Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrās paaudzes Samsung Galaxy K Zoom ir vairāk līdzīgs telefonam, tomēr joprojām nepierasti prāvs un smags

Viens no dīvainākajiem pēdējo gadu hibrīdiem mobilo ierīču tirgū ir atgriezies mūsdienīgākā veidolā, ar labākiem tehniskajiem parametriem, taču saglabājot pašu uzkrītošāko iezīmi. Tajā sakrustots viedtelefons ar īstu amatieru fotokameru. Runa ir par Samsung Galaxy K Zoom, kas ieradies nomainīt pērnās vasaras modeli Galaxy S4 Zoom.

Filozofiskā līmenī šāda hibrīda dzīves jēga jau ir gana apcerēta. Galvenā morāle – Samsung mēģina iekārdināt aizrautīgos fotografētājus, vienā ierīcē piedāvājot divas viņiem ikdienā svarīgas ierīces. Var jau, protams, pajautāt ražotājam, vai šis žests liecina, ka viņi neuzskata citos savos modeļos iestrādātos knipsētājus par gana labiem, bet labākajā gadījumā iegūsim skaisti noslīpētu atbildi, ka kompānija vēlas sniegt lietotājiem vēl plašākas iespējas. Melots jau nebūs, jo jābūt ļoti naivam, lai ticētu, ka ar zirņa izmēra lēcu klasiskā telefonaparātā var uzņemt augstas raudzes bildes.

Kabatai draudzīgāks

Ja salīdzinām abus Zoom sērijas modeļus, jaunais ir vairāk līdzīgs telefonam. Ciltstēvs no aizmugures vairāk atgādināja «ziepju trauku» ar satveršanas izcilni labajā pusē un krietni uz priekšu izvirzītu teleskopiska objektīva pamatni. Jaunais ir garāks, līdzenāks, un objektīvs ļoti organiski saplūst ar korpusu. Neizbīdītā stāvoklī tas izlīdis uz priekšu mazāk par puscentimetru. Līdz ar to K Zoom ir parocīgāks lietošanā un arī vieglāk ieliekams kabatā. Lai arī kameras galā svara pārsvars ir, tas nav tik jūtams kā pirmajā modelī. Izmaiņas piedzīvojusi arī apdare. K Zoom no S5 aizguvis sadurstīto «ādiņu», kas atstāj labāku iespaidu nekā gludā, spīdīgā plastmasa S4 Zoom, tomēr ir mazliet slidena.

Pie acīmredzamām izmaiņām pieskaitāms arī ekrāns, kas K Zoom izaudzis līdz mūsdienu tendencēm atbilstošam 4,8 collu izmēram un 1280x720 pikseļu izšķirtspējai Super AMOLED tehnoloģijā, savukārt priekšgājējam bija 4,2 collas. Par spīti tam K Zoom ir vieglāks – 200 gramu salīdzinājumā ar 208 S4 Zoom gramiem.

Bildēm vieta mākonī

Ar viedtelefona funkcijām viss ir kārtībā. Šis ir klasisks Android viedtālrunis ar operētājsistēmas 4.4.2 versiju, kas faktiski ir identisks visiem citiem šīs sugas tālruņiem. Par veiktspēju rūpējas četru kodolu 1.3 GHz Cortex un divu kodolu 1.7 GHz Cortex A15 apvienojums, kā arī 2GB operatīvā atmiņa, tādēļ ar lietotņu un lietotāja saskarnes darbināšanu problēmu nav. Veiktspējas testi liecina, ka tas ir LG pērnā gada flagmaņa G2 līmenī, bet jūtami atpaliek no Galaxy S5 un HTC One M8. Tātad nevar gluži teikt, ka hibrīdā ir labākais no telefona un kameras.

8 GB iebūvētā atmiņa šķiet paknapa, ņemot vērā, ka reāli pieejama tikai puse, bet Samsung to mēģina kompensēt ar 50 GB vietu Dropbox mākonī katram ierīces pircējam, tādējādi mudinot izmantot tīmekļa datu krātuves, plus iespēju ievietot līdz 64 GB ietilpīgu micro SD karti.

Arī 2430 miliamperstundu akumulators neizklausās iespaidīgi, bet taisnības labad jāteic, ka minimālo normu – vienu diennakti – K Zoom spēj izvilkt.

Attēli nepieviļ

Protams, šāda aparāta pircējus vairāk interesē, kā tad ir ar kameru? Vai ir vērts apzināti «parakstīties» uz neērtībām ikdienas lietošanā labāku bilžu dēļ? No skaitļiem noteikti jāmin 20,7 megapikseļu attēla sensors un 10x optiskais palielinājums. No praktiskās lietošanas viedokļa tas nozīmē, ka kamera spēj «pievilkt» vismaz piecu metru tālu esošu avīzi tik tuvu, lai skaidri salasītu tekstu. Tātad arī lielisks rīks spiegošanai. Vienīgi maksimālā pietuvinājumā kameru nav ieteicams kustināt, jo tad izvēlētais kadrs mēdz «aizbēgt». Arī fokusēšana šādā pietuvinājumā prasa pacietību, jo tam vajag krietni vairāk laika nekā parasti.

Bez pietuvināšanas kamera strādā ātri un precīzi. Bildes izdodas patiešām skaidras un dabiskās krāsās. Un pat tumsā uzņemtas tās ir pārsteidzoši kvalitatīvas, jo K Zoom saņēmis dubultu LED un ksenona zibspuldzi, kas vienmērīgi izgaismo absolūti tumšas telpas. Salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli novērsta arī fona izplūšana, vājākā apgaismojumā fotografējot kustīgus objektus. K Zoom diezgan precīzi nofiksē visu kadru, un izplūdumi parādās, ja kustība bijusi patiešām strauja. Tomēr, novēršot iespējamos pārpratumus, jāuzsver, ka bildes ir lieliskas uz citu telefonu un amatieru kompaktkameru iespēju fona. K Zoom sacensībā ar profesionāļu spoguļkamerām joprojām izskatās kā žigulis pret ferari.

Video režīms gan nepārliecināja, jo visos mēģinājumos neatstāja sajūta, ka kustīgi objekti tikko manāmi raustās, nevis pārvietojas plūdeni. Arī autofokuss nereti apjuka, pārslēdzoties no priekšplāna uz fonu un atpakaļ.

Tomēr kopumā var teikt, ka K Zoom ir viens no retajiem telefoniem, kas pilnībā spēj aizstāt amatieru fotokameru. Tas būs noderīgs pavadonis gan ceļojumā, gan ikdienas skaisto mirkļu iemūžināšanai, tikai ieteicams laikus nodrošināties ar papildu atmiņas karti. Arī veiktspējas un komplektācijas ziņā ierīce nepieviļ, jo daudz neatpaliek no flagmaņiem. Diemžēl tas ietekmē arī cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru