Citas ziņas

Salaspilī plāno prettrokšņu sienas izveidi gar Daugavpils šoseju

Db.lv, 07.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salaspilī ir sākta sabiedriskā apspriešana par trokšņu samazināšanas pasākumiem gar Daugavpils šoseju, informē pašvaldībā.

Projekta īstenotājs ir valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi". Projekta mērķis ir samazināt lielceļa satiksmes radītā trokšņa ietekmi uz dzīvojamo apbūvi Salaspilī.

Trokšņu sienu veidos trīs posmi. Divos posmos trokšņu barjeru plānots veidot uz mainīga augstuma grunts vaļņa, kura augstums pret esošo zemes virsmu būs 2,7 līdz 4,1 m. Virs vaļņa tiks izbūvēta aizsargsiena, kuras augstums būs no 4 līdz 4,5 metriem.

Posmos no Nometņu ielas līdz Enerģētiķu ielai un no Rīgas ielas līdz Kalnu ielai trokšņu barjeras kopējais augstums virs autoceļa līmeņa plānots no 6 līdz 6,5 metriem.

Posmā no Enerģētiķu ielas līdz Rīgas ielai barjeras augstums paredzēts 4,5 metri. Šajā posmā paredzēts uzstādīt tikai trokšņu aizsargsienu, kas veidota no betona konstrukcijām un krāsainiem akrila paneļiem bez grunts vaļņa izbūves.

Trokšņu sienas izbūves zonā aug 126 koki, kurus paredzēts nocirst. Turklāt pašvaldībai pašlaik nav informācijas, cik kokus vēl ietekmēs būvdarbu process, jo tieši blakus plānotajam valnim atrodas bērzu birzs.

Projektā paredzēti nepieciešamie nosusināšanas risinājumi, lai nepieļautu mitruma režīma izmaiņas un koku stāvokļa pasliktināšanos bērzu birzī, jo esošos meliorācijas grāvjus plānots aizbērt.

Publiskā apspriešana notiks līdz 1.maijam. Iedzīvotāji savus viedokļus var izteikt iesniedzot pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā vai sūtot pa pastu vai elektroniski.

Būvniecības izmaksas sākotnēji tika lēstas 1,37 miljonu eiro apmērā. Būvniecību bija plānots īstenot 2022.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vangažos pie Vidzemes šosejas (A2) šogad par 1,702 miljoniem eiro būvēs prettrokšņu sienu, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Atbilstoši Rīcības plānam trokšņa samazināšanai valsts autoceļiem un tajā ietvertajiem risinājumiem, prettrokšņu siena paredzēta šosejas posmā no 31,15. līdz 32,25.kilometram. Tur tiks izbūvēta dzelzsbetona un trokšņu sienu kombinētā sistēma.

Sienas augstums būs no 3 līdz 5,5 metriem, kopējais prettrokšņu sistēmas garums - 1055 metri.

Trokšņa siena nodrošinās skaņas absorbcijas un izolācijas klasi atbilstoši noteiktajām prasībām.

Iepirkumā par prettrokšņu sienas būvniecību bija pieteikušies divi pretendenti, tiesības slēgt līgumu un veikt būvdarbus ieguva SIA "Tilts" par līgumcenu 1 701 970 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Otra pretendenta, SIA "ACB" piedāvātā līgumcena bija 2 194 246 eiro bez PVN. Prettrokšņu risinājuma projektu par 33 333 eiro bez PVN izstrādāja SIA "Projekts EAE".

Komentāri

Pievienot komentāru