Tirdzniecība un pakalpojumi

SPRK nolemj pārtraukt Prolain un Simtel darbību; vairākiem uzņēmumiem izsaka brīdinājumu

Žanete Hāka, 08.01.2015

Jaunākais izdevums

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK), veicot elektronisko sakaru komersantu uzraudzību un analizējot no komersantiem saņemto informāciju, konstatējusi, ka divi komersanti atkārtoti gada laikā ir pārkāpuši vispārējās atļaujas noteikumus, kas paredz informācijas iesniegšanu regulatoram.

Regulatora padome lemj par komersantu darbības pārtraukšanu elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā un elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanā uz trim gadiem. Savukārt sešiem komersantiem, kas atkārtoti gada laikā ir pārkāpuši Vispārējās atļaujas noteikumus, SPRK padome nolemj izteikt pēdējo brīdinājumu, dodot iespēju novērst pārkāpumus līdz 7. februārim.

Komersanti, kuriem regulatora padome lēma par darbības pārtraukšanu - SIA Prolain un SIA Simtel - pēdējo reizi tika brīdināti 2014. gada 13. novembrī par iespēju novērst pārkāpumu un iesniegt trūkstošo informāciju līdz 2014. gada 12. decembrim. SIA Prolain un SIA Simtel jau 2014. gada maijā, pēc saņemtajām abonentu sūdzībām, nonāca regulatora uzraudzības lokā.

Regulatora rīcībā nonāca informācija, ka SIA Simtel ir noslēgusi līgumus ar iedzīvotājiem par interneta pakalpojumu sniegšanu, izrakstījusi rēķinus, bet faktiski interneta pakalpojumu nenodrošina. Savukārt SIA Prolain līgumus ar iedzīvotājiem nebija noslēgusi, bet izrakstīja rēķinus par interneta pakalpojuma sniegšanu. Regulatora darbinieki rūpīgi izvērtēja radušos situāciju, vairakkārt mēģināja sazināties ar komersantiem un devās pārbaudēs, tostarp sūtīja vairākas vēstules ar lūgumu sniegt paskaidrojumus, bet bez rezultātiem. Tā kā komersanti, nesniedzot informāciju, pārkāpa Vispārējās atļaujas noteikumus, tiem divas reizes tika piemēroti administratīvie sodi. Ņemot vērā visu iepriekš minēto, kā arī to, ka konkrētie komersanti noteiktajā laikā nav novērsuši arī atkārtoto pārkāpumu, SPRK padome šodien lēma pārtraukt komersantu SIA Prolain un SIA Simtel darbību uz trim gadiem, norāda SPRK Komunikāciju nodaļas vadītāja Inese Krūmiņa. Komersantu darbība ir apturēta no 2015. gada 1. marta līdz 2018. gada 28. februārim.

Regulators aicina iedzīvotājus, kuri noslēguši līgumus ar SIA Prolain un SIA Simtel ņemt vērā, ka minētajiem komersantiem sākot no šī gada 1. marta nav tiesības sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus un aicina izvēlēties sev citu elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzēju.

Savukārt pēdējo brīdinājumu regulators izteicis sešiem komersantiem - SIA AM, SIA Almega, SIA Infovide, SIA Gemobile, SIA Eurodevelopment un SIA Sky Communications. Minētie komersanti gada laikā jau divas reizes ir administratīvi sodīti par informācijas nesniegšanu pēc Regulatora pieprasījuma. Šis ir pēdējais brīdinājums ar iespēju novērst pārkāpumu un iesniegt trūkstošo informāciju Regulatora lēmumā noteiktajā termiņā – līdz 2015. gada 7. februārim. Ja minētie komersanti nenovērsīs atkārtoto „Vispārējās atļaujas noteikumu” 5. un 6. punkta pārkāpumu līdz noteiktajam termiņam, Regulatoram ir tiesības minētajiem komersantiem atņemt tiesības sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

SPRK izsaka pēdējo brīdinājumu elektronisko sakaru uzņēmumiem Simtel un Prolain

Žanete Hāka, 19.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK), veicot elektronisko sakaru komersantu uzraudzību, konstatējusi, ka divi elektronisko sakaru komersanti atkārtoti gada laikā ir pārkāpuši Vispārējās atļaujas noteikumus, kas paredz informācijas sniegšanu regulatoram.

Kā informē SPRK, regulatora padome nolēma izteikt pēdējo brīdinājumu, dodot iespēju komersantiem novērst pārkāpumus līdz 12.decembrim.

Regulators brīdinājumu izteicis SIA Simtel un SIA Prolain, kas gada laikā ir divas reizes administratīvi sodīti par informācijas nesniegšanu pēc regulatora pieprasījuma. Šis ir pēdējais brīdinājums ar iespēju novērst pārkāpumu un iesniegt trūkstošo informāciju noteiktajā termiņā.

Ja komersanti nenovērsīs atkārtoto pārkāpumu līdz 12. decembrim, SPRK rīkosies atbilstoši Noteikumu par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumiem noteiktajai kārtībai, kas paredz elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanas un elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanas tiesību atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru