Nekustamais īpašums

Rīgas radio un televīzijas torni iekļauj Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā

LETA, 22.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu saraksts papildināts ar Rīgas radio un televīzijas torni, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Rīgas radio un televīzijas torņa īpašnieks ir valsts AS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, kas paudis piekrišanu noteikt objektam valsts aizsargājama kultūras pieminekļa statusu.

Rīgas radio un televīzijas tornis ir pilnībā saglabājis sākotnējo būvapjomu un dekoratīvo apdari, oriģinālos būvmateriālus un būvelementus, sākotnējo plānojumu un daļēji interjera apdari. Tā ir tipoloģiski reta celtne, saglabājusi sākotnējo funkciju.

Rīgas radio un televīzijas tornis izceļas ar savam laikam unikāliem inženiertehniskiem risinājumiem un kvalitatīvi augstvērtīgu būvizpildījumu. Tornis ir pilsētbūvnieciski un ainaviski ļoti nozīmīgs Rīgas pilsētas akcents, kas ticis noteikts kā prioritārs uzstādījums, jau būvi projektējot. Objektam ir izteiksmīgs, ekspresīvs un vienlaicīgi eleganti viegls arhitektoniskais koptēls.

Inženierbūve ieņēmusi estētisku un arhitektonisku vietu pilsētas siluetu veidojošo vērtību sarakstā, tā nav tikai nozīmīga un interesanta tehniska būve, bet iecienīta tūristu vieta un viena no Rīgas vizītkartēm.

Rīgas radio un televīzijas torņa saglabājamās vērtības ir torņa siluets un tā uztvere pilsētbūvnieciskajā ainavā.

Komentāri

Pievienot komentāru