Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde uzsākusi kriminālprocesu pret tūrisma kompānijām LTD Explore outdoor travel un LTD Explore outdore even par ceļojuma samaksas piesavināšanos lielā apmērā, nenodrošinot klientiem solīto ceļojumu 2015. un 2016.gadā. Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aicina atsaukties personas, kuras tādā veidā cietušas, bet vēl nav vērsušās policijā.

Iepriekš minēto tūrisma kompāniju pārstāvji sociālajos tīklos ar ievērojamu atlaidi piedāvāja tūrisma braucienus uz Gruziju, taču neilgi pirms plānotā brauciena tie tika atcelti, klientiem naudu neatgriežot. Tādā veidā minētās kompānijas piesavinājušās aptuveni 85 tūkstošus eiro.

Līdz šim policija apzinājusi jau vairāk nekā 100 cietušos, taču pastāv aizdomas, ka apkrāpto cilvēku skaits varētu būt lielāks, tādēļ aicina atsaukties personas, kuras cietušas no minētā noziedzīgā nodarījuma, bet vēl nav ziņojušas policijai. Policija aicina rakstīt iesniegumu Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei Rīgā, Stabu ielā 89 vai iesniegt to jebkurā tuvākajā policijas iecirknī.

Izmeklēšana par abu tūrisma kompāniju iespējamajām prettiesiskajām darbībām un personām, kuras šīs darbības veikušas, aizvien turpinās. Sods, kāds Krimināllikumā noteikts par piesavināšanos lielā apmērā, paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, kā arī probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Komentāri

Pievienot komentāru