Jaunākais izdevums

Latvijā līdz šim reti dzirdētais tehnoloģiju uzņēmums Meizu sagādājis ļoti ātru, bet arī mazliet dīvainu tālruni

Elektrotehnikas tirgū izpelnīties patērētāju uzticību nav viegli. Lai vai atceramies ar kādām pūlēm pirms nepilnas desmitgades viedtelefonu lauciņā respektu centās iekarot Samsung un LG, un cik grūti Huawei joprojām ir pārliecināt cilvēkus, ka tas nav kārtējais ķīniešu pakaļdarinājums. Uz šī fona mūsu pusē absolūti nepazīstamajam Ķīnas zīmolam Meizu perspektīva neizskatās diez ko rožaina. Tomēr neatlaidīgie austrumnieki cenšas mainīt spēku samēru pasaulē ar savu supertelefonu MX4.

Nosaukumā iekļautais četri, nozīmē, ka šis ir jau ceturtais Meizu tālrunis. Vienkārši par iepriekšējiem mēs neko daudz neesam dzirdējuši. Pie šī modeļa Pekinas uzņēmums ir īpaši piestrādājis, galveno uzsvaru liekot uz veiktspēju.

MediaTek astoņu kodolu procesors ar četriem 2,2 GHz un četriem 1,7 GHz kodoliem veiktspējas testos tīri labi cīkstas ar Samsung smagsvaru Galaxy Note 4 un iPhone 6 Plus. Taču no vienkāršā lietotāja viedokļa tas nozīmē, ka būs īpaši jāpiestrādā, lai atrastu veidu, kā pa īstam nogurdināt šos astoņus kodolus. Lietotnes ielādējas ātri, interneta pārlūkā lapas ritinās plūstoši. Citiem vārdiem sakot – nav ko pārmest.

Atšķirībā no citiem Android viedtelefoniem, Meizu MX4 jau pašā sākumā liek noprast, ka būs citādāks. Aktivizējot ierīci, tā prasa ievadīt nevis ierasto Google kontu, bet gan Flyme, kāds būs retajam «vecās pasaules» iemītniekam. Vai atkal jātaisa jauns konts? Īstas vajadzības pēc tā nav, jo Flyme saskarnei piesaistītais veikals ir ķīniešu valodā un ar lietotnēm īsti nav ko pasākt. Kad ierīce iedarbināta, tad gan var pieslēgties savam Gmail kontam un piekļūt Google Play lietotnēm. Vienīgi visu ierasto programmu paku, ieskaitot Google Maps un pat Gmail, nāksies sameklēt un ielādēt pašam.

Visu rakstu Savādais viesis no austrumiem lasiet 13. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TCCM, Ķīnas viedtālruņu zīmola Meizu izplatītājs Baltijā, paziņojis par jaunā Meizu MX4 tirdzniecības uzsākšanu Latvijā. MX4 esot izstrādāts, sadarbojoties ar uzņēmumiem JDI, Sharp, Sony un Mediatek.

Meizu MX4 konstrukcijā ir izmantots alumīnija sakausējums 6061 T6 tērauda vietā. Ekrāns aizņem 79% no tālruņa priekšpuses.

MX4 Full HD 5,36 collu ekrāns tapis, sadarbojoties ar Sharp un JDI.

Meizu MX4 darbojas ar Android 4.4.4 versiju. MX4 ir Sony 20,7 megapikseļu CMOS IMX220 kamera.

Meizu MX4 pieejams 3 krāsās: pelēkā, sudraba un zelta ar 16 GB vai 32 GB iebūvēto atmiņu. Mazumtirdzniecības cena - sākot no 300 eiro, atkarībā no iebūvētās atmiņas lieluma.

Uzņēmums MEIZU ir dibināts 2003. gadā Žuhajā, Ķīnā. Pēc dibināšanas uzņēmums specializējās MP3 atskaņotāju ražošanā. 2008. gadā MEIZU pilnībā pievērsās viedtālruņu ražošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru