Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15,9% autovadītāju nevadā līdzi saskaņoto paziņojumu, jo ir māņticīgi, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotā statistika.

Savukārt vēl 20% autovadītāju nezina, kur dabūt saskaņotā paziņojuma veidlapas. Tikai nedaudz vairāk nekā 45% autovadītāju ir pārliecināti, ka to automašīnās vienmēr līdzi ir saskaņotais paziņojums.

Lai atvieglotu autovadītāju ikdienu, LTAB izstrādājis un ieviesis mobilā saskaņotā paziņojuma funkciju aplikācijā LTAB OCTA. Jaunā aplikācijas funkcija ļaus CSNg cietušajiem ātri un ērti fiksēt negadījuma apstākļus, norādīt informāciju par iesaistītajām pusēm, apstiprināt datus un elektroniski nosūtīt tos apdrošinātājiem. Ņemot vērā, ka LTAB OCTA aplikācija piesaistīta LTAB uzturētajai OCTA datubāzei, datu ievade cietušajiem prasīs mazāk laika, jo tie saskaņotā paziņojuma protokolā ielasīsies automātiski. Turklāt aizpildītu saskaņoto paziņojumu abas puses varēs autorizēt ar elektronisko parakstu, un tas būs saistošs ikvienam apdrošinātājam.

«Lai arī kopumā saskaņotā paziņojuma popularitāte pēdējo gadu laikā ir ievērojami palielinājusies (salīdzinājumam 53,5% 2009.gadā un 63,9% šī gada pirmajos 9 mēnešos), tomēr LTAB statistika* rāda, ka saskaņoto paziņojumu izmantošanas proporcija Rīgā un citos Latvijas reģionos būtiski atšķiras. Ja Latvijas lielākajās pilsētās ar saskaņotajiem paziņojumiem fiksēto CSNg īpatsvars pārsniedz 70%, tad atsevišķos lauku reģionos, īpaši Latgalē, tas ir 50% un zemāks,» informē LTAB valdes loceklis Juris Stengrevics.

Jaunā saskaņotā paziņojuma funkcija aplikācijā LTAB OCTA jau pieejama Android ierīcēm un to var lejupielādēt Google Play interneta veikalā bez maksas. Savukārt Apple viedierīču lietotājiem saskaņotā paziņojuma funkcija būs pieejama līdz ar nākamo aplikācijas atjauninājumu Apple Store vietnē. «Aicinām autovadītājus lejupielādēt LTAB OCTA aplikāciju savos viedtālruņos jau tagad, kā arī veikt nepieciešamo autorizāciju, lai iespējamā CSNg brīdī saskaņotais paziņojums būtu pa rokai,» norāda J.Stengrevics.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) 2018. gadā īstenotā kampaņa «Mobilais Saskaņotais Paziņojums» (Three steps to safe roads) saņēmusi zelta godalgu pasaules vislielākajā sabiedrisko attiecību jomas konkursā IPRA Golden World Awards 2019 tradicionālo un jauno mediju integrācijas kategorijā. Starptautiskā konkursa žūrija, kuru veidoja 23 valstu pārstāvji, novērtējusi kampaņas unikalitāti un spēju izmantot jaunās tehnoloģijas autovadītāju ikdienas uzlabošanai.

«Tas pierāda, ka arī Latvijā mēs spējam radīt produktus un pakalpojumus, ko augsti novērtē citur pasaulē,» lepojas LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

«Ja pasaules vadošie zinātnieki publicē savus pētījumus starptautiskajos recenzējamajos žurnālos, tad komunikācijas nozares speciālistu augstākais darba kvalitātes novērtējums ir starptautiskais IPRA Golden World Awards. Šis ir jau otrais gads, kad mūsu aģentūra iegūst augstāko novērtējumu prestižajā konkursā, kas tikai vairo motivāciju meklēt jaunus efektīvus un radošus komunikācijas uzdevumu risinājumus,» stāsta komunikācijas aģentūras A.W.Olsen & Partners, kas izstrādāja un realizēja kampaņu «Mobilais Saskaņotais Paziņojums», partnere Olga Kazaka.

Komentāri

Pievienot komentāru