Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban pilnā sparā rit Neaizmirstulīšu laiks – ne to, kas dobē, bet profesionālu mūziķu izveidotas muzikālās apvienības laiks.

Neaizmirstulīšu aizrautība ir 50.–70. gadu mūzika, kura ir kā odziņa ne vienam vien pasākumam. Populārākās sava laika liecinieces ir dziesmas Aijas smaids, Puķu pārdevēja, Rīgas balzams, Rīgas taksi, Bērnu pasaule, Tālsarunu centrāle. Pēc tām tagad pazīst arī Neaizmirstulītes.

Neaizmirstulīšu aizsācējiem Laurai un Ingum Leontjeviem bijusi vēlme izpildīt tieši šīs dziesmas – padomju laika zelta perioda mūziku. «Tad tapa vērienīgie celtniecības objekti, attīstījās rūpniecība. Un tā laika mūziķi savos darbos to atspoguļoja,» stāsta Laura. «No mūsdienām skatoties, tajā ir daudz gaišuma, naiva mīļuma.» Mūziķi secina, ka pieprasījums atkal aug, pasākumi tiek rīkoti vairāk.

Uz skatuves koncertos kāpj vokālistu kvartets un pūšamo instrumentu kvintets. Apvienībā darbojas 15 profesionāli mūziķi – astoņas meitenes vokālistes un septiņi puiši. Pamatdarba vieta katram ir cita. Piemēram, Latvijas Nacionālā opera, kamerorķestris Sinfonietta Rīga, vokālās grupas Latvian Voices un Framest u.c. «Mūziķiem ir vajadzīga radošā brīvība, reti kuram ir viens darbs. Turklāt ir nepieciešams sevi attīstīt dažādos žanros,» spriež Laura. Viņa pati ir arī dziedātāja vokālajā grupā Latvian Voices un diriģente Saulkrastu jauktajam korim Anima.

Ingus Leontjevs ir uzņēmies kūrēt Neaizmirstulīšu menedžmenta pusi. Viņa vadītā SIA Lala.lv ir mūziķu piedāvājuma un menedžmenta kompānija, kas pārstāv dažādus mūziķus, ne tikai Neaizmirstulītes.

Komentāri

Pievienot komentāru