Pakalpojumi

Satikties, tīkloties, ietaupīt - Siguldā izveido kopstrādes telpas

Biznesa Plāns, 17.04.2019

Jaunākais izdevums

Kopsolī Siguldā šogad izveidotas divas kopstrādes telpas. Zaļās villas kvartāla biznesa centrā, kas aktīvi attīstās, divus mēnešus darbojas Zaļās villas kvartāla Coworking, savukārt Siguldas jaunās pils teritorijā kopš janvāra durvis vērusi Coworking Sigulda.

Zaļās villas kvartāla saimnieks Andris Strapcāns smejas, ka divu kopstrādes telpu izveidošana gandrīz vienlaicīgi var būt gan nejaušība, gan likumsakarība.

Eksperimentu laiks

Ideja par biznesa centra un kopstrādes telpu izveidi Zaļās villas kvartālā tapa, jau veidojot kvartāla koncepciju. Lai gan Zaļās villas kvartāla Coworking strādā tikai divus mēnešus, jau ir pirmie strādātāji,kas šeit strādā pastāvīgi, un ir tādi, kas darbojas dažas dienas nedēļā. Kopstrādes telpā darbojas arī Zaļās villas kvartāla birojs. Kopumā šeit var nodrošināt līdz 16 darba vietām, bez darbagalda un biroja tehnikas pieejamības sniedzot arī tādas priekšrocības kā darbavietu pilsētas centrā, bezmaksas autostāvvietu,velonovietnes, 24 stundu piekļuvi pastāvīgajiem klientiem, iespēju piešķirt juridisko adresi. Strādātāju ērtībai ir pieejama chill zona ar labiekārtotu virtuvi, kvalitatīva kafija par pašizmaksu, bezmaksas semināri un pasākumi. Mēneša maksa ir 130 eiro, dienas maksa – 10 eiro, siguldiešiem – astoņi. «Siguldieši izrāda interesi, taču daudziem tas nozīmē pieņemt lēmumu atteikties no līdzšinējiem braucieniem uz Rīgu, tādēļ cilvēki nāk un eksperimentē. Darbu šeit pārbauda arī tie, kas parasti strādā no mājām vai kafejnīcām. Mainīt ierasto kārtību nemaz nav tik viegli,» novērojis Andris.

Līdzās kopš gada sākuma darbojas arī Siguldas Biznesa inkubators. Kvartāla saimnieks stāsta, ka pašlaik gaida kāda tehnoloģiju uzņēmuma vai tā filiāles ienākšanu Siguldā, kam biznesa centrs var piedāvāt modernas un labi aprīkotas telpas, lai kopīgi attīstītu šo jomu pilsētā.

Darbs zeķēs

Coworking Sigulda izveidotājs un līdzīpašnieks Toms Čivčs telpās pārvietojas zeķēs tāpat kā pārējie Coworking Sigulda apdzīvotāji. Toms atzīst – pilsētā bija šādas vietas iztrūkums, taču tikai sakritības dēļ paralēli izveidojušās divas kopstrādes vai koprades telpas. «Siguldas uzņēmējiem bija vajadzīga vieta, kur satikties un tīkloties, sanākt kopā un ģenerēt idejas,» atzīst Toms. Viņa ideja precīzi sapasēja ar Siguldas pašvaldības aicinājumu apdzīvot pils pagalmā atjaunotās vēsturiskās ēkas otro stāvu. «Mana iecere bija izveidot radošu vietu startup uzņēmumiem un frīlanseriem, kas varētu sanākt vienuviet, un līdz ar to Siguldā veidotos auglīga uzņēmēju vide,» stāsta Toms. Coworking Sigulda vēra durvis janvārī, pa šo laiku piesaistot uzmanību arī kā semināru, meistarklašu, lekciju norises vieta. Nupat šeit viesojās mūzikas menedžere Guna Zučika, kas stāstīja par savas dzīves veiksmes stāstu ar grupu Prāta Vētra. No pašvaldības īrētās telpas pielāgotas atvērtam kopstrādes birojam, kur ir iespējams uzņemt arī pasākumus. «Vairāki interesenti darbojas pie mums jau pāris mēnešu, tajā pašā laikā pie mums strādā arī studenti, kas raksta savus bakalaura darbus un pavada šeit tikai vienu dienu. Tāpat pie mums uzņēmumi rīko komandas tikšanās,» stāsta Toms.«Visvairāk gaidām vietējo publiku, kas novērtētu šīs vietas mājīgumu, kur jaunajiem uzņēmumiem nākt un veidot savu biznesu,» stāsta Toms.

Visu rakstu lasiet 17. aprīļa laikrakstā Dienas Biznesa pielikumā Biznesa Plāns, vai meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Iepazīt, pieņemt, iemīlēt un atgriezties

Anda Asere, 21.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zaļās villas kvartāls Siguldā ir kas jauns un prasa laiku, lai cilvēki to iepazītu un pieņemtu. SIA "Green Villa" darbojas kā operators un teritorijas saimnieks, veidojot vidi un iedzīvinot vērtības.

"Mums ir vairāk tāda kā sociālās uzņēmējdarbības forma. Ir komercpuse un arī daļa, kas neko nepelna, bet rada saturu, iedzīvina mūsu vērtības dzīvē – pasākumi un tādas infrastruktūras veidošana, lai te būtu cilvēkiem interesanti ne tikai biznesa ziņā, bet arī ikdienā, lai sniegtu vietējai kopienai nozīmīgu un vērtīgu pienesumu," žurnālam "Dienas Bizness" saka Andris Strapcāns, Siguldas Zaļās villas kvartāla attīstītājas SIA "Green Villa" īpašnieks.

Zaļās villas kvartāla kompleksā ir trīs ēkas ar kopējo platību 2000 m2 – Zaļā villa, Sakaru ēka jeb bijusī sakaru centrāle un garāžu komplekss. Zaļā villa ir senākā koka ēka Siguldā, kuras viena daļa jau tiek izmantota, bet pārējā notiek atjaunošanas darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgus attīstības plānus Ķīpsalas apkaimei būvniecības skicēs uzzīmējuši Igaunijas uzņēmums “Hauser grupp”, ar mērķi mazāk apbūvētā, zaļas vides un ūdens ieskautā vietā Pārdaugavā radīt jaunu kvartālu dzīvošanai.

Jaunās dzīvojamās mājas Zunda kanāla krastā spilgti raksturos ne tikai interesantā vietas izvēle, bet arī Latvijas tirgum netipiska un neredzēta arhitektūra.

Zunda kanāla apkārtnei piemīt līdz šim neatklāts potenciāls un nepavisam nav sarežģīti nosaukt iemeslus, kāpēc topošajiem projekta iedzīvotājiem nebūs jānožēlo tieši šādas lokācijas izvēle, plānojot savu ideālo pilsētas mājokli. “Zund City Garden” - tas nav stāsts par to, kā jau sablīvētā mikrorajonā “iespiest” kārtējo dzīvojamo māju. Tas ir stāsts par to, kā drosmīgu ideju rezultātā līdz šim nepopulāru apkaimi pārvērst par pieprasītu un mūsdienīgu vidi dzīvošanai, kas sniegtu iespēju izbaudīt pilsētas dzīves priekšrocības jaunā kvalitātē.

Komentāri

Pievienot komentāru