Pārtika

Sākam! Lielāko lauku torti cepusi Drošības policijai

Raivis Bahšteins
, 19.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tradicionālo mājas kūku cepēja Ilze Kupča vēlas saglabāt mājražotājas statusu, lai nezaudētu kvalitāti un individuālo pieeju , pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Viena no Latvijas vairāk atzītajām kūku gatavotājām Ilze Kupča prasa desmit eiro par kilogramu. Viņas nosauktā cena spēj konkurēt pat ar konditorejām un kūkām lielveikala plauktā. Līdz šim I.Kupča tortes septiņus gadus cepusi savā virtuvē dzīvojamā mājā Baldonē, par ko liecina karstumā nobrūnējušie cepeškrāšņu stūri. Šogad viņa cer iekārtot savu ceptuvi, taču nezaudējot ne tikai mājražotājas statusu, bet arī pieeju.

Mācījās Youtube

2014.gada decembrī bijušas dienas, kad I. Kupča vienatnē izcepusi pat 15 kūku, lai gan privātmājas virtuvīte ir visai pašaura. Dažādos konkursos viņa iepazinusies ar kolēģēm un konkurentēm no visas Latvijas. Kūku cepēju mūsu valstī netrūkst, viņa secina. I.Kupča ir gada labākās kūkas autore konkursa Latvijas mājas tortes 2013 Zemgales kārtā, savukārt Latgalē ieņēma 3. vietu. Dažādos konkursos dzirdējusi uzslavas un ieteikumus no pavārmākslas līderiem, I. Kupča sāka apzināties, ka hobijs varētu būt arī kaut kas vairāk.

Pirmā pieredze bijusi kūkas realizēt interneta veikalā Dabas dobe. Lielāko noietu gan nodrošina klienti, kas kūkas pasūta, zvanot pašai cepējai. Tagad viņa sākusi meklēt telpas kūku cepšanai ārpus mājas, Rīgā, šim nolūkam cepeškrāsnis jau ir pasūtītas.

Visu rakstu Lielāko lauku torti cepusi Drošības policijai lasiet 19. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru