Jaunākais izdevums

Šā gada janvāra beigās uz Latvijas un Leetuvas robežas automašīnā BMW ar Igaunijas valsts numura zīmi tika atklāta šogad līdz šim lielākā narkotiku krava, kuras vērtība «melnajā tirgū» ir vairāk nekā pusmiljons eiro.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, sadarbībā ar Igaunijas tiesību aizsardzības iestādēm un Valsts policiju, pārbaudot operatīvo informāciju par Igaunijas Republikā reģistrētu automašīnu, kura, iespējams, iesaistīta narkotisko vielu kontrabandā, veica operatīvos kriminālmeklēšanas pasākumus un atklāja šogad lielāko uz Latvijas robežas aizturēto narkotiku kravu – aptuveni 110 kilogramus hašiša un puse grama kokaīna.

31. janvāra naktī uz autoceļa pie Latvijas-Lietuvas robežas, netālu no bijušā robežkontroles punkta Grenctāle, tika apturēta no Lietuvas Latvijā iebraucoša automašīna BMW ar Igaunijas valsts numura zīmi.

Automašīna, kurā atradās divi 1989. un 1983.gadā dzimuši Igaunijas pilsoņi, tika nogādāta Rīgas Brīvostas muitas kontroles punktā padziļinātas muitas kontroles veikšanai. Kontroles gaitā automašīnas konstrukcijās - riteņu arkās un sliekšņos izveidotos slēpņos tika atrasti 250 dažāda izmēra ar brūnu līmlenti aptīti iepakojumi. Atverot iepakojumus, VID darbinieki konstatēja aptuveni 110 kilogramus sapresētas augu masas briketes ar specifisku smaržu, marķētas ar uzrakstu „Milano”. Pie vienas no automašīnā braukušajām personām tika atrasta arī cita narkotiskā viela - aptuveni pus grams kokaīna.

Tajā pašā dienā par minēto faktu VID Muitas kriminālpārvaldē tika ierosināts kriminālprocess par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai. Atrastās vielas uzsāktā kriminālprocesa ietvaros 31. janvārī tika nosūtītas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei ekspertīzes veikšanai, un tajā pašā dienā saņemts primārais ekspertīzes slēdziens, ka izņemts vielas ir hašišs un kokaīns.

2013.gada 1.februārī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa apmierināja VID Muitas kriminālpārvaldes izmeklētāja lūgumu un piemēroja auto vadītājam un pasažierim drošības līdzekli – apcietinājumu.

Šī ir šogad lielākā uz Latvijas robežas aizturētā narkotiku krava. VID speciālisti lēš, ka atrastā hašiša vērtība «melnajā tirgū» ir aptuveni 550 000 eiro jeb apmēram 386 tūkstoši latu (5 000 eiro jeb 3 514 lati par kilogramu).

Šobrīd izņemtie aptuveni 110 kilogrami hašiša un pus grams kokaīna atrodas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldē, lai noteiktu precīzu izņemtās vielas apmēru.

Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē šī gada martā uzsākts kriminālprocess par sevišķi bīstamas narkotiskās vielas - hašiša kontrabandu lielā apmērā, informē VID.

Veicot Krievijas pilsoņa vadīta transporta līdzekļa muitas kontroli, radās pamatotas aizdomas, ka transportlīdzeklī varētu tikt pārvadātas aizliegtas vielas. Automobilis tika novirzīts padziļinātai muitas kontrolei. Tas tika skenēts un to arī pārbaudīja VID kinologs ar narkotisko vielu meklēšanas darba suni.

Kontroles gaitā tika konstatēts, ka transportlīdzekļa aizmugurējā triecienabsorbējošajā iekārtā paslēpti 17 brikešu formas iepakojumi. Turpinot pārbaudi, tika atklāts, ka arī zem transportlīdzekļa vadītāja un pasažiera sēdekļa paslēpti vēl 63 brikešu formas iepakojumi.

Procesa ietvaros izņemtā viela tika nosūtīta uz VID Muitas laboratoriju ķīmiskās ekspertīzes veikšanai. Ekspertu atzinums apstiprināja aizdomas, ka transporta līdzeklī atrastā narkotiskā viela ir hašišs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lietuvas policija piedalījusies liela starptautiska noziedznieku grupējuma atklāšanā

LETA, 22.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas policija trešdien paziņojusi, ka palīdzējusi atklāt lielu starptautisku bruņotu noziedznieku grupējumu, kas nodarbojies ar ieroču un narkotiku kontrabandu un naudas atmazgāšanu.

Grupējumā bijuši 23 cilvēki.

Noziedznieku bandas atklāšanā piedalījušies arī Polijas, Spānijas, Igaunijas un Lielbritānijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kā norāda Eiropas Savienības (ES) policijas aģentūra Eiropols, tā bijusi lielākā šāda veida operācija Eiropā.

«Personas (..) nelikumīgi glabāja šaujamieročus un narkotiskās vielas, organizēja ieroču un narkotiku kontrabandu, kā arī naudas atmazgāšanu,» žurnālistus informējis policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs.

Liela daļa aizturēto, ieskaitot 48 gadus veco grupējuma līderi, kas aizturēts Spānijā, ir Lietuvas pilsoņi.

Izmeklēšanas laikā veiktas 40 kratīšanas un atrasti aptuveni astoņi miljoni eiro skaidrā naudā, dimanti, zelta stieņi, dārglietas un grezni automobiļi, aptuveni četrarpus tonnas tādu narkotiku kā kokaīns vai hašišs, kā arī cigaretes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz Daugavpils šosejas Jēkabpils apkaimē likumsargi aizvadītajā nedēļā apturēja kravas automašīnu, kuras puspiekabē bija paslēpti apmēram 1000 kilogramu hašiša.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros šobrīd ir aizturētas divas personas, to vidū arī Latvijas valstspiederīgais.

Atsavinātās vielas vērtība nelegālajā tirgū varētu būt no 4,5 miljoniem eiro vairumtirdzniecībā līdz 15 miljoniem eiro mazumtirdzniecībā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šī krava, iespējams, bijusi paredzēta Austrumeiropas tirgum.

2021. gada 12. martā agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes likumsargi sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbiniekiem uz autoceļa Rīga – Daugavpils Jēkabpils apkaimē apturēja kravas mašīnu ar puspiekabi, ar Lietuvas valsts numurzīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru