Nekustamais īpašums

Šeflers atjauno Ķirsona muižu un nojauc visu Viešūra kalnā sacelto

Dienas Bizness, 28.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viešūra kalnā viss uzņēmēja Gunāra Ķirsona laikā saceltais nojaukts un ielikti pamati jaunām būvēm. Tikmēr Ķirsona lolotajā muižā notiek atjaunošanas darbi, raktsa Latvijas Avīze.

Db.lv jau ziņoja, ka viena no Latvijas gleznainākajām vietām, blakus Gaiziņkalnam, kurā līdz šim saimniekoja uzņēmējs Gunārs Ķirsons, nonākusi Krievijas izcelsmes oligarha Jurija Šeflera īpašumā.

Tagad īpašums pieder miljonāram Jurijam Šefleram, kurš Latvijā zināms kā akciju sabiedrības Latvijas balzams lielākais īpašnieks. Viņš pie Viešūra ezera saimnieko jau gadu, pa šo laiku mēģinot piepirkt klāt jaunus zemes īpašumus un daudz ko mainot Ķirsona padarītajā.

Šeflera nolīgtais izpilddirektors Juris Sitko stāsta, ka Viešūra kalnā viss Ķirsona laikā saceltais nojaukts un ielikti pamati jaunai kafejnīcai, trenažieru zālei un starptautiska izmēra sporta spēļu zālei.

Viens no Viešūra ezera apdzīvotājiem - leģionārs, rakstnieks, politiķis Visvaldis Lācis - stāsta, ka, tāpat kā Ķirsons savulaik gribējis nopirkt apkārtējos īpašumus, arī Šeflers sūtījis savus cilvēkus apkārt.

Kāds Šeflera aģents bijis arī pie Rīgas domes Pārdaugavas izpilddirekcijas izpilddirektora Māra Kalves, kurš nepilnus trīs kilometrus no Viešūra ezera apsaimnieko 19 hekt ārus lielo Lejas Indriķēnu saimniecību.

«Man piedāvāja vismaz 2000 latus par hektāru. Lejas Indriķēni, skatoties no autoceļu puses, ir Šeflera īpašumu pusē. Aģents stāstīja, ka Šeflers vēlas izveidot vienotu ekociematu un apjozt to ar žogu, salaist zvērus, apsargāt, tāpēc mana zeme viņam esot interesanta,» stāsta M. Kalve.

«Es nepiekritu, jo pats gribu saimniekot: uzbūvētas trīs ēkas, sastādīti smiltsērkšķi, turklāt īpašumiem šajā vietā vērtība tikai aug.»

Komentāri

Pievienot komentāru