Citas ziņas

Rīgas domi un Rīgas satiksmi brīdina saistībā ar nanotehnoloģisko līdzekļu iepirkumiem

Zane Atlāce - Bistere, 04.07.2018

Rīgas mērs Nils Ušakovs (no labās) un Rīgas satiksme valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors šā gada 21.jūnijā izteicis prokurora brīdinājumu Rīgas domei un SIA Rīgas satiksme amatpersonām par Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras lietvedībā esošu kriminālprocesu par krāpšanu un krāpšanas rezultātā iegūto līdzekļu legalizāciju saistībā ar iepirkumiem Par nano tehnoloģiskās ķīmijas piegādi, informē prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Attiecīgā kriminālprocesa ietvaros tiek izvērtētas gan organizētās grupas dalībnieku darbības, gan arī SIA Rīgas satiksme amatpersonu – iepirkumu komisijas locekļu, darbības iepirkumu procedūrās un SIA Rīgas satiksme rīkoto iepirkumu procedūru atbilstība publisko iepirkumu tiesiskajam regulējumam.

Pamatojoties uz Prokuratūras likuma 18.panta pirmo daļu, ņemot vērā, ka SIA Rīgas satiksme amatpersonu rīcībā ir konstatētas pazīmes, kas liecina par prettiesiskas darbības iespējamību – konkrēti, uzņēmuma organizēto iepirkumu procedūru – cenu aptauju, neatbilstību likumā noteiktajām prasībām tādējādi nenodrošinot likuma Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu prasības lietderīgi rīkoties ar uzņēmuma finanšu līdzekļiem, Rīgas domei kā SIA Rīgas satiksme vienīgajam dalībniekam izteikts brīdinājums par turpmāku likuma pārkāpuma nepieļaujamību.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Jau vēstīts, ka pērn finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi četras personas tā dēvētajā SIA Rīgas satiksmes (RS) nanotehnoloģiju krimināllietā. Sākotnējās apsūdzības visām personām uzrādītas par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā un to izdarījusi organizēta grupa.

LASI VĒL:

Rīgas satiksmes lietā par mazgāšanas līdzekļu iegādi uzsākts kriminālprocess

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) izveidots mūsdienīgs virsmas un nanoobjektu spektroskopijas komplekss.

Jaunais aprīkojums ļaus studentiem gūt padziļinātas zināšanas, bet zinātniekiem izvērst starpdisciplinārus pētījumus un ciešāk sadarboties ar industriju.

«Nanotehnoloģijām, nanokompozītiem, plāniem pārklājumiem ir būtiska loma ekonomikas transformācijā uz inovatīvu tehnoloģiju un augstu pievienoto vērības produktu ražošanu. Nanotehnoloģijas ir starp Latvijas viedās specializācijas virzieniem. Industrializācija un tehnoloģiskā attīstība nav iespējama bez augsti kvalificētiem jomas speciālistiem. Uz riskiem, ko rada nepietiekams speciālistu skaits, norāda arī uzņēmēji. Jaunajā kompleksā studenti varēs iegūt ļoti nepieciešamās zināšanas nanoinženierijā, ražošanas un analīzes tehnoloģijās, nanoproduktu izstrādē. Tajā esošās iekārtas būs pieejamas arī zinātniekiem gan pētniecības projektiem, gan sadarbībai ar industriju plašā tautsaimniecības sektorā – no medicīnas un biotehnoloģijām līdz celtniecībai un mašīnbūvei,» uzsver kompleksa projekta vadītājs, RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas institūta Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūta direktors Jurijs Dehtjars.

Komentāri

Pievienot komentāru