Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ūdensizturīgo mēteļu zīmols Rain Sisters turpmāk plāno piedāvāt apģērbus ne tikai dāmām, bet arī bērniem un vīriešiem

Trīs māsas – Zanda, Zaiga un Zane – atradušas nišu «starp mēteļiem un lietus mēteļiem», viņu izveidotā zīmola Rain Sisters apģērbus var vilkt gan lietus un slapja sniega laikā, gan arī saulainā un siltā laikā.

«Sākumā domājām, ka produkts jāpozicionē kā lietus mētelis, taču, tiklīdz saka, ka tas ir lietusmētelis, cilvēki iedomājas, ka to var nopirkt lielveikalos, un ir šokēti, kāpēc ir tik dārgi,» stāsta viena no zīmola izveidotājām Zanda Purvišķe.

Ideja par ūdensizturīgu mēteļu šūšanu trīs māsām radusies jau pirms kāda laika, bet uzņēmums darbojas pusotru gadu. Doma prātā ienākusi Zandas vecākajām māsām, kuras ir bērnu kopšanas atvaļinājumā. «Pēc profesijas esmu arhitekte. Kādā brīdī piedzīvoju lūzuma brīdi. Sapratu, ka biroja darbs mani neinteresē, man ir emocionāli grūti. Nolēmu, ka vajag saņemties un piepildīt savus bērnības sapņus – tas ir apģērbu dizains. Saņēmos un aizgāju no biroja darba, sāku individuāli šūt kleitas un jebko citu.» Reiz viņa strādājusi pie kāda mēteļa, kad zvanījusi māsa no Liepājas un apvaicājusies, kā patīkot šūt, radīt dizainu. Viena no māsām internetā bija atradusi ūdensizturīgu un rakstainu audumu.

«Dzīvojot Liepājā, māsa zināja, cik grūti ir izturēt vētrainu un lietainu laiku, ar mazu bērnu ir jāpastaigājas, bet lietussargam nav vietas. Bija nepieciešams kas izturīgs pret šādiem laikapstākļiem, bet piedāvājumā tirgū nebija īsti nekā tāda, kas būtu ūdensizturīgs, silts, elpojošs,» stāsta Zanda.

Visas māsas ar šūšanu ir uz tu, jo arī viņu vecāki kādreiz šuvuši, bijušas zināšanas, lai pamēģinātu radīt kaut ko savu. «Laikam jau sākumā nostrādāja neliels naivums, kas mums ļāva sākt ideju īstenot, jo, ja es būtu zinājusi, cik daudz darba tas prasīs, nezinu, vai būtu saņēmusies. Man šķiet, ka mums par labu nostrādāja tas, ka īsti nezinājām, kas ir sagaidāms,» spriež Zanda.

Sākumā tika izstrādāti trīs mēteļu dizaini, un tie vispirms tika šūti jau no gatava auduma, bet vēlāk no pašu radīta.

Visu rakstu lasiet 4. novembra laikrakstā Dienas Bizness, meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru