Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dobeles novada Bikstu pagastā pie Zebrus ezera atklāta jauna lauku tūrisma mītne "Zebrus resort", kuras izveidē investēti 330 000 eiro, informē projekta attīstītāji.

Pašlaik pie ezera uzstādīti divi 30 kvadrātmetrus lieli namiņi - jūras konteineri ar visām ērtībām, taču gada laikā kompleksu plānots paplašināt ar vismaz vēl divām naktsmītnēm. Katrs no konteineriem ar koka apdari ir aprīkots ar pirti un džakuzi. Investīcijas plānots atpelnīt piecu gadu laikā.

Namiņi ir izvietoti uz „Latvijas valsts mežu“ pārvaldībā esošās zemes, slēdzot ilgtermiņa nomas līgumu.

Viens no projekta autoriem, “Zebrus resort” izpilddirektors Dinārs Pilmanis uzskata, ka projekts ir unikāls ar savu atrašanās vietu - netālu atrodas slavenais Pokaiņu mežs, Zebrenes elku kalns. Salīdzinoši netālu atrodas arī Jaunpils.

Konteineru mājiņas ir novietotas uz pontona, ar skatu tieši ezerā. Namiņi orientēti uz maksātspējīgiem komforta cienītājiem, kā arī ārvalstu tūristiem, uzturēšanās tajos maksā 250 eiro par nakti.

Kopumā 2023. gada septiņos mēnešos Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 1,393 miljoni viesu, kas ir par 18,4% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Tostarp apkalpoto ārvalstu viesu skaits audzis par 34,1%, bet apkalpoto vietējo iedzīvotāju skaits pieaudzis par 2,8%. Attīstītāju ieskatā, tas uzskatāmi parāda, ka lauku tūrisms pakāpeniski kļūst par vienu no būtiskiem brīvā laika pavadīšanas veidiem.

D.Pilmanis ideju par lauku tūrisma naktsmītnēm īstenojis kopā ar partneriem – Pēteri Ozolu un Kārli Lēvenšteinu no kompānijas “Square Meter”, kas ikdienā ražo inovatīvus jūras konteinera risinājumus dzīvošanai, biznesa un vertikālajām fermām.

Komanda plāno ieguldīt jaunos “Zebrus resort” koncepta projektos un nākotnē attīstīt lielāku šāda nestandarta koncepta, ekskluzīvu konteineru portfeli visā Eiropā. Naktsmītnes darbosies ar zīmolu “Square Resorts” un ar Vācijas investoru kapitāla palīdzību šo biznesa modeli plānots paplašināt.

Komentāri

Pievienot komentāru