Ražošana

SIA Saukas Kūdra peļņa sarukusi teju divas reizes

Žanete Hāka, 13.03.2015

Jaunākais izdevums

2006. gada vasarā dibinātā uzņēmuma SIA Saukas Kūdra apgrozījums pagājušajā gada sasniedza 3,505 miljonus eiro, liecina Lursoft pieejamie dati.

Vadības ziņojumā atzīmēts, ka aizvadītajā gadā uzņēmuma ražošanas izmaksas palielinājušās par 29,3%, savukārt ražošanas peļņa samazinājusies 35,3% apmērā.

Kūdras ieguves uzņēmuma kapitāldaļas savā starpā patreiz dala Dainis Aļeksējevs un Deņiss Cepeļevs, kuri pilda arī valdes locekļu pienākumus.

Neskatoties uz nelabvēlīgajiem klimatiskajiem apstākļiem un ražošanas izmaksu kāpumu, Saukas Kūdra 2014. gadu noslēdza ar peļņu 594,873 tūkstošu eiro apmērā. Salīdzinot ar 2013. gadu, pērn uzņēmuma peļņa saruka teju divas reizes.

Saukas Kūdras vadība norāda, ka uzņēmums 2011. gadā saņēma jaunu Zemes dzīļu izmantošanas licenci par 147 ha platību kūdras purva apguvi, līdz ar to uzņēmums ir uzsācis un vēl joprojām turpina šo platību sagatavošanu kūdras ieguvei. Tāpat Saukas Kūdra plāno uzstādīt jaunas kūdras pirmapstrādes iekārtas, lai palielinātu kūdras pārstrādes ražošanas kapacitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Saukas kūdra ieķīlā vairākus pamatlīdzekļus

Sandra Dieziņa, 12.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kūdras ieguves kompānija SIA Saukas kūdra ieķīlājusi vairākus pamatlīdzekļus, nodrošinot prasījumus 2,843 miljonu eiro apmērā, ziņo Lursoft Klientu portfelis.

SIA Saukas kūdra par labu AS SEB banka ieķīlājusi kopumā septiņas tehnikas vienības.

9.martā reģistrētā komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no kredīta līguma, ko uzņēmums 2014.gadā noslēdza ar banku.

Lursoft izziņa liecina, ka SIA Saukas kūdra kopumā šobrīd ir aktuālas četras komercķīlas.

SIA Saukas kūdra dibināta 2006.gadā, tās pamatkapitāls ir 2840 eiro un tās īpašnieki vienādās daļās (pa 50% pamatkapitāla daļu katram) ir Deņiss Cepeļevs un Dainis Aļeksējevs.

2016.gadā SIA Saukas kūdra apgrozījums bija 3,993 miljoni eiro un tās peļņa pēc nodokļiem bija 168 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 63 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 52 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – AS Halcyon Capital

Žanete Hāka, 15.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Reģistrs reģistrēja 68 komercķīlas, bet 94 tika dzēstas, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 193 miljardi eiro, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 132 miljardi eiro. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 61 miljards eiro.

Lielāko komercķīlu pagājušajā nedēļā devusi AS Halcyon Capital – 66 miljonu eiro vērtībā. Ķīlu ņēmusi AS ALBV Bank.

Otru lielāko komercķīlu devusi SIA Acme Corporation – 7,55 miljonu eiro apmērā. Ķīlas ņēmējs bijusi SIA PR Speciālie projekti.

Trešo lielāko komercķīlu reģistrējusi SIA Saukas kūdra – 2,8 miljonu eiro apmērā un to ņēmusi AS SEB banka.

Savukārt komercķīlu divu miljonu eiro vērtībā devis Vladislavs Drīksne, bet ņēmis – Sergijs Sumarokovs.

Komentāri

Pievienot komentāru