Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums “Smart Electric Technology” plāno uzsākt savu uzlādes staciju izbūvi Latvijā.

Uzņēmuma komanda jau līdz šim uzstādījusi vairāk nekā 2000 sava dizaina uzlādes stacijas Igaunijā, Lietuvā, Polijā, ASV un citās valstīs, bet šobrīd plāno uzsākt savu uzlādes staciju izbūvi arī Latvijā.

““Smart Electric Technology” ienāca Latvijā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu un šobrīd gatavojas investīciju nākošajam posmam, lai savas tehnoloģijas piedāvātu gan ES valstīs gan citos tirgos. Viens no uzņēmuma pilotprojektiem tiks realizēts arī Latvijā, nodrošinot elektrouzlādes infrastruktūru degvielas uzpildes stacijās. Viedā mobilitāte ir viens no prioritārajiem virzieniem investīciju piesaistes jomā, tādēļ esam gandarīti, ka uzņēmums turpina attīstību tieši Latvijā,” stāsta LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Uzņēmuma komanda ir uzkrājusi starptautisku pieredzi, sadarbojoties ar dažādu jomu uzņēmumiem, meklējot individuālus risinājumus atbilstoši katra pasūtītāja vajadzībām un apstākļiem. Taču, izvērtējot uzņēmuma tālāku attīstību, “Smart Electric Technology” kā savas pamatdarbības vietu izvēlējās Latviju, kur sabiedrībā jau valda izpratne par elektroauto priekšrocībām un uzlādes infrastruktūras attīstības nepieciešamību.

“Pirmo reizi pie elektromobiļa stūres sēdos 2014. gadā un joprojām braucu tikai ar elektromobiļiem, manā ģimenē ir četras automašīnas un tie visi ir elektromobiļi, tādēļ kā elektromobiļa īpašniekam man ir milzīga pieredze to ekspluatācijā. Tāpēc, ražojot produktu, es pārzinu, kas elektromobiļa vadītājam ir nepieciešams, lai viņš iegūtu komfortu. Mums ir vairāki risinājumi, kurus vēlētos ieviest arī Latvijā. Galvenokārt, vēlamies panākt, lai jebkuram klientam jebkurā brīdī, sēžot pie sava elektromobiļa stūres, tam vienmēr būtu uzlādēts akumulators. Vēlamies sniegt savu ieguldījumu elektromobiļu attīstībā, lai cilvēki nebaidītos pāriet no tradicionālajiem automobiļiem uz elektromobiļiem. Viens no galvenajiem uzņēmuma attīstības faktoriem ir klientiem ērtu un mūsdienīgu risinājumu ieviešana,” skaidro Grigorijs Sargsjans (Grigori Sargsyan) SIA “Smart Electric Technology” dibinātājs un izpilddirektors.

Šobrīd uzņēmums Jaunmārupē izveidotajā ražotnē nodarbina aptuveni desmit darbiniekus un plāno piesaistīt arvien vairāk jaunos speciālistus. Uzņēmuma nākotnes plāni ir vērā ņemami – atvērt meitas uzņēmumu ASV un paplašināt savu darbību, piegādājot uzlādes stacijas gan Eiropā gan Ziemeļamerikā.

Šogad “Smart Electric Technology” uzvarēja degvielas un alternatīvo enerģijas avotu tirgotāja AS “VIRŠI-A” iepirkumā par jaunu uzlādes staciju izveidi.

Saskaņā ar noslēgto līgumu 20 “Viršu” stacijās tiks uzstādīti 28 pieslēgvietas ar vismaz 150 kW lielu uzlādes jaudu.

Latvijas tirgū šobrīd ir vairāk nekā 3000 elektroauto no kopumā apmēram 700 000 vieglajām automašīnām. Tomēr jau tuvākajos gados elektroauto skaits strauji pieaugs. Infrastruktūras pieejamība ir viens no pirmajiem soļiem, lai šo segmentu palielinātu. Prognozes liecina, ka līdz 2030. gadam Latvijā varētu būt jau ap 60 tūkstošiem elektroauto.

Komentāri

Pievienot komentāru