Jaunākais izdevums

Profesionālu akustisko sistēmu izstrādātājs Square Audio ir izveidojis pirmo produkcijas modeli ar nosaukumu Square One - profesionāla pielietojuma studijas skandas, kuras ir plānots sākt ražot jau janvārī, informēja uzņēmuma vadītājs Viesturs Balodis.

Drīzumā uzņēmums plāno papildināt produkcijas klāstu ar jaunu skandu modeli Square Mini, kas paredzēts lietošanai skaņu ierakstu un pēcapstrādes studijās. Jaunais modelis būs gatavs ražošanai jau februāra vidū, norādīja Balodis.

Galvenā atšķirība starp abiem modeļiem ir pielietojums un cena: Square One ir universāls, ļoti augstas kvalitātes produkts, savukārt Square Mini ir vairāk paredzēts lietošanai plašākā segmenta amatieru līmeņa skaņu ierakstu studijās, kā arī šim modelim tiek nodrošināta zemāka cena, lai tiktu iegūts lielāks skaits klientu, skaidroja uzņēmuma vadītājs.

Par saviem galvenajiem konkurentiem Square Audio uzskata pasaulē pazīstamos uzņēmumus Genelec (Somija), Adam Audio (Vācija), ATC (Lielbritānija), Dynaudio (Dānija).

Produkcijas izvēlē noteicoša ir bijusi uzņēmuma profesionāļu pieredze un zināšanas profesionālās skaņu industrijas produktu izstrādē un profesionālās skaņas industrijas tirdzniecības aktivitātēs. Turklāt skaņas un muzikālā materiāla ceļā līdz klausītājam viens no vissvarīgākajiem elementiem ir profesionālas skandas.

Balodis piebilda, ka tuvākajā laikā uzņēmumam ir nodomi piedalīties pasaules vadošajās izstādēs, lai prezentētu produktus un iegūtu vislabākās atsauksmes industrijas profesionāļu vidū.

Fonds ZGI Capital pagājušā gada nogalē investēja uzņēmumā Square Audio. Fonds ieguldījuma summu neatklāj.

ZGI Capital ir fondu vadības uzņēmums, kurš savu darbību uzsāka 2005.gadā un pašlaik pārvalda riska kapitāla fondus ZGI fonds, ZGI-2 un ZGI-3. 2013.gada augustā ZGI Capital sadarbībā ar Latvijas Garantiju aģentūru izveidoja fondu ZGI-3, kura investīciju periods ir līdz 2015.gada decembrim. Kopējais fonda apjoms ir 10,5 miljoni eiro. Maksimālais investīciju apjoms vienā uzņēmumā 1,5 miljoni eiro.

ZGI Capital šogad saņēmis Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijas balvu par gada investīciju. Par labāko darījumu riska kapitāla nozarē atzīta kompānijas Latnet iegāde, kuru veica ZGI Capital portfeļa uzņēmums Stream Networks.

Kā liecina SIA Firmas.lv informācija, SIA Square Audio dibināta 2012.gada novembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 200 000 eiro. Pa 25,88% uzņēmuma daļu pieder Viesturam Balodim un Rolandam Jaņevičam, 25% - ZGI-3, 15% Jānim Abāšinam, 4,5% Viesturam Sosāram, bet 3,75% Atim Straujumam.

2013.gadu Square Audio noslēdza ar 4183 eiro apgrozījumu un 66 628 eiro zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas ražotājs Square Audio uzsācis pūļa finansēšanas kampaņu Kickstarter. Square Root tiek prezentētas kā visprecīzākās mūziķiem paredzētās tuvā lauka skandas pasaulē.

Ar Kickstarter kampaņas palīdzību uzņēmuma mērķis ir iegūt vismaz 50 pasūtījumus, informēja ražotāja vadītājs Viesturs Balodis.

Produkts paredzēts mūziķiem, skaņas ierakstītājiem, mājas studiju entuziastiem. Uzņēmuma vadītājs V. Balodis apliecina, ka skandu prototipi testēti gan mājas, gan profesionālajās studijās un fināla modelim veikti uzlabojumi atbilstoši mūziķu un audio inženieru ieteikumiem - viņa izveidotais produkts esot nobriedis un gatavs tirgum jau tagad. Agrīnajiem atbalstītājiem skandu pāris būs pieejams par $ 690.

Square Root izstrādājis tehniskais direktors Rolands Janevičs, kurš kompleksas akustiskās sistēmas veido 30 gadus: «Izstrādājot Square Root skandas, mums bija divi pamatuzdevumi – piedāvāt augstāku skaņas izstarošanas precizitāti, salīdzinot ar konkurējošo ražotāju produktiem šajā segmentā, tajā pašā laikā nodrošinot pietiekami zemu pārdošanas cenu, lai produkts būtu pieejams iespējami plašam klientu lokam.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Būt radīšanas procesā

Anda Asere, 21.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Square Audio izstrādājis skaļruni lietošanai ierakstu un pēcapstrādes studijās, kura priekšrocība ir inovatīvs akustiskais dizains, kas nodrošina produktam mazus izmērus un salīdzinoši plašu pielietojumu, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

SIA Square Audio ir uzņēmums, kas nodarbojas ar profesionālu akustisko sistēmu izstrādi un ražošanu. «Ir dažādas akustiskās sistēmas, kas paredzētas lietošanai mājās, koncertu, klubu vai kinoteātru apskaņošanai. Mūsējā paredzēta tieši studijas darbam, kur tiek radīta mūzika un kvalitātes prasības ir augstas,» skaidro Viesturs Balodis, SIA Square Audio līdzīpašnieks.

Uzņēmuma skaļruņi paredzēti ierakstu studijām, lai kontrolētu skaņas ierakstu un pēcapstrādes procesu, piemēram, vai īstais mikrofons ir pareizi pielikts pie ģitāras, vai konkrētam instrumentam, balsij ir vajadzīgais tembrs. Tas ļauj laikus novērst kļūdas un uzlabot gala rezultātu. «Šis skaļrunis ir primāri domāts nevis skaņas atskaņošanas kvalitātes baudīšanai, bet, lai strādātu ar skaņas materiālu,» turpina Viesturs. Uzņēmums koncentrējas uz profesionālajām ierakstu studijām, jo tur rodas kvalitatīva mūzika. «Cilvēki interesējas par labiem instrumentiem. Viņiem patīk laba skaņa, tāpēc arī pērk labas ģitāras, skaņas monitorus, pultis, mikrofonus,» viņš norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Pašmāju «ārvalstu investora» darbībai bijušas smagas sekas

Ilona Bērziņa, publiciste, 21.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējos gados Latvija piedzīvojusi vairākus skaļus investīciju strīdu pretenziju skandālus. Zināmākie no tiem ir kādreizējā air Baltic vadītāja Bertolda Flika pretenzija par 62 miljoniem latu, Spāņu kompānijas CAF strīds par 403,9 miljonus eiro vērtā vilcienu piegādes līguma izbeigšanu, kā arī Igaunijas Wind One prasība 50 miljonu eiro apmērā saistībā ar SIA Winergy lietu, un Uzbekistānas uzņēmēju pretenzija par viesnīcu Royal Square Hotel & Suites un Garden Palace Hotel prettiesisku atņemšanu. Nule šīm pretenzijām pievienojusies arī ASV ofšora Menard Port LLC pretenzija, kurš vēlas panākt tam it kā nodarīto zaudējumu atlīdzību vairāk kā 8 miljonu eiro apmērā.

Starptautisko investīciju šķīrējtiesu prakse rāda, ka iespējamā investora ieguldījumu atzīšanai par investīciju, jābūt izpildītiem attiecīgiem priekšnoteikumiem – noteiktam darbības ilgumam, regulārai peļņai, zināmam riskam, ieguldot ievērojamus finanšu līdzekļus, kā arī pienesumam attiecīgās valsts ekonomikā. Eksperti norāda, ka šim ieguldījumam jābūt samērojamam ar attiecīgās valsts ekonomikas lielumu, un Latvijas gadījumā tam vajadzētu būt mērāmam vairākos simtos tūkstošos un pat miljonos eiro. Cik liels finansiāls ieguldījums vajadzīgs, lai prasītu astoņu miljonu eiro lielu kompensāciju?

Astoņi miljoni par 170 tūkstošu ieguldījumu

Komentāri

Pievienot komentāru