Mazais bizness

Sekojot idejai: No grāmatvedības pie vadības sistēmas

Anda Asere, 21.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākus gadus 24balance.com nodrošināja tiešsaistes grāmatvedības un finanšu uzskaiti, taču klienti vedināja uz domām, ka ar to vien nepietiek, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Laika gaitā mūsu sistēmas lietotājiem radās dažādas vēlmes, piemēram, savienot to ar internetveikalu. Tehnoloģijas mainās un, apspriežoties ar kolēģiem, sapratām, ka 24balance nevaram to piedāvāt,» saka Mārīte Kurpniece, uzņēmumu vadības mākoņrisinājuma nodrošinātāja SIA PayTraq valdes locekle. Tā kā vecā sistēma netika galā ar to, ko cilvēki vēlējušies, tās īpašnieki izlēma, ka jāveido jauns produkts. «Sapratām, ka jāsāk kaut kas jauns, jo labot veco negribējām. Tāpēc tapa jauna sistēma – PayTraq. Atšķirībā no 24balance PayTraq ir uzņēmumu vadības, nevis tikai grāmatvedības sistēma. «Papildu grāmatvedībai, vēl ir uzņēmuma vadība, vienkāršota klientu vadība un citi bloki, kas nepieciešami tieši Latvijas mēroga mazajiem un vidējiem uzņēmumiem,» saka Mārīte.

24balance bija gan maksas, gan bezmaksas versija ar ierobežotām iespējām. Savukārt PayTraq ir tikai maksas produkts. «Šī ir citāda sistēma, daudz augstāka līmeņa vadības sistēma – tā ir maza ERP (Enterprise Resource Planning – uzņēmumu resursu pārvaldība) sistēma maziem un vidējiem uzņēmumiem un to nevaram atļauties nodrošināt bezmaksas, jo to funkcionalitāti nevar ierobežot,» norāda Mārīte.

Skatās ārpus Latvijas

PayTraq nav paredzēts tikai Latvijas tirgum. Šobrīd jau sākts eksports uz Slovākiju, to izmēģina arī klienti Dienvidāfrikā, Lielbritānijā, citās valstīs, kopumā tādu ir 10. PayTraq izvēlējies tās valstis, par kuru grāmatvedības uzskaites standartiem šīs sistēmas izstrādātājiem bija zināms. Turklāt uzņēmumam ir svarīgi, lai konkrētajā valstī tam būtu partneri, kuri var palīdzēt ar klientu apkalpošanu viņu valodā.

PayTraq sadarbojas arī ar ārzemju uzņēmumiem, kam ir meitasuzņēmumi vai filiāles Latvijā, jo tie vēlas tiešsaistē redzēt «meitas» darbības. Mātes kompānijai nav jāprasa, lai meitas uzņēmuma grāmatvedis sagatavo bilanci angļu valodā, to var izdarīt paši PayTraq sistēmā, uzklikšķinot un iegūstot aktuālo bilanci, peļņas un zaudējumu aprēķinu vai naudas plūsmu.

Visu rakstu No grāmatvedības pie vadības sistēmas lasiet 21. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru