Auto

Šogad jaunas automašīnas Latvijā pērk mazāk nekā pērn; aizvien iecienītas VW un Toyota

Gunta Kursiša, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Šā gada pirmajos piecos mēnešos reģistrētas 5274 jaunas vieglās pasažieru automašīnas, kas ir par 7% mazāk nekā attiecīgajā laika posmā. Līdzīgi kā pērn, arī šogad Latvijas iedzīvotāji visnaskāk pirkuši jaunas Volkswagen, Toyota un Peugeot zīmola automašīnas, liecina jaunākie Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) dati.

Pirmajos piecos mēnešos visbiežāk reģistrētas Latvijā bija jaunas Volkswagen zīmola automašīnas – kopumā tika reģistrētas 829 jaunas šī vācu zīmola automašīnas, kas ir par 2% mazāk nekā pirms gada. Savukārt, salīdzinot šā gada maiju ar pērnā gada attiecīgo laika posmu, Volkswagen zīmola automašīnu reģistrāciju skaits ir pieaudzis par 8%.

Otrajā vietā pēc jaunreģistrēto automašīnu skaita šā gada pirmajos piecos mēnešos ir Toyota. No janvāra līdz maija beigām Latvijā tikušas reģistrētas 645 Toyota zīmola vieglās automašīnas, kas ir par 9% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā. Jaunu Toyota braucamrīku reģistrāciju skaits pieaudzis arī, salīdzinot šā gada maiju ar pērnā gada attiecīgo mēnesi - Toyota reģistrāciju apjoma pieaugums maijā ir 9% apjomā.

Trešais visbiežāk reģistrēto automašīnu zīmols ir Peugeot – Latvijā šā gada piecos mēnešos reģistrētas 513 jaunas Peugeot zīmola vieglās automašīnas, kas ir par 5% vairāk nekā pērn.

Ievērojamu «izrāvienu» gada laikā Latvijas tirgū piedzīvojis zīmols Hyundai. Gada pirmo piecu mēnešu laikā reģistrēts par 43% vairāk automašīnu nekā pērn jeb 266 šī zīmola transportlīdzekļi.

Savukārt kritumu jauna vieglā autotransporta reģistrāciju apjoma ziņā piedzīvojušas tādu zīmola kā Nissan (salīdzinot šā gada pirmos mēnešus ar pērnā gada attiecīgo laika posmu, vērojams kritums 26% apmērā), Škoda (-48%), Renault (-36%), Opel (-10%) un Dacia (-4%) automašīnas. Savukārt jaunreģistrēto automašīnu apjoma kāpinājumu pieredzējuši tādi zīmoli kā Citroen (+43%), Honda (+95%), Audi (+30%), Kia (+14%).

Pārējo zīmolu automašīnu tirgus daļa Latvijā šā gada pirmajos piecos mēnešos nav bijusi lielāka par 2,5% no kopējā tirgus.

Šā gada maijā Latvijā reģistrētas 1213 jaunas vieglās automašīnas (gan vieglās pasažieru automašīnas, gan vieglais komerctransports), kas ir par 6% mazāk nekā 2012. gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijā vienpadsmitais straujākais automašīnu registrācijas kritums Eiropā

Gunta Kursiša, 19.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā šā gada maijā reģistrēts par 7,7% mazāk automobiļu nekā attiecīgājā laika posmā pērn – tas ir vienpadsmitais straujākais kritums Eiropā, liecina Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākajais ziņojums.

Ziņojumā tika iekļautas visas Eiropas Savienības (ES) valstis, izņemot Maltu, kā arī Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EBTA) valstis - Šveice, Norvēģija un Islande. Jaunu pasažieru automašīnu reģistrācija gada laikā palielinājās septiņās no ziņojumā ietvertajām valstīm, bet lielākajā daļā valstu – 22 - jaunreģistrēto automašīnu apjoms samazinājās.

Latvijā maijā reģistrētas 960 jaunas pasažieru automašīnas, savukārt šā gada aprīlī – 1040 jaunas pasažieru automašīnas. Savukārt 2013. gada pirmo piecu mēnešu laikā Latvijā reģistrētas 4110 jaunas pasažieru automašīnas, kas ir par 6,8% mazāk nekā 2012. gada attiecīgajā laika posmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Desmit 2012. gadā Latvijā visbiežāk reģistrēto automašīnu tops

Gunta Kursiša, 09.01.2013

Populārākās jaunās pasažieru automašīnas. 10. vietā ierindojies Volkswagen Tiguan. Latvijā 2012. gadā reģistrētas 226 jaunas VW Tiguan automašīnas.

Foto: AP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar datiem par 2012. gadā visbiežāk reģistrētajām jaunajām automašīnām, Db.lv piedāvā aplūkot galeriju, kurā redzams, kuri automašīnu modeļi (svars līdz 3,5 tonnām) pērn reģistrēti visbiežāk kā vieglie pasažieru auto, bet kuri vairāk iecienīti kā vieglais komerctransports.

Vairāk uzziniet, skatoties galeriju!

Kopumā pagājušajā gadā reģistrēts aptuveni tikpat daudz jaunu automašīnu, cik iepriekšējā, 2011., gadā, tomēr, tuvojoties gada nogalei, iezīmējās tendencei jaunu automobiļu reģistrācijām samazināties. Pērn, līdzīgi kā 2011. gadā, Latvijā visbiežāk reģistrētas jaunas Volkswagen, Toyota un Peugeot zīmola automašīnas, tāpat Latvijā reģistrētas arī jaunas Ferrari, Cadillac, Infiniti, Rolls-Royce un Aston Martin zīmola automašīnas, kā arī vairāki jauni Bentley, liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) apkopotie dati par vieglo pasažieru automobiļu un vieglā komerctransporta reģistrācijām Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koplietošanas automašīnu uzņēmums “CityBee”paplašinājis autoparku ar 40 jauniem transportlīdzekļiem, informē uzņēmumā.

Salīdzinot ar pirmo Covid-19 vīrusa vilni, šobrīd tirgus kritums ir neliels, tāpēc uzņēmums neplāno atlikt iesāktos projektus.

"Sabiedrība kopumā un mēs kā uzņēmums esam iemācījušies sadzīvot ar pandēmiju. Ja pirmajā pandēmijas vilnī pavasarī mēs izjutām tirgus kritumu aptuveni par 30%, tad šobrīd tas ir 10-15% robežās. Jāņem vērā arī sezonalitāte, jo ziemā pieprasījums pēc koplietošanas transportlīdzekļiem ir zemāks, līdz ar to var teikt, ka pieprasījums ir stabils. Tas arī ir spēcīgs impulss mums turpināt īstenot un neatlikt iesāktos plānus par tirgus attīstību. Šobrīd esam uzsākuši jaunu attīstības posmu un pastāvīgi paplašinām autoparka piedāvājumu ar jaunas nišas transportlīdzekļiem," norāda "CityBee Latvija" vadītāja Egija Gailuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bargajā ziemā grauzējiem, meklējot siltāku patvērumu un ēdienu, pievilcīgi sāk šķist automašīnu bagāžnieki un saloni, ko žurkas cer izmantot par savu ziemas mājokli. Pēdējā mēneša laikā If Apdrošināšana Atlīdzību nodaļa saņēmusi pieteikumus no autovadītājiem, kuru automašīnu detaļas sagrauzušas žurkas.

Visbiežāk grauzēji sabojā automašīnu plastmasas detaļas, vadus un salona tapsējumu.

Apdrošinātājs saņēmis atlīdzības pieteikumu no Toyota RAV4 īpašnieka, kurš bija konstatējis, ka žurkas sagrauzušas bagāžnieka apšuvumu un auto drošības jostas. Tāpat žurku koduma pēdas atrastas arī uz ventilācijas lūkas. Autoservisā nodarītais kaitējums aprēķināts gandrīz 500 latu apmērā. Savukārt kāda Volswagen Passat īpašnieks pauda, ka žurka iekļuvusi auto motora telpā un sagrauzusi vadus. Aptuvenie nodarītie zaudējumi aprēķināti 300 latu apmērā.

«Pieteikumi par žurku sagrauztām auto detaļām no KASKO polišu klientiem tiek saņemti salīdzinoši reti – reizi vai divas reizes gadā. Ja ziema ir siltāka, šādu atlīdzību gadījumu nav. Savukārt aukstākās ziemās žurkas pārvietojas tuvāk cilvēkiem, jo meklē siltumu un ēdienu, un šādi nepatīkami pārsteigumi notiek,» stāsta If Apdrošināšana Transporta atlīdzību daļas vadītāja Līga Bērziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

2012. gadā Latvijā reģistrēto dārgāko premium klases automobiļu tops

Gunta Kursiša, 10.01.2013

20. vieta. Lexus LS. Cena no 67,63 tūkst. līdz 75,48 tūkst. ASV dolāru. Latvijā pērn reģistrēta viena automašīna.

Foto: AP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī pagājušajā gadā jaunu automašīnu reģistrāciju skaita ziņā līderpozīcijas saglabājuši tādi zīmoli kā Volkswagen, Toyota un Peugeot, Latvijā reģistrēts arī ievērojams skaits premium klases automašīnu, un vislielākos panākumus premium klasē 2012. gadā guva Bentley zīmols.

Pagājušajā gadā Latvijā kopumā reģistrētas 20 jaunas Bentley zīmola automašīnas, tostarp 18 jaunas Bentley Continental GT/GTC automašīnas. Tādējādi Bentley kupeju, kabrioletu un rodsteru premium klasē Latvijā aizņem 32,7% tirgus daļas. Otru lielāko tirgus daļu (16,4%) šajā klasē aizņem BMW Coupe/Convertible, trešo un ceturto vietu ar tirgus daļu 9,1% apmēā aizņem Mercedes-Benz E Coupe/Cabriolet un Porsche 911, savukārt piektajā vietā pēc tirgus daļas apjoma (5,5%) ierindojas BMW 1 Coupe/Convertible modeļi.

Ņemot vērā Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) datus par 2012. gadā Latvijā reģistrētiem jauniem automobiļiem, Db.lv piedāvā aplūkot pagājušajā gadā Latvijā reģistrēto dārgāko automašīnu topu. Saraksts veidots, izmantojot ražotāja ieteikto mazumtirdzniecības cenu 2012. gada auto modelim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Janvārī par 12% sarucis jaunreģistrēto automašīnu skaits

Gunta Kursiša, 13.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada janvārī reģistrētas 911 jaunas vieglās automašīnas, kas ir par 12% mazāk nekā 2012. gada attiecīgajā mēnesī, liecina jaunākā Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) dati.

Janvārī reģistrētas 776 jaunas pasažieru automašīnas un 135 jaunas vieglā komerctransporta automašīnas – gan jauna pasažieru automašīnu, gan jauna vieglā komerctransporta reģistrācijas šā gada pirmajā mēnesī ir samazinājušās par 12%.

Latvijā visvairāk janvārī reģistrētas tādu vieglo automašīnu zīmolu kā Volkswagen (reģistrētas 132 automašīnas, kas ir 14,5% no kopējās tirgus daļas), Toyota (109 automašīnas jeb 12,0% tirgus daļa), Peugeot (80 automašīnas jeb 8,8% tirgus daļas), Renault (55 automašīnas jeb 6% no tirgus daļas) vieglās automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Februārī Latvijā reģistrētas jaunasBentley,Tesla, Think un Isuzu automašīna

Gunta Kursiša, 06.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada februārī Latvijā visbiežāk reģistrētas jaunas Volkwagen un Peugeot zīmola automašīnas, taču ir reģistrēta arī pa vienai Chrysler, Dodge, Mini, Tesla, Think un Isuzu automašīnai, kā arī trīs Bentley un Jaguar automašīnas, liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) provizoriskie dati.

Februārī Latvijā reģistrētas 153 Volkswagen zīmola automašīnas (gan pasažieru automašīnas, gan vieglais komerctransports), 116 Peugeot, 92 Toyota, 56 Opel, 51 Hyndai, 47 Nissan, 41 Škoda, 31 Citroen, 26 Kia, 25 Volvo, 24 Honda, 23 Audi, 23 Renault, 22 Mercedes-Benz, 22 Fiat, 20 Lada, 16 Dacia, 15 Lexus, 14 Ford, 12 Mitsubishi, 11 BMW, 10 Subaru, astoņas Land Rover, septiņas Porsche, sešas Chevrolet, piecas Jeep, piecas Mazda automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru