Pakalpojumi

Sevī ir jāinvestē vairāk nekā biznesā

Armanda Vilciņa, 30.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma vadītājs ir kuģa kapteinis – ja viņš stāv uz vietas, arī bizness stāv uz vietas, tāpēc nav jābaidās ieguldīt savā attīstībā.

To intervijā DB norāda SIA Progress You dibinātāja, personības izaugsmes un biznesa trenere Liene Uresina. Viņa uzskata, ka veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatā 80% gadījumu ir psiholoģija – cilvēkiem ir jāsaprot, ka biznesa vidē nekas nav noturīgs, jo pastāv ļoti daudz un dažādu risku.

Tieši domāšanas veids bija tas, kas L. Uresinai palīdzēja neapstāties brīdī, kad viņa zaudēja savu pakalpojumu galveno pārdošanas kanālu – biznesa kontu sociālajā tīklā Instagram.

Jūsu kontam Instagram bija gandrīz 25 tūkstoši sekotāju, kas Latvijas mērogā ir ievērojams skaits. Šobrīd konts ir bloķēts – vai līdz šim ir izdevies saprast, kāpēc šāda situācija izveidojusies?

Mēs katru dienu sūtām pieprasījumus, lai noskaidrotu, kāpēc tā ir noticis, taču līdz šim komunikācija ar Instagram ir bijusi neveiksmīga. Viena no mūsu sākotnējām idejām bija, ka konts ir nozagts, taču, tā kā neviens nepieprasīja izpirkuma maksu, pieļauju, ka konts ir slēgts citu iemeslu dēļ. Pētot līdzīgus gadījumus, esmu secinājusi, ka diemžēl, ja kāds nelabvēlis vairākas reizes ziņo par kontu, robots bez analīzes var pieņemt lēmumu to bloķēt. Vai tā notika arī ar manu kontu – nav skaidri zināms. Šobrīd konkrētas atbildes nav, jo nonākt pie reāla cilvēka, kas Instagram atbild par šo jautājumu, ir teju neiespējami. Jebkurā gadījumā nekādas nelegālas darbības mēs neveicām, tāpēc konta slēgšana mani šokēja. Tas bija liels trieciens, jo Instagram bija arī viens no mūsu galvenajiem pārdošanas kanāliem. Liela daļa uzņēmēju uzliek cerības uz vienu rīku, taču tas nav nemaz tik droši. To pierāda arī mūsu gadījums.

Ko jūs darījāt, lai bizness tomēr neapstātos?

Nevar ienākt uzņēmējdarbībā un cerēt, ka viss vienmēr izdosies, – problēmas bija, ir un būs. Daudzi uzņēmēji to neapzinās, taču ir jāsaprot, ka biznesā ir daudz risku, tāpēc primāri ir jāstiprina sava psiholoģiskā noturība. Biznesa treneris Tonijs Robinss (Tony Robbins) uzskata, ka veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatā 80% gadījumu ir psiholoģija, tikai 20% veido stratēģija. Esmu ļoti daudz strādājusi, lai sakārtotu savu domāšanu un saprastu, ka nekas nav noturīgs. Šis ir mans otrais veiksmīgais bizness, es zinu, kā tas ir, kad tu esi savas dzīves zemākajā punktā.

Visu interviju lasiet 24.augusta žurnālā Dienas Bizness!

ABONĒJIET, lasiet elektroniski vai meklējiet preses tirdzniecības vietās!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #12

DB, 22.03.2022

Dalies ar šo rakstu

Ceļu būvē ir svarīgi jau tuvāko pāris nedēļu laikā tikt skaidrībā par to, kā tiks kompensēts izejmateriālu un degvielas cenu kāpums. Ir cerības uz valsts un pašvaldību gatavību problēmu risināt.

To intervijā Dienas Biznesam apliecina biedrības Latvijas Ceļu būvētājs valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 22. marta numurā:

Statistika. Materiālu inflācija turpina uzvaras gājienu.

Intervija. Kad bitumens vairāk nekā divreiz dārgāks. Intervija ar Biedrība "Latvijas Ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētāju Andri Bērziņu.

Tēma. Būvniecībā ārkārtas situācija.

Valsts politika tikai formējas, materiālu trūkst.

Biznesa ideja. Zīmoliem un preču zīmēm trūkst juridiskas aizsardzības.

Komentāri

Pievienot komentāru