Citas ziņas

Šlesers: apsveram iespēju vērsties Satversmes tiesā

Elīna Pankovska, 21.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar likumu autoceļu uzturēšanai esot jānovirza 80% no degvielas akcīzes likuma, patlaban šīs likums esot pārkāpts, jo autoceļiem novirzītie līdzekļi esot par 160 milj. Ls mazāki nekā vajadzējis būt, intervijā raidījumam 900 sekundes uzsvēra deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Viņš arī norādīja, ka tiek apsvērts vērsties Satversmes tiesā, un šos 160 milj. Ls pietiesāt no valsts, jo tā nepildot likumu. A.Šlesers ir pārliecināts par Satversmes tiesas labvēlīgo lēmumu. Viņš skaidroja, ka šie 160 milj. Ls nebūs kaut kur jāatrod, jo tie jau ir paredzēti ar likumu.

Runājot par budžetu, A.Šlesers norādīja, ka ir jau zināms, ka nākamgad budžetu vajadzēs grozīt. 50 milj. Ls, kas vēl ir jākonsolidē, neesot liela summa, bet toties līdzšinējais budžeta samazinājums esot bijis bezatbildīgs. Kopumā lielākā kļūda, ko valdība pieļāvusi – neesot veiktas reformas valsts pārvaldes sistēmā. Piemēram, samazināts ministriju skaits. Deputāts lēsa, ka varētu apvienot Satiksmes un Ekonomikas ministrijas, tādā gadījumā atbrīvotos ēka, kuru varētu izmantot citiem mērķiem.

Savukārt Reģionālo un Vides ministriju apvienošanu A.Šlesers nosauca par aplamu risinājumu. Viņš arī pieļauj, ka nākotnē varētu tikt paaugstināts vēl kāds nodoklis.

A. Šlesers arī atzina, ka apvienība PLL nākamajās pašvaldību vēlēšanās varētu startēt nevis no kopīga saraksta, bet katra partija atsevišķi, bet Rīgā LPP/LC, iespējams, kopā ar SC. Valsts prezidenta amatam PLL gatava virzīt atkārtotai ievēlēšanai Valdi Zatleru.

Komentāri

Pievienot komentāru