Būve

Selva būve apgrozījums krities, peļņa augusi

Gunta Kursiša, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Sabiedrisko un ražošanas ēku vispārējās celtniecības un specifiskās celtniecības tehnikas nomas uzņēmums SIA Selva būve 2012. gadā attiecībā pret 2011. gadu pieredzēja apgrozījuma kritumu 9,2% apmērā, savukārt uzņēmuma peļņa ir pieaugusi, liecina Lursoft dati.

Selva būve apgrozījums 2012. gadā veidoja 9,2 miljonus Ls, savukārt 2011. gadā kompānija apgrozīja 10,2 milj. Ls. SIA Selva Būve peļņa pēc nodokļu nomaksas 2012. gadā pieaugusi no 237 tūkst. Ls līdz 330 tūkst. Ls.

SIA Selva būve šogad cer piesaistīt jaunus klientus, kas nodrošinātu arī uzņēmuma apgrozījuma pieaugumu.

SIA Selva būve reģistrēta 2004. gada vidū, uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Rolands Orlovskis, kuram, kā liecina Lursoft informācija, pieder daļas sešos uzņēmumos, tostarp SIA Asara nams, SIA Selva īpašumi u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija «Selva Būve» ekspluatācijā nodevusi daļu no «Mežaparka Rezidences» kompleksa, investīcijām projekta attīstībā sasniedzot 2 miljonus eiro, informē «Selva Būve».

«Selva Būve» veica četru «Mežaparka Rezidences» privātvillu būvniecību.

«Mežaparka Rezidences» projekts tapis iedvesmojoties no Mežaparka vēsturiskā un dabas mantojuma. Kompleksa 1. kārtu veido trīs villas, sešas dvīņu villas, septiņas rindu mājas, trīs mazstāvu, 2 dzīvokļu mājas un biroju ēka. Villu konceptus izstrādājuši arhitekti - Andris Kronbergs, Reinis Liepiņš, Gatis Didrihsons un citi.

««Mežaparka Rezidences» ir viens no arhitektūras un būvniecības projektiem, kur savijas vairāku nozares profesionāļu kopdarbs,» komentēja «Selva Būve» valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis.

Projekta ietvaros «Selva Būve» nodrošināja četru villu būvniecības darbus – «Villa Helenia» ar vairāk nekā 410 kvadrātmetru platību, «Villa Lavanda», kuras kopējā platība sasniedz 366 kvadrātmetrus, kā arī dvīņu villas «Camellia», vienas puses platībai sasniedzot 285 kvadrātmetrus, bet otrai – 254 kvadrātmetrus. Katras villas projekts veidots pēc individuāla arhitekta «rokraksta».

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Selva Būvei lielākais apgrozījums tās pastāvēšanas vēsturē

Dienas Bizness, 07.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija Selva Būve pērno gadu noslēgusi ar 18 035 982 EUR apgrozījumu, kas ir pieaudzis, salīdzinot ar 2012. gadu, par 27%. Pērn uzņēmumam uzlabojušies arī peļņas rādītāji, kas ir 621 727 EUR vai par 25% vairāk nekā 2012. gadā.

Rolands Orlovskis, Selva Būve valdes priekšsēdētājs, gan norāda: «Neskatoties uz to, ka būvniecības apjomi pieaug, tie joprojām atpaliek no pirmskrīzes līmeņa. Domāju, ka celtniecības nozarē tie zelta gadi, kādus visa nozare piedzīvoja burtiski pirms pieciem gadiem, neatgriezīsies vairs nekad. Šodien milzu apjomi un nepārdomātas būves nomainījusi kvalitāte, pārdomāti projekti un ekonomiskajai situācijai atbilstošas cenas.»

Viņš pauž gandarījumu, ka pērn Selva Būve «piedzīvojusi lielāko uzrāvienu savā pastāvēšanas vēsturē».

Ņemot vērā pērnā gada rezultātus, kā arī šobrīd jau uzsāktos projektus, plānots, ka Selva Būve apgrozījuma apjoms 2014. gadā pieaugs vidēji par 40 %, salīdzinot ar pērno gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par 1,9 miljoniem sāk būvēt New Hanza City īslaicīgas lietošanas biroju ēku un autostāvvietu

Lelde Petrāne, 26.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ SIA Selva Būve uzsākusi New Hanza City biroju ēkas un autostāvvietas būvniecību Rīgā, Pulkveža Brieža ielā 28a. Objektu plānots nodot ekspluatācijā 2013. gada rudens nogalē, un tā līguma summa ir aptuveni 1,9 miljoni latu.

Rolands Orlovskis, Selva Būve vadītājs, skaidro: «2013.gada 1. martā kā galvenais uzņēmējs esam noslēguši līgumu ar pasūtītāju SIA New Hanza City par objekta Īslaicīgas lietošanas biroju ēkas un pagaidu autostāvvietas būvniecību. Tā būs koka karkasa divstāvu ēka ar pilnu apdari un komunikācijām, kas piemērota biroju vajadzībām. Šonedēļ objektā uzsākti zemes darbi un tiek ierīkots būvlaukums.»

Īslaicīgas lietošanas biroju ēka ir pagaidu objekts, kamēr tiks būvēts biznesa kvartāls un bankas centrālais birojs.

Selva Būve darba uzdevums ir šīs ēkas būvniecība, bet pēc tam tas būs pasūtītāja īpašums un lēmums par tālāko

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Selva Būve kāpinājusi gan peļņu, gan apgrozījumu

Žanete Hāka, 15.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības uzņēmuma SIA Selva Būve apgrozījums pērn palielinājies par 38,01%, sasniedzot 18,238 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Līdz ar apgrozījumu palielinājusies arī uzņēmuma peļņa. Gada pārskatā publicētie dati liecina, ka aizvadītajā gadā SIA Selva Būve peļņa palielinājusies par 8,8%, sasniedzot 512,266 tūkstošus eiro.

SIA Selva Būve vadība norāda, ka šogad tās mērķis ir piesaistīt jaunus klientus, nodrošinot apgrozījuma pieaugumu. Jānorāda, ka uzņēmuma mērķis ir kļūt par vadošo būvniecības uzņēmumu Latvijas tirgū.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA Selva Būve šogad atzīmē savu desmito dzimšanas dienu, uzņēmums reģistrēts 2004.gada 1.jūnijā. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rolands Orlovskis, kuram bez SIA Selva Būve pieder daļas vēl piecos uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta ar foto - Maxima jaunbūvē Imantā konstatē pārkāpumus; aptur būvatļauju

LETA, Db.lv, 28.11.2013

Topošā veikala "Maxima" ēka Dammes ielā, kurai konstatēto pārkāpumu dēļ ir apturēta būvatļauja.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Imantā, Dammes ielā 35a, topošā veikala Maxima jaunbūvē konstatēti vairāki pārkāpumi, tāpēc objektam apturēta būvatļauja, pastāstīja Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

[Ziņa papildināta ar Selva būve komentāru]

Apsekojot objektu, konstatēta patvaļīga būvniecība, kā arī vairums nepilnību kvalitātes kontrolē.

Veikala vitrīnu dalījums neatbilst projektam, tāpēc tā uzskatāma par patvaļīgu būvniecību, un Rīgas domes Administratīvo pārkāpumu komisija lems par soda piemērošanu. Ēkas un tās labiekārtojuma novietojums dabā neatbilst projektā paredzētajam - tas būs jānovērš, veicot izmaiņas būvprojektā.

Būvinspektori konstatējuši, ka Maxima būvniecības gaitā nav dokumentēti būvskrūvju montāžas savienojumu kontroles rezultāti, tāpat nav veikta betona kvalitātes kontrole pamatiem. Nav arī dokumentu, kas apstiprina betona stiprību, norādīja I. Vircavs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Selva būve: Rīgas dome sākusi raganu medības; informācija par pārkāpumiem nav precīza

Gunta Kursiša, 29.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Analizējot vakardienas notikumus, rodas sajūta, ka Rīgas dome šobrīd sākusi raganu medības pret būvniekiem, sniedzot medijiem priekšlaicīgu un ļoti neprecīzu informāciju,» pauda Selva būve valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis.

Tāpat Selva būve ir aicinājusi Rīgas pilsētas būvvaldi precizēt vakar, 28. novembrī, izplatīto informāciju, kurā minēta «virkne it kā Rīgas pilsētas būvvaldes konstatēto pārkāpumu veikala Maxima jaunbūvē, Dammes ielā 35a, Imantā».

Būvinspektors veica ierakstu būvniecības žurnālā, kurā viņš fiksēja tikai dažas no pirms tam medijiem publiskotajām atkāpēm vai, kā uzsver Rīgas pilsētas būvvalde, pārkāpumiem, norāda Selva būve pārstāvji.

«Konstatētas atkāpes no akceptētā būvprojekta, kas skar fasādes stiklojumu, labiekārtojumu un ūdensvada izbūvi. Visas šīs atkāpes nekādā veidā neietekmē būves drošību un visas konstatētās izmaiņas veiktas autoruzraudzības kārtībā,» norāda Selva būve pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piektdienas intervija ar Rolandu Orlovski, būvkompānijas Selva būve un mednieku centra Purnavu muiža īpašnieku

Lelde Petrāne, 10.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv, atjaunojot senu tradīciju, ar šodienu aizsāk piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmumu vadītājiem sniegs atbildes uz šiem jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Pirmais atbildes mums sniedz Rolands Orlovskis, būvkompānijas Selva būve un mednieku centra Purnavu muiža īpašnieks:

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Mans bizness saistīts ar diviem maniem hobijiem – būvniecību (Selva būve) un medībām (Purnavu muiža). Tāpēc varu teikt – darbs ir mans hobijs.

Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Iepriecina nozares izaugsme, progress, jaunāko tehnoloģiju izmantošana. Būvniecības nozare attīstās līdzi laikam. Apbēdina fakts, ka valsts pārvaldes un politiskie pārstāvji šobrīd vienoti kritizē būvniecības nozari, neinteresējoties par veselīgu tās attīstību. Dažu atbildīgo institūciju izteicienus par būvniecības nozari es izjūtu kā spļāvienu sejā. Jā, ir notikusi traģēdija. Taču nedrīkst nolīdzināt visu nozari, aizmirstot, ka tieši būvnieki ir vieni no lielākajiem nodokļu maksātājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Papildināta ar FOTO: Latvijas Jūras medicīnas centrs Radioloģijas nodaļas būvniecībā ieguldīs 1,11 miljonus eiro

Žanete Hāka, 25.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Jūras medicīnas centrs investēs 1,11 miljonus eiro Radioloģijas nodaļas būvniecībā, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

Turpmāko gadu laikā ieguldot vēl papildu līdzekļus dažādu medicīnas iekārtu iegādē un speciālistu apmācībā, centrs uzsāk inovatīvu ļaundabīgo audzēju diagnostikas un terapijas centru Austrumeiropā.

Sadarbībā ar Kodolmedicīnas klīniku ir izveidota arī Baltijas līmenī vienīgā Radiofarmācijas laboratorija.

Projekta mērķis ir veicināt onkoloģisko izmeklējumu un ārstniecības pakalpojumu pieejamību Latvijā, kā arī attīstīt valsts un privātā sektora sadarbību medicīnas pakalpojumu sniegšanā iedzīvotājiem, tādējādi veicinot onkopacientu kvalitatīvas un darbspējīgas dzīves pagarināšanu.

Latvijā ik gadu ļaundabīgi audzēji tiek atklāti aptuveni 11 000 iedzīvotāju, bet aptuveni 6 000 cilvēku ik gadu mirst no onkoloģiskām saslimšanām. Augstās mirstības dēļ Latvija katru gadu zaudē aptuveni par 3,9% vairāk darbspējīgu cilvēku, nekā tas ir vidēji Eiropas Savienībā. Tas liecina par vēža diagnostikas un terapijas pakalpojumu aktualitāti. Līdz ar LJMC projekta īstenošanu Latvijas iedzīvotājiem konkrētas grupas onkoloģiskie izmeklējumi būs finansiāli pieejamāki, kā arī nebūs jāmēro ceļš uz citām Eiropas valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Arī Homburg Mežciema tirdzniecības centra jaunbūves dokumentācijā atklātas nepilnības

LETA, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veicot pārbaudi SIA Homburg Bikernieku Properties Mežciemā attīstītā tirdzniecības centra jaunbūvē, Rīgas pilsētas būvvalde atklājusi vairākas nepilnības būvobjekta dokumentācijā, informēja būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Apsekošanas brīdī būvobjektā nebija atrodams autoruzraudzības darbu žurnāls, savukārt būvdarbu žurnālā konstatētas nepilnības. Tāpat būvinspektori objektā nav atraduši nepieciešamos būvskrūvju montāžas savienojumu kvalitātes kontroles rezultātus.

Vircavs norādīja, ka ēka faktiski ir pabeigta, tāpēc attīstītājiem un būvniekiem būs jāvēršas būvvaldē ar iesniegumu par būves gatavību nodošanai ekspluatācijā. Būvvalde atkārtoti pārbaudīs ēkas konstrukcijas un lems par papildu tehniskās ekspertīzes nepieciešamību.

Septembrī Homburg grupa informēja, ka šā gada nogalē Biķernieku ielā durvis vērs jauns Maxima XX lielveikals. Jaunajā ēkā vairāk nekā 4800 kvadrātmetru platībā iecerēts Maxima XX lielveikals, bet aptuveni 700 kvadrātmetros - Super Action sadzīves preču un dažādu mājas lietu tirgotava, kā arī citas mazāka mēroga tirdzniecības vietas. Tirdzniecības centra kopējā platība - ap 7000 kvadrātmetru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Uzsāk vairāku miljonu eiro vērto tenisa centra Lielupe pārbūvi

Rūta Cinīte, 09.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien SIA Tenisa centrs «Lielupe» ir parakstījis līgumu ar būvfirmu SIA Selva Būve par tenisa centra Lielupe pārbūves pirmo kārtu, kuras ietvaros līdz 2018. gada vasaras sezonai tiks izbūvēti 8 tenisa laukumi, viens cietais tenisa laukums, kā arī tiks izbūvēta saimniecības infrastruktūra, tiks veikta teritorijas labiekārtošana, tiks izbūvēta autostāvvieta un inženierkomunikācijas, informē Tenisa centrs «Lielupe» valdes loceklis Elmārs Martinsons.

Tostarp vienam no jaunajiem tenisa laukumiem tiks izbūvētas arī tribīnes un sacensībām atbilstošs apgaismojums. Šodien noslēgtā būvniecības līguma summa ir 2,347 miljoni eiro bez PVN.

Kopumā tenisa centra Lielupe pārbūve notiks trīs kārtās – pēc šogad uzsāktās pirmās kārtas būvniecības pabeigšanas nākamgad tiek plānota jaunās slēgto laukumu halles būvniecība un tiks turpināta teritorijas labiekārtošana. Paredzēts, ka jaunā tenisa halle tiks pabeigta 2018. gadā. Savukārt trešajā kārtā, kas atkarībā no budžeta iespējām tiks īstenota tuvākajos gados, tiks veikta esošās slēgto laukumu halles pārbūve un tiks savienotas abas – jaunā un pārbūvētā esošā - tenisa halles. Tāpat plānots, ka centrālajam laukumam tiks izbūvētas tribīnes 500 sēdvietām, kuru skaitu ar saliekamu tribīņu palīdzību varēs palielināt līdz 3000 sēdvietām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompānija SIA Selva Būve ir uzsākusi vēsturiskās ēkas Elizabetes ielā 18, Rīgā rekonstrukciju. Ēkā tiks izveidoti augstas klases dzīvokļi un komercplatības tās pirmajā stāvā. Objekta pasūtītājs ir SIA Transit Tandem.

Rolands Orlovskis, Selva Būve vadītājs, skaidroja: «Ēka Elizabetes ielā 18 ir vēstures piemineklis – tā celta 1885. gadā un mūsu uzdevums ir tās rekonstrukcija, saglabājot tās fasādes vēsturisko izskatu. Ēkā tiks izveidoti augstas klases dzīvokļi, kā arī koplietošanas telpas ar ekskluzīvu apdari. Darbus objektā paredzēts pabeigt 2014. gada pavasarī.»

Selva Būve objektā veiks galvenā būvuzņēmēja funkcijas, darba uzdevums ir ēkas rekonstrukcija, saglabājot tās fasādes vēsturisko izskatu.

Ēkā tiks veikti demontāžas darbi nenesošajām starpsienām un starpstāvu pārsegumiem līdz sijām, tiks izbūvēti jauni starpstāvu pārsegumi un veikta sienu izbūve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Būvnieks: kopš uzturēšanās atļauju kvotu ieceres atbalsta apturēti vairāki rekonstrukcijas projekti

Gunta Kursiša, 17.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kopš valdības vīri un sievas piekāpušies Nacionālās apvienības prasībām ieviest kvotas termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanā, ir jau apturēta iecere par vairāku nekustamo īpašumu rekonstrukcijas uzsākšanu,» pauž būvniecības uzņēmuma Selva būve valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis.

Viņš norāda, ka tā ir bijusi «absurdākā politiskā ideja pēdējo desmit gadu laikā, kas iznīcināja ekonomikas izaugsmes labāko risinājumu».

«Jau pavisam drīz Latvijas ekonomika uzskatāmi izjutīs kvotu ieviešanas sekas – būvniecības un nekustamā īpašuma nozares attīstības samazināšanos, kas rezultēsies ar treknu mīnusu daudzu maciņos. Ieskaitot valsts kasi,» uzskata R. Orlovskis.

Selva būve vadītājs uzskata, ka Nacionālās apvienības prasībām «nav nekāda ekonomiskā pamatojuma». Tāpat arī neesot veikts neviens pētījums, kas apliecinātu šīs politiskās apvienības izteikto bažu pamatotību. «Rezultātā nozare, kas pamazām atveseļojās pēc krīzes un tikai pērn atkal sāka atgūties, atkārtoti tiek grauta. Jāpiemin, ka šī ir valsts ekonomikai stratēģiski svarīga nozare, kas ik gadu valsti atbalsta ar miljonos latu nomaksātiem nodokļiem,» pauda R. Orlovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Murjāņu sporta ģimnāzijā (MSĢ) piektdien svinīgā ceremonijā tika atklāta rekonstruētā sporta halle.

Halles renovācijas darbi tika sākti 2015.gada jūlijā, un tos veica būvuzņēmums Selva būve, kas rekonstruēja arī skolas fasādi. Halles būvniecībā ieguldīti aptuveni 2,5 miljoni eiro, bet kopā ar fasādes rekonstrukcijas darbiem izmaksas bija nedaudz virs trīs miljoniem eiro.

Renovācijas projektu izstrādāja 5.iela projektētāja Jeļena Krasnorucka.

Tāpat pie skolas galvenās ieejas ir izveidota olimpiešu plāksne, uz kuras iegravēti to MSĢ audzēkņu vārdi un uzvārdi, kuri piedalījušies olimpiskajās spēlēs.

Atklāšanas pasākumā piedalījās izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), Saeimas sporta apakškomisijas pārstāvis Jānis Upenieks (V), aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs, kā arī "Selva būve" valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis un projekta vadītājs Gints Caunītis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saldus novada dome un SIA "Selva Būve" parakstījusi būvdarbu līgumu par Saldus pamatskolas piebūves būvniecību, informē Saldus novada pašvaldība.

Tuvākajā laikā tiks uzsākti piebūves būvdarbi.

Plānotajā projektā Saldus pamatskolai tiks būvēts jauns skolas korpuss ar savienojumu uz esošo ēku, demontētās ēkas vietā. Jaunajā ēkā tik izveidots telpu bloks ar dabaszinību, moderno tehnoloģiju/valodu kabinetiem, praktisko darbu laboratorijām un mājturības telpām.

Pēc būvdarbu pabeigšanas, jaunizbūvētajā ēkā būs nodrošināta vides pieejamība, ēka aprīkota ar ergonomiskām mēbelēm, moderniem IT risinājumiem un tehnoloģijām.

Būvdarbu rezultātā tiks uzbūvēta zema enerģijas patēriņa ēka un uz ēkas tiks uzstādītas arī saules baterijas. Projekta laikā tiks veikta arī apkārtnes labiekārtošanas darbi.

Būvdarbus veiks SIA "Selva Būve", autoruzraudzību nodrošinās SIA "Baltex Group" un būvuzraudzību - SIA "Būves birojs".

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Augošo būvizmaksu dēļ četri būvnieki atsakās arī no Riga Makerspace projekta

Db.lv, 03.11.2021

Kādreizējo Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma ēku Aristida Briāna ielā 13, Rīgā, iecerēts pielāgot kopumā sešu Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Latvijas Mākslas akadēmijas izglītības programmu vajadzībām, izveidojot atbilstošas jaunu produktu paraugu izgatavošanas jeb prototipēšanas darbnīcas.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinājusi jaunu iepirkumu prototipēšanas darbnīcas "Riga Makerspace" izveidei, jo pretendenti - SIA "Selva būve", SIA "Reaton", personu apvienība "P un P" un AS "UPB" ir atteikušies no ieceres īstenošanas neparedzēti straujo būvmateriālu cenu un darbu izmaksu kāpuma dēļ, informē VNĪ.

Šogad izsludinātajā iepirkumā par prototipēšanas darbnīcas "Riga Makerspace" izveidi tika saņemti 11 būvnieku piedāvājumi. Par iepirkuma uzvarētāju ar līgumcenu 6,37 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), tika atzīta "Selva būve", taču būvuzņēmējs atteicās no tiesībām slēgt līgumu par ieceres īstenošanu, savu lēmumu pamatojot ar izmaiņām tirgus situācijā.

Cenu kāpuma dēļ UPB un Pillar Contractor atteikušies no Tabakas fabrikas projekta 

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludina jaunu iepirkumu Tabakas fabrikas kvartāla 1.posma...

Piedāvājumus ir atsaukuši arī citi pretendenti, kuri piedāvājuši saimnieciski visizdevīgākos piedāvājumus - "Reaton", personu apvienība "P un P" un "UPB". Kā iemesli piedāvājumu atsaukšanai tiek minēti izmaksu neatbilstība faktiskajai tirgus situācijai, kā rezultātā atklātā konkursa nolikumā paredzētos darbus par būvnieku iepriekš piedāvātajām cenām nav iespējams īstenot.

Iepirkuma komisija nolēma pārtraukt iepriekš izsludināto iepirkumu un izsludināt jaunu. Jaunajā iepirkumā būvdarbu izpildes termiņš ir 18 kalendārie mēneši no iepirkuma līguma noslēgšanas dienas.

Kādreizējo Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma ēku Aristida Briāna ielā 13, Rīgā, iecerēts pielāgot kopumā sešu Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Latvijas Mākslas akadēmijas izglītības programmu vajadzībām, izveidojot atbilstošas jaunu produktu paraugu izgatavošanas jeb prototipēšanas darbnīcas, kas ļaus nodrošināt skolēniem un studentiem kvalitatīvu un konkurētspējīgu mācību procesu. Papildus tam tiks ierīkotas mūsdienīgas telpas semināriem un cita veida pasākumiem.

Pagājušajā nedēļā jauns iepirkums izsludināts arī par Tabakas fabrikas kvartāla pirmā posma būvniecības darbiem, jo esošie divi pretendenti - AS "UPB" un SIA "Pillar Contractor" secīgi ir atteikušies no ieceres īstenošanas neparedzēti straujo būvmateriālu cenu kāpuma, būtisko energoresursu izmaksu kāpuma un inflācijas dēļ.

Trijos no četriem pārējiem VNĪ pavasarī izsludinātajiem iepirkumiem ir noslēgti būvniecības līgumi (Leļļu teātra energoefektivitātes paaugstināšana, VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" dekorāciju darbnīcu un mēģinājumu zāļu kompleksa izveide un Dailes teātra skvēra labiekārtošanas darbi). VNĪ vadībā norit darbs pie 54 valstiski nozīmīgiem būvniecības objektiem ar kopējo projektu budžetu vairāk nekā 193 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atkārtotajā iepirkumā piedāvājumus prototipēšanas darbnīcas "Riga Makerspace" izveidei Aristida Briāna ielā 13, Rīgā, iesnieguši deviņi būvuzņēmēji, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi"(VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Piedāvātās līgumu cenas ir sākot no 6,8 miljoniem eiro līdz 8,2 miljoniem eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), pirms aritmētisko kļūdu pārbaudes. Iepirkuma uzvarētāju VNĪ varēs paziņot pēc piedāvājumu izvērtēšanas 2022.gada sākumā.

Augošo būvizmaksu dēļ četri būvnieki atsakās arī no Riga Makerspace projekta 

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinājusi jaunu iepirkumu prototipēšanas darbnīcas...

Piedāvājumus prototipēšanas darbnīcas "Riga Makerspace" izveidei ir iesnieguši SIA "Bildberg", "Eltex un Laguta", pilnsabiedrība "P un S būvniecība", personu apvienība "Multicentrs BL", piegādātāju apvienība "BBA, Tilts, PMK", SIA "Pillar Contractor", pilnsabiedrība "SBSC", SIA "Reaton, LTD" un SIA "Selva būve". Atkārtoti piedāvājumus ir iesnieguši četri būvuzņēmēji, kuri piedalījušies iepriekšējā iepirkumā.

Griškevičs norāda, ka šogad pieredzētais negaidīti straujais izejmateriālu cenu kāpums visus būvniecības procesa dalībniekus pārsteidzis nesagatavotus. Atkārtotais iepirkums ir iespēja būvuzņēmējiem iesniegt piedāvājumus, ņemot vērā izmaiņas tirgus situācijā. VNĪ vēlme ir sākt būvniecību visos trīs radošajos kvartālos iespējami drīz.

Pirmajā prototipēšanas darbnīcas izveides iepirkumā bija pieteikušies 11 būvuzņēmēji. Par iepirkuma uzvarētāju, ar līgumcenu 6,37 miljoni eiro bez PVN, tika atzīta "Selva būve", taču būvuzņēmējs atteicās no tiesībām slēgt līgumu par ieceres īstenošanu, savu lēmumu pamatojot ar izmaiņām tirgus situācijā.

Cenu kāpuma dēļ UPB un Pillar Contractor atteikušies no Tabakas fabrikas projekta 

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludina jaunu iepirkumu Tabakas fabrikas kvartāla 1.posma...

Piedāvājumus atsauca arī citi pretendenti, kuri piedāvāja saimnieciski visizdevīgākos piedāvājumus - "Reaton", personu apvienība "P un P" un "UPB", izvēli pamatojot ar izmaksu neatbilstību faktiskajai tirgus situācijai, kā rezultātā iepirkumā paredzētos darbus par būvnieku iepriekš piedāvātajām cenām nebija iespējams īstenot.

Kādreizējo Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma ēku Aristida Briāna ielā 13 pielāgos kopumā sešu Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Latvijas Mākslas akadēmijas izglītības programmu vajadzībām, izveidojot atbilstošas jaunu produktu paraugu izgatavošanas jeb prototipēšanas darbnīcas, kas ļaus nodrošināt skolēniem un studentiem kvalitatīvu un konkurētspējīgu mācību procesu. Papildus tam tiks ierīkotas telpas semināriem un cita veida pasākumiem.

Jau ziņots, ka 14.decembrī tika atvērti arī Tabakas fabrikas kvartāla pirmā posma attīstības atkārtotā iepirkuma iesniegtie 12 piedāvājumi. Atkārtotajā iepirkumā septiņi no 12 būvuzņēmējiem bija pieteikušies arī pirmajā iepirkumā. Piedāvātās līgumu cenas ir sākot no 3,7 miljoniem eiro līdz 5,4 miljoniem eiro bez PVN.

Paralēli prototipēšanas kompleksa izveidei un Tabakas fabrikas pirmā posma attīstībai, ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu, VNĪ Šķirotavas apkaimē - Meirānu ielā 2, veido VSIA "Latvijas Nacionālās operas un baleta" kultūras telpu un skatuves mākslu dekorāciju darbnīcu kompleksu, kurā šobrīd aktīvi norisinās būvniecības darbi.

Prototipēšanas darbnīcas "Riga Makerspace" attīstības projekta īstenošanai sadarbībā ar Kultūras ministriju piesaistīts finansējums no Eiropas Savienības fondu Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu" un specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās" pasākuma "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās" pirmās projektu iesniegumu atlases kārtas, kā arī valsts budžeta līdzekļi, tostarp Covid-19 finansējums ekonomikas sildīšanai ar ieguldījumiem būvniecībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Gada būve 2018: ievērojamākie objekti Zemgalē

Elīna Pankovska, 04.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis gads Zemgalē būvniecībā aizvadīts salīdzinoši aktīvi, pabeigti gan pērn, gan arī šogad iesākti projekti.

Jau otro gadu būvniecības attīstības tempi Latvijā ir diezgan strauji. Tā, piemēram, lielākajā reģiona pilsētā Jelgavā šogad līdz 1. decembrim ir izsniegtas 196 būvatļaujas, savukārt pagājušajā gadā kopējais izsniegto būvatļauju skaits bija 208. Kopumā reģionā realizēti vairāki pašvaldībām nozīmīgi sporta un kultūras projekti. Zemgalē kopumā ir reģistrēti vairāk nekā astoņi procenti no visiem Latvijas būvniecības uzņēmumiem, liecina Lursoft informācija.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Viens no lielākajiem projektiem, kas šajā gadā pabeigts Zemgalē, ir jaunā Tukuma sporta halle. Kopējās būvniecības izmaksas ir 3,8 milj. eiro. Projekta autors ir SIA Skonto būve, bet būvnieks – SIA Selva būve. Sporta zāle tika nodota ekspluatācijā šā gada augusta beigās. Projekta gaitā ir tapusi jauna sporta halle, kas savienota ar esošo skolas ēku, rekonstruēts stadions, izbūvēts mākslīgā seguma futbola laukums, skrejceļš un ierīkotas vingrošanas iekārtas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Orlovskis: būvuzņēmēji jākontrolē stingrāk, bet būvinženieru sertifikācija ir formalitāte

Gunta Kursiša, 26.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Reizēm šķiet, ka valsts pārvaldes pārstāvji aizmirst, ka strādājam vienotā Eiropas Savienības (ES) tirgū, radot birokrātiskas kontroles sistēmas un apgrūtinot būvinženieru darbu un konkurētspēju,» uzskata būvkompānijas Selva būve valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis, norādot, ka būvinženieru sertifikācija ir birokrātiska un neefektīva.

Jaunajā Būvniecības likumā jāatceļ obligātā būvinženieru sertifikācija, vienlaikus nosakot lielāku atbildību būvuzņēmējiem, kas vēlas strādāt gan pašmāju, gan vienotajā ES tirgū, norāda būvuzņēmējs.

Katra Eiropas valsts pati regulē būvinženieru sertifikācijas un reģistrācijas jautājumus, tā nav stingri reglamentēta ES līmenī. «Latvijas būvinženieru sertifikācijas process, salīdzinot ar citām ES dalībvalstīm, ir sarežģīts, dārgs un rada šķēršļus gan būvuzņēmēju, gan arī speciālistu darbam,» stāsta R. Orlovskis.

Saskaņā ar Latvijas Būvniecības likumu, arhitektiem, būvinženieriem un būvtehniķiem (visas minētās ir tā saucamās reglamentētās profesijas) patstāvīgam darbam šajās profesijās nepieciešams būvprakses vai arhitekta prakses sertifikāts jeb darba atļauja - minētos sertifikātus piešķir uz pieciem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Latvijas būvnieku TOP 25

U. Andersons, L.Vaivare, V. Lēvalde, Z. Zablovska, 07.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības tirgū pērn izvirzījies jauns līderis – ilggadējo līdzšinējo pirmās vijoles spēlētāju Skonto būvi no troņa pērn gāzis Re&Re. Tā apliecina 2013. gada būvuzņēmumu darbības rezultātu operatīvie dati.

Lai arī pērn pār būvniecības nozari krita vairākas tumšas ēnas, lielākoties skaitļi uzrāda pozitīvas tendences, tiesa, netrūkst arī zaudētāju. Vairāku kompāniju apgrozījums ir būtiski pieaudzis, sasniedzot pirmskrīzes rādītājus vai pat pārsniedzot visu iepriekšējo gadu līmeni. Zīmīgi, ka būvnieku peļņas rādītājos mīnusu pērn nav vispār – visi TOP 25 uzņēmumi ir strādājuši ar peļņu.

Kāpumi un kritumi

Izvērtējot pagājušā gada rezultātus, straujāko kāpumu apgrozījumā pārliecinoši uzrāda divi uzņēmumi – a/s LNK Industries (+183,8%), vienā piegājienā pakāpjoties topā no 20. uz 7. vietu, un SIA Re&Re (+107,2%), kas pacēlusies no 7. uz 1. vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Būvnieku pratināšanas ēnā sadalītas Būvindustrijas lielās balvas

Zane Atlāce - Bistere, 04.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceremonijā VEF Kultūras pilī 3.septembra vakarā 12 būvniecības nozares profesionāļi saņēmuši Būvindustrijas lielo balvu – «Pamatakmeni».

Simboliskās balvas darinājuši māksliniece Katrīna Vasiļevska un arhitekts Andris Vītols. «Te viss ir īsts. Latvijas laukakmeņi, kurus palīdz lasīt mazie talcinieki, egles pamatne, uz kuras stiprināts akmens. Tikpat īsts un pamatīgs kā balvu saņēmēji – gan seniori, gan gada titula ieguvēji,» saka Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume.

Kategorijā «Mūža ieguldījums būvindustrijā» «Pamatakmeni», diplomu un nozīmīti saņēma: Jānis Krastiņš, Dr. habil. arch, RTU Arhitektūras fakultātes Arhitektūras vēstures un teorijas katedras profesors; Andris Krēsliņš, RTU Būvniecības un inženierzinātņu fakultātes Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūta Siltuma inženierijas un tehnoloģijas katedras vadošais pētnieks; Ija Niedole, „IMINK» un „IMINK1» valdes locekle; Juris Tervits, «LBS – konsultants» izpilddirektors, prokūrists; Sergejs Gridņevs, «TILTS» valdes priekšsēdētājs; Andrejs Magaznieks, «Būvalts R» valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apbalvojuma "Būvindustrijas lielā balva 2020" galveno balvu kategorijā "Gada arhitekts" saņēmuši Ilze un Reinis Liepiņi no SIA "Sudraba arhitektūra," informē Latvijas Būvinženieru savienība.

Viņi arī apbalvoti kategorijā "Gada inženieris". Kopumā būvindustrijas lielo balvu – "Pamatakmeni" - saņēma 12 būvniecības nozares profesionāļi.

Kategorijā "Mūža ieguldījums būvindustrijā" balvu saņēma: pensionēts arhitekts, arhitektūras doktors Gunārs Asaris; SIA "Celmiņa būvkonstrukciju projektēšanas birojs" valdes priekšsēdētājs Valters Celmiņš; Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Arhitektūras un būvniecības katedras asociētais profesors Andris Šteinerts; SIA "Inženierbūve" valdes loceklis, tiltu inženieris Andris Gailis; Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes priekšnieka vietnieks, galvenais būvuzraugs Leonards Dubkevičs; Rīgas Celtniecības koledžas kursa Būvkonstrukcijas docētāja, studentu pētījumu vadītāja, būvnieku grupu kuratore Rūta Vanaga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Latvijas Būvniecības Gada balvas 2019 laureāti

Zane Atlāce - Bistere, 11.03.2020

GRAND PRIX balva kā vērienīgākais un nozīmīgākais 2019.gada projekts - jaunā kultūrtelpa Hanzas perons, kas jau paspējis iegūt starptautisku profesionāļu atzinību. Objekta tapšanas komanda pasūtītājs Pillar Development, projekts Reinis Liepiņš un Sudraba Arhitektūra, būvnieks Pillar Contractor, būvuzraudzība Būvuzraugi LV

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" sadalītas konkursa "Latvijas Būvniecības Gada balva 2019" godalgas.

Lielākajam būvju izvērtēšanas konkursam Latvijā bija iesniegti 162 pieteikumi 10 nominācijās. Konkursā piedalījās arī ārzemju objekti, kuru tapšanā iesaistīti Latvijas pilsoņi - būvniecības speciālisti.

Balvas ieguvušos objektus, kā arī GRAND PRIX balvas ieguvējus skatiet raksta galerijā!

Konkursā tika noskaidroti arī Latvijas gada inženieri būvniecībā. Nominācijā "Jaunais speciālists" 1.vietā Mārtiņš Šahno, Firma L4; 2.vietā Ivars Vemanis, Rīgas tilti; 3.vietā Viktors Borisovskis, Skonto būve.

Nominācijā "Būvdarbu vadītājs" 1.vietā Arnis Rietums, KOOL Construction; 2.vietā Ivars Kājiņš, LNK Industries; 3.vietā Uldis Griķis, Pillar

Atzinība Māris Rorbahs, Pretpils.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 7. aprīlī, noslēgusies piedāvājumu iesniegšana starptautiskās lidostas Rīga izsludinātajam konkursam par Rīgas lidostas paplašināšanas darbu pirmo kārtu.

Konkurā «VAS Starptautiskā lidosta Rīga pasažieru termināļa paplašināšana 5. kārta – Ziemeļu piestātne, būvniecības 1. kārta» saņemti pieci piedāvājumi no pieciem pretendentiem. Konkursā savus piedāvājumus iesnieguši šādi pretendenti: PA FCC, Selva būve un Principle Energy, PA HOCHTIEF Solutions, ACB, SIA Arčers, SIA Skonto Būve un SIA Re&Re.

«Pēc iesniegto piedāvājumu atvēršanas lidostas Rīga iepirkumu komisija ir sākusi to vispusīgu izvērtēšanu, kas ietver detalizētu tehniskā un finanšu piedāvājuma analīzi un novērtējumu atbilstoši pasūtītāja tehniskā projekta prasībām,» teikts lidostas Rīga pārstāvju paziņjumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Šlesers: Latvijai ir vairākas priekšrocības, lai tā turīgiem krieviem kļūtu par Londonas vai Spānijas alternatīvu

Dienas Bizness, 18.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijai ir vairākas priekšrocības, lai tā būtu pievilcīga alternatīva turīgiem Krievijas iedzīvotājiem, kuri nevar atļauties iegādāties īpašumus Londonā, Spānijā vai Francijā, pauda bijušais politiķis Ainārs Šlesers, raksta mixnews.lv.

«Latvija var kļūt par vietu, kas atrodas Eiropā, kurā īpašumi ir lētāki un dzīve ir lētāka,» pauda bijušais politiķis. Tāpat viņš kā lielu priekšrocību minēja mentalitāti un faktu, ka cilvēki runā gan krievu, gan angļu valodā.

«Es zinu ģimeni, kas vairākus gadus īrēja Jūrmalā māju, līdz iegādājās dzīvokli no latvieša, kas bija bankrotējis un kura vienīgais īpašums bija labs, dārgs dzīvoklis. Dzīvokli latvietis pārdeva par pusotru miljonu eiro, tā atrisinot problēmas ar banku un iegūstot līdzekļus dzīvošanai. Kāpēc mums būtu jāliedz vietējiem iedzīvotājiem pārdot kādu īpašumu, kurš ir nesamērīgi dārgs? Kāpēc ir jāsēž dārgā mājoklī, kuru cilvēks nevar uzturēt?» pauda A. Šlesers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Latvijas Būvniecības gada balvas 2018 laureāti

Zane Atlāce - Bistere, 08.03.2019

Grand Prix. GRAND PRIX balvas kā vērienīgākie un nozīmīgākie 2018.gada projekti saņēma divi objekti. Dziesmu svētku estrādes Mežaparkā pārbūve, Ostas prospekts 11, Rīga. Dziesmu svētku estrādes skatītāju lauks. Būvniecības posms A. Pasūtītājs Rīgas domes Īpašuma departaments. Projekts arhitekts Juris Poga, Arhitekts J. Pogas birojs, arhitekts Austris Mailītis, Mailītis A.I.I.M. Būvnieks PS LNK RERE. Būvuzraudzība Māris Briška, atbildīgais būvuzraugs, Rīgas serviss.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar apbalvošanas ceremoniju kultūras pilī Ziemeļblāzma noslēdzies konkurss Latvijas Būvniecības gada balva 2018, kurā pasniegtas divas grand prix balvas un apbalvoti labākie objekti 10 kategorijās

Konkursam tika iesniegti kopumā 143 pieteikumi, tai skaitā arī ārzemju objekti, kuru tapšanā iesaistīti Latvijas būvniecības speciālisti.

Būvniecības gada balvas ieguvējus skatiet galerijā!

Vienlaicīgi norisinājās arī konkursa Gada būvinženieris Latvijā 2018 rezultātu paziņošana, kura mērķis ir apzināt labākos gada būvniecības speciālistus Latvijā:

Gada Jaunais speciālists 2018:

1.vieta Dmitrijs Aņisko, AS BMGS

2.vieta Aiga Daumane, SIA Firma L4

3.vieta Jānis Ziediņš, SIA Velve

Atzinība Sofija Griņevska, SIA BICP

Gada būvdarbu vadītājs 2018:

1.vieta Juris Latvels, AS LNK Industries

2.vieta Didzis Ķezberis, SIA Norma-S

3.vieta Lolita Koļcova, SIA Selva Būve

Komentāri

Pievienot komentāru