Citas ziņas

Ušakovs: Jaunā viļņa diskotēka ir lieliska reklāma Rīgai

Lelde Petrāne, 26.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Jo vairāk saistošu un pēc iespējas dažādāku pasākumu, jo lielāka interese tūristiem apmeklēt Rīgu,» Jaunā viļņa diskotēkas rīkošanas iemeslus 11. novembra krastmalā portālam diena.lv skaidrojis Latvijas galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs.

Viņš norādījis, ka Rīgā vasaras periodā ir nepieciešami vairāki lieli pasākumi dažādām gaumēm, kurus apmeklē gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi.

«Turklāt šo konkrēto diskotēku translēs tiešraidē un rādīs atkārtojumos arī vairāki televīzijas kanāli. To vidū MUZ TV, kura auditorija ir ap 40 miljoniem cilvēku. Kopējā auitorija, kura redzēs šo pasākumu un līdz ar to arī Rīgu, būs lielāka par 60 miljoniem,» skaidrojis N. Ušakovs, norādot, ka tā ir lieliska reklāma Rīgai.

Rīgas mērs jau iepriekš izteicies, ka 11. novembra krastmala nav «īpaši sakrāla vieta», pretējā gadījumā tajā nebūtu pieļaujama ne tikai Jaunā viļņa diskotēka, bet arī virkne citu pasākumu. «Izrādās krastmala ir īpaši sakrāla vieta. Tur atļauts tikai pārvietoties ar automašīnām, veidot sastrēgumus vai parkoties, lai kāds nejustos aizskarts. Interesanti, vai maratons skaitās valstisks pasākums? Vai arī to vajag aizliegt? Un Go Blonde?,» pauda N. Ušakovs.

Tikmēr biedrība Demokrātiskie patrioti gatavojas vērsties administratīvajā tiesā, lai apstrīdētu N. Ušakova doto atļauju rīkot Jaunā viļņa diskotēku 11.novembra krastmalā.

Kā vēstīts, festivāla Jaunais vilnis nakts diskotēkas organizēšanas laikā Rīgā tiks slēgta satiksme 11.novembra krastmalā.

Tā, piemēram, satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai tiks slēgta no ceturtdienas, 26.jūlija, plkst.22 līdz sestdienas, 28.jūlija, plkst.16. Satiksme būs slēgta arī Poļu gātes posmā no 11.novembra krastmalas līdz Pils ielai un Bīskapa gātes posmā no Herdera laukuma līdz 11.novembra krastmalai.

Komentāri

Pievienot komentāru