezentēs investoriem, lai piesaistītu sēklas kapitālu produkta tālākai attīstībai. Komandas tiek aicinātas pieteikt savu dalību inkubatorā aizpildot pieteikuma anketu www.urbanmolitity.io līdz 31. maijam.

“Vefresh” ir inovāciju kustība, kurā 2019. gadā apvienojās lielākie VEF apkaimes uzņēmumi, lai kopīgi veidotu šo teritoriju kā pilsētvides inovāciju centru. Kustības dalībnieki un atbalstītāji ir “Accenture Latvia”, Elektronikas un datorzinātņu institūts, LMT, IT izglītības fonds, nekustamo īpašumu attīstītājs “Pillar”, pilsēta pilsētā “Jaunā Teika”, kā arī VEF Kultūras pils. Šo projektu līdzfinansē EIT Urban Mobility, Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) iniciatīva, kas ir Eiropas Savienības struktūra. EIT Urban Mobility mērķis ir veicināt pozitīvas pārmaiņas mobilitātē, lai pilsētas padarītu dzīvojamākas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Global Services biznesa pakalpojumu centrs Rīgā parakstījis sadarbības vienošanos ar atvērto inovāciju kustību VEFRESH, apliecinot aktīvu iesaisti ceļā uz viedpilsētu un VEF apkārtnes satiksmes infrastruktūras pilnveidošanu.

SEB Global Services biznesa pakalpojumu centrs Rīgā jau nākamajā pavasarī plāno uzsākt darbu savā jaunajā, pašlaik topošajā biroju ēkā GUSTAVS Teikā, sniedzot iespēju saviem 1200 speciālistiem strādāt vienā no modernākajām, iedvesmojošākajām un ilgtspējīgākajām biroju ēkām Rīgā. Inovāciju kustība VEFRESH apvieno uzņēmumus, kuri darbojas Rīgas vēsturiskajā VEF rajonā.

Apkaimē strādā tādas kompānijas kā LMT, Accenture, Mikrotik, TietoEvry, Siemens, Nordigen u.c. Parakstot sadarbības vienošanos, SEB Global Services iesaistīsies biedrības aktivitātēs un veicinās VEF apkārtnes satiksmes infrastruktūras pilnveidošanu un pilsētvides mūsdienīgu attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“EfTEN Real Estate Fund 4” no “Hanner Group” par 131 miljonu eiro Rīgā iegādājies biroju kvartālu “Jaunā Teika”.

Tas ir “EfTEN” līdz šim lielākais darījums un otrs lielākais nekustamo īpašumu darījums Latvijas vēsturē.

“Līdz ar šī īpašuma iegādi EfTEN portfelim pievienosies Rīgas biroju tirgus ainavā nozīmīgais objekts “Jaunā Teika”. Mēs augstu vērtējam “Hanner Group” profesionalitāti, attīstot šo īpašumu un noslēdzot ar mums šo tik nozīmīgo darījumu, ”sacīja “EfTEN Capital” izpilddirektors Viljar Arakas.

Biznesa centru “Jaunā Teika” veido četras biroja ēkas, no kurām trīs – Ausma, Teodors un Henrihs tika uzbūvētas 2016.gadā, bet viena – Valters jau 2009. gadā. Biroja ēku kompleksa nomājamā platība ir aptuveni 59 000 kvadrātmetru, un tajā kopumā ir 1102 autostāvvietas, no kurām 973 atrodas divās daudzlīmeņa stāvvietu ēkās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Bizness kopā ar Pillar Capital un New Hanza rīko nekustamā īpašuma nozares ekspertu tiešraides diskusiju “Nākotnes birojs: izaicinājumi un iespējas pārmaiņu laikos”, lai pārrunātu pēdējo gadu pārmaiņu ietekmi un šī brīža aktualitātes uz biroja ēku attīstību un darba vides veidošanu atbilstoši darba devēju, darbinieku un klientu vajadzībām.

  • Aļesja Kirčenko – “ABSL Latvia” valdes priekšsēdētāja un “SEB Global Services” biznesa pakalpojumu centra Rīgā vadītājas vietniece;
  • Pēteris Guļāns – Pillar Capital valdes loceklis, attīstības direktors;
  • Ēriks Bergmans – Colliers partneris un aģentūras vadītājs;
  • Viesturs Celmiņš – VEFRESH valdes loceklis un direktors.
  • Diskusiju vadīs Mārtiņš Vanags, NĪAA valdes priekšsēdētājs

Diskusijas laikā eksperti pārrunās:

  • kādi svarīgākie jautājumi būtu jāņem vērā biroju attīstītājiem, arhitektiem un dizaineriem, iekārtojot darba vidi?
  • ilgtspējas un energoefektivitātes faktora nozīme no darba devēja un darbinieka puses;
  • kopstrādes telpas un universālās darba vietas;
  • darba vieta ne tikai darbam, bet arī formālām un neformālām tikšanās reizēm;
  • darba vietas atrašanās nozīme.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes biznesa forums pulcē uzņēmējus un nozaru ekspertus, lai rastu atbildes uz to, kā būt konkurētspējīgiem, kā strādāt inovatīvi un kā veidot un attīstīt biznesu mūsdienu mainīgajos apstākļos. Visas dienas garumā apmeklētajiem būs iespēja uzklausīt dažādu nozaru ekspertus, uzdot tiem jautājumus un mijiedarboties ar biznesa līderiem.

Forums norisinās 17.maijā, klātienē, Ventspilī, koncerzālē “Latvija” un tiešraidē, plkst. 10:00 – 17:30. Plašāka informācija par pasākumu: www.kurzemesbiznesaforums.lv

Programma

I DAĻA - IEDVESMAS STĀSTI

Moderators: Pauls Timrots

10:00 – 10:20 Atklāšana. Jānis Vītoliņš, Ventspils valstpilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs

10:20 – 10:35 Eksports uz 100+ valstīm bez neviena ārvalstu komandējuma. Jānis Kulbārdis, SIA “Azeron” līdzdibinātājs

10:35 – 10:55 Saspēle

Lauris Aleksejevs, Restorāna 36.line vadītājs

Kristaps Skutelis, “TestDevLab”, sabiedrisko attiecību vadītājs, tehnoloģiju bloga Kursors.lv vadītājs

Komentāri

Pievienot komentāru