Ražošana

RK Metāls iegādāsies iekārtas par vairāk nekā 600 tūkstošiem eiro

Žanete Hāka, 19.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgušies vairāki ražošanas uzņēmuma SIA RK Metāls iepirkumi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Uzņēmums par 499 tūkstošiem iegādāsies lāzergriešanas iekārtu. Konkursā piedalījās divi pretendenti, bet uzvarēja Vācijas kompānija TRUMPF Werkzeugmaschinen GmbH +Co. KG.

Tāpat uzņēmums par 69,3 tūkstošiem eiro iegādāsies hidraulisko liekšanas presi ar ciparvadību. Šajā iepirkumā uzvarējusi Latvijas kompānija SIA Nordcity Latvia.

Savukārt par 56,5 tūkstošiem eiro tiks iegādāta mērīšanas roka. Šo iekārtu uzņēmumam piegādās Lietuvas kompānija UAB Precizika Metrology.

Visi iepirkumi tiek veikti ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu.

Laikraksts Dienas Bizness pērnā gada nogalē rakstīja, ka SIA RK Metāls mašīnbūves rūpnīcā tiek izstrādāti specifisku produktu tehnoloģiskie risinājumi un attīstīta pilna cikla ražošana.

Uzņēmums apvieno divas struktūrvienības: vienā ir tradicionālā metālapstrāde, kur top lielgabarīta metāla būvkonstrukcijas, otrā – 2012. gadā uzceltā rūpnīcā – ražošanas iekārtas tiek komplektētas tā, lai spētu pildīt iespējami plašāka spektra pasūtījumus ar maksimāli augstu pievienoto vērtību.

Jaunā rūpnīca, kurā strādā pieci konstruktori un 18 ražošanas darbinieki, darbojas trīs virzienos jeb apgūst trīs tirgus segmentus. Pirmā ir metāla lokšņu klasiskā apstrāde, kurā tiek izmantota astoņu asu ciparvadības universālā liekšanas prese. Tas nozīmē, ka no metāla loksnes ar lāzeru iegūst izklājumu, ko var salocīt jebkurā vēlamajā leņķī, veidot dažādas konfigurācijas, un tas ļauj dziļāk ieiet ēku fasāžu biznesā, stāsta UPB holdingā ietilpstošās RK Metāls jaunās mašīnbūves un metālapstrādes rūpnīcas direktors Artjoms Fokejevs. «Agrāk ēku konstrukcijas bija galvenokārt dažādu taisnleņķa kastīšu kombinācijas, bet mūsdienās ēku fasādēs ir daudz īpatnēju detaļu,» skaidro A. Fokejevs.

Otrs virziens ir mašīnbūve, kur izmanto lāzergriešanas, CNC virpošanas un CNC frēzēšanas iekārtas. Visa tehnoloģiskā saimniecība ļauj ražot plašu detaļu klāstu, ko tālāk var kombinēt produktos ar augstu pievienoto vērtību. «Jāspēj bez papildu ieguldījumiem šodien ražot būvniecībai, rīt – mašīnbūvei,» atzīst direktors. Rūpnīcā ir arī seši tilta celtņi, kas konstruēti un ražoti pašu spēkiem. «Ne visam jābūt vērstam uz peļņas gūšanu, nepieciešams arī paaugstināt kompetenci,» skaidro direktors, piebilstot – ja viss būtu pakārtots peļņai, tad ražotnē izskatītos tā, kā ir lielākajā daļā metālapstrādes ražotņu, kur štancē viena tipa detaļas. Trešais segments, kurā uzņēmums saskata nākotni, ir naftas un gāzes industrija. Šobrīd top aprīkojums naftas un gāzes platformām – specifiski konteineri.

Ražošanas process ietver plašu ciklu – kā izejmateriāls tiek ievestas metāla loksnes, bet ārā no rūpnīcas tiek izvestas gatavas iekārtas.

Komentāri

Pievienot komentāru